Sport

Robinho, închisoare pentru viol! Tribunalul din Brazilia, pedeapsă dură pentru fostul fotbalist

Fostul internațional brazilian, Robinho, intră la închisoare. Fotbalistul își va ispăși pedeapsa de 9 ani de zile pentru viol în Brazilia, după ce a fugit din Italia.
21.03.2024 | 10:39
Robinho inchisoare pentru viol Tribunalul din Brazilia pedeapsa dura pentru fostul fotbalist
Robinho, închisoare pentru viol! Tribunalul din Brazilia, pedeapsă dură pentru fostul fotbalist.
ADVERTISEMENT

Robinho a fost considerat unul dintre cei mai talentați jucători brazilieni din ultimele două decenii. A fost transferat în 2005 de Real Madrid, dar cariera sa a avut multe suișuri și coborâșuri din cauza vieții extrasportive.

Robinho, închisoare pentru viol! Tribunalul din Brazilia, pedeapsă dură pentru fostul fotbalist

În anul 2022, Robinho a fost condamnat de un tribunal italian la 9 ani de închisoare după ce a violat o tânără de cetățenie albaneză într-un club din Milano, în anul 2013, pe când evolua la AC Milan.

ADVERTISEMENT

După ce a aflat sentința, Robinho a fugit în țara natală, Brazilia. Cum între cele două țări nu există tratat de extrădare, Italia a solicitat public ca fostul fotbalist să fie trimis ca să își ispășească pedeapsa pe tărâm italian.

Însă, Ministerul Public Federal din Brazilia a refuzat și a transmis că Robinho își va ispăși pedeapsa în țara natală. Iar acum, un tribunal din Brazilia a decis ca fostul star al lui Real Madrid să fie închis timp de 9 ani, în regim închis, la fel ca un alt conațional, Dani Alves, care își va petrece următorii 4 ani după gratii, tot pentru viol.

ADVERTISEMENT

Președintele Braziliei l-a pus la zid

Luiz Inacio Lula da Silva, președintele Braziliei, a luat atitudine în acest caz și l-a pus la zid pe Robinho, spunând că cei care comit infracțiuni ajung după gratii, indiferent de numele pe care îl au:

„A fost mai norocos decât 99% dintre tinerii brazilieni, a câștigat mulți bani și a devenit faimos. Nu avea nevoie să facă așa ceva! Toți cei care comit infracțiunea de viol trebuie să meargă la închisoare”.

ADVERTISEMENT

Robinho i-a acuzat de rasism pe italieni

Înainte să apară în fața instanței, Robinho i-a acuzat pe italieni de rasism, spunând că aceiași oameni care l-au condamnat pe el nu iau nicio inițiativă pentru a contracara rasismul:

„Am jucat 4 ani în Italia și am văzut destule episoade de rasism. Din păcate, se întâmplă și azi. Era în 2013, acum suntem în 2024. Aceiași oameni care nu iau nicio inițiativă pentru a contracara rasismul sunt cei care m-au condamnat pe mine.

ADVERTISEMENT

Dacă în locul meu ar fi fost un italian alb, ar fi tratat altfel cazul, nu am nicio îndoială. Cu toate dovezile pe care le dețin, nu aș fi fost condamnat!”, a declarat Robinho.

ADVERTISEMENT