Sport

Rodrygo, eroul lui Real Madrid, e pe ultimele locuri la salarii! Acum patru ani câştiga 14.000 de euro pe sezon. Dubla brazilianului a adus un bonus “galactic” pe “Bernabeu”

Rodrygo este noul eroul al lui Real Madrid, după ce a reuşit o dublă în returul cu Manchester City şi a dat startul unei noi răsturnări spectaculoase de scor.
05.05.2022 | 01:03
Rodrygo eroul lui Real Madrid e pe ultimele locuri la salarii Acum patru ani castiga 14000 de euro pe sezon Dubla brazilianului a adus un bonus galactic pe Bernabeu
Rodrygo a devenit eroul lui Real Madrid cu dubla din returul cu Manchester City (sursă foto: EPA-EFE/Sergio Perez)
ADVERTISEMENT

Real Madrid a reuşit o nouă răsturnare spectaculoasă de scor, după 3-1 cu Manchester City, şi a obţinut calificarea în finala Ligii Campionilor. De această dată, Rodrygo a fost eroul “galacticilor”, cu două goluri marcate în minutele 90 şi 90+1, iar brazilianul va intra în istoria clubului de pe “Bernabeu”.

Ce salariu are Rodrygo la Real Madrid. E printre ultimii jucătorii la casierie

Rodrygo a fost transferat de Real Madrid în vara lui 2019, după ce i-a plătit 45.000.000 de euro lui Santos. Fotbalistul de 21 de ani a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2024-2025 şi nu se află în topul salariilor pe “Bernabeu”.

ADVERTISEMENT

În prezent, Rodrygo câştigă 7.962.240 de euro pe an şi e la distanţă galactică de salariile primite de Gareth Bale şi Eden Hazard, fotbalişti care nu prind primul “11” la Real Madrid, dar sunt plătiţi cu sume astronomice.

La începutul carierei la Real Madrid, pe când avea 18 ani, Rodrygo era plătit cu 4.162.080 de euro pe an, primul lui salariu la formaţia de pe “Santiago Bernabeu”. Ascensiunea este fulminantă, din moment ce în 2018, la Santos, primea 14.000 de euro pe an, puţin peste 1.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Tatăl lui Rodrygo, fost fotbalist în Brazilia

Rodrygo provine dintr-o familie obişnuită cu viaţa în fotbal, după ce tatăl eroului “galacticilor” a evoluat la diferite echipe din Brazilia, însă fără să aibă un real succes. Eric Goes a jucat la echipe din ligile inferioare braziliene, printre care se numără Linense, Mirassol, Oeste, Guarani sau Cuiaba.

Fostul fundaş dreapta a devenit tată la 16 ani, când s-a născut Rodrygo, iar fiul i-a călcat pe urme şi l-a depăşit rapid. În perioada junioratului, fotbalistul lui Real Madrid era comparat cu Neymar, astfel că fusese botezat “Neymarzinho” de colegii de la Santos.

ADVERTISEMENT

“Mulţi spun că semăn cu el, mai ales în timpul meciurilor. Mereu mă tund la fel ca el şi urmăresc tot ceea ce face el”, spunea Rodrygo într-un interviu acordat presei din Brazilia. Prestaţiile bune de la Santos l-au adus în atenţia lui Real Madrid, la doi ani de la primul meci jucat în prima ligă braziliană, consemnat în noiembrie 2017.

Rodrygo a adus un bonus uriaş în conturile lui Real Madrid

Dubla lui Rodrygo a împins returul Real Madrid – Manchester City în prelungiri, unde Karim Benzema a marcat, din penalty, golul calificării în finala Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Pentru această performanţă, Real Madrid va încasa un bonus de 15.500.000 de euro, puţin sub totalul salariilor lui Rodrygo pentru următorii doi ani. În plus, “galacticii” mai pot primi încă 4.500.000 de euro, premiu oferit câştigătoarei trofeului.

Cu bonusul pentru calificarea în finala Ligii Campionilor, Real Madrid ajunge la un total de 115.347.077 de euro, o sumă record pentru competiţia regină a Europei. De cealaltă parte, Liverpool, adversara din ultimul act, a încasat deja 104.667.692 de euro.

ADVERTISEMENT