Life

Rochia cu care Regina Belgiei a provocat un val de controverse: “Nimeni nu ar fi îndrăznit”

Rochia purtat de Regina Belgiei a stârnit un val de controverse din partea criticilor de modă. Iată ce combinație de culori a ales pentru ținută.
04.02.2023 | 12:55
Rochia cu care Regina Belgiei a provocat un val de controverse Nimeni nu ar fi indraznit
Regina Mathilde a Belgiei a purtat o rochie care a stârnit controverse. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Regina Mathilde a Belgiei a stârnit controverse cu rochia pe care a purtat-o la un eveniment recent. Combinația de culori aleasă nu a fost tocmai pe placul tuturor criticilor de modă. Alegerea a fost una îndrăzneață, comparativ cu alte ținute purtate de regină în trecut.

Regina Mathilde a Belgiei, rochia cu care a stârnit controverse. Ce combinație de culori a purtat

Ținuta purtată de soția Regelui Filip al Belgiei a fost aspru criticată de experții în domeniul vestimentar. Mai exact, Regina Mathilde a purtat o rochie în culorile roșu și roz la o întâlnire oficială.

ADVERTISEMENT

“Mathilde îndrăzneşte această combinaţie de culori aproape imposibil de purtat, dar este un lucru bun sau nu?”, este întrebarea pusă de revista cotidianului spaniol El Confidencial, pe site-l său.

De asemenea, revista a mai transmis că “Mathilde a riscat cu această rochie surprinzătoare” și că a ales o combinație de culori care “este întotdeauna complicată”.

ADVERTISEMENT

Unora le place combinația dintre roz și roșu pe care a purtat-o regina. În schimb, alții sunt de părere că aceste două culori nu ar trebui purtate împreună. “Mulţi experţi în modă spun că este de modă veche”, se mai arată pe site-ul revistei”, notează news.ro.

Cu toate că ținuta Reginei Belgiei nu a fost pe placul multor critici de modă, revista spaniolă consideră că soția monarhului a creat un look de succes.

ADVERTISEMENT

“De ani de zile, melanjul de roz şi roşu a fost de neconceput. Dar în ultimele sezoane, lumea modei a inovat, a spart acest clişeu tradiţional şi acest amestec de culori a intrat în tendinţe. 

De fapt, anul trecut, în timpul Săptămânii Modei de la Copenhaga, roz şi roşu au fost peste tot”, a mai scris revista.

ADVERTISEMENT

Ținuta Reginei Mathilde, subiect și în presa din alte țări

Rochia Reginei Mathilde a fost comentată și în presa din Marea Britanie, precum și în cea din Germania.

“Mathilde de Belgia este obişnuită să poarte culori blânde, dar trebuie să fi simţit că este prea subtil.

În cadrul recepţiei de marţi de la Palat, s-a afişat într-o rochie color block surprinzătoare (n.r. arta de a purta culori contrastante)”, a scris revista britanică OK!.

De asemenea, rochia a fost lăudată de revista germană Bunte. Publicația consideră că Regina Mathilde a îmbinat perfect cele două culori.

“Sunt roşul şi rozul într-adevăr o combinaţie bună? Da, iar Mathilde din Belgia o dovedeşte cu ultimul ei look.”, scrie revista.

Jelka Van Duyse, critic de modă din Belgia, care analizează cu atenție ținutele purtate de Regina Mathilde, are o părere bună despre look-ul recent al acesteia.

În plus, criticul este de părere că aceste culori se potrivesc de minune cu silueta reginei.

“Cu câţiva ani în urmă, nimeni nu ar fi îndrăznit să amestece culorile. (…) Dar acum, purtarea culorilor din aceeaşi familie este în tendinţe.

În orice caz, culorile strălucitoare se potrivesc foarte bine Reginei Mathilde. Rochia este adaptată la silueta ei. (…)

Mi se pare foarte frumoasa aceasta rochie si cred ca nu este deloc o lipsă de gust”, a explicat Jelka Van Duyse.

ADVERTISEMENT