Sporturi

Roger Federer și-a anunțat obiectivul pentru 2021! Ce spune elvețianul despre retragere

14.12.2020 | 13:56
Roger Federer sia anuntat obiectivul pentru 2021 Ce spune elvetianul despre retragere
ADVERTISEMENT

Marele tenismen vrea să se întoarcă în circuitul masculin în anul care urmează. Elvețianul se gândește și la posibilitatea retragerii. 

Roger Federer (39 de ani, 5 ATP) a luat startul la o singură competiție în acest an, pentru că a fost accidentat, iar tenismenul nu mai este atât de sigur că se va întoarce în circuit.

ADVERTISEMENT

Marele jucător din Elveția, care a suferit două operații la genunchi în 2020, zice că principalul său obiectiv este acela de a reveni în circuitul masculin de anul viitor, dar nu exclude nici posibilitatea retragerii.

Federer a fost desemnat cel mai bun sportiv elvețian din ultimii 70 de ani

Tenismenul a făcut anunțul duminică, la o gală unde a primit premiul de cel mai bun sportiv elvețian din ultimii 70  de ani. Aceeași distincție i-a fost acordată și lui Vreni Schneider (schioare).

ADVERTISEMENT

“Sper să mă întorc în circuit în 2021. Vom vedea, dar dacă îmi voi încheia cariera în acest fel, ar fi incredibil să o fac cu acest trofeu”, a declarat Federer, citat de cei de la RMC Sport.

Mai mult, elvețianul zice că primul turneu de Grand Slam din 2021 (Australian Open) vine la limită pentru el și nu știe dacă va fi la capacitate maximă pentru această competiție. “Speram să fiu 100% în octombrie, dar nu sunt nici acum. Sunt la limită pentru Australian Open, e o cursă contra cronometru. Sunt curios dacă va începe de la data de 8 februarie”, a adăugat Federer, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT

Federer ar putea reveni în circuitul masculin la Australian Open

Elvețianul a zis, în urmă cu câteva luni, că își dorește ca revenirea sa să aibă loc la primul turneu de Grand Slam al anului, competiție care se va disputa ceva mai târziu, între 8 și 21 februarie.

Tenismenul a dezvăluit că obiectivele sale principale sunt competițiile de la Wimbledon și US Open, dar și Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde își dorește să obțină prima lui medalie de aur din carieră. La începutul lunii, Federer a făcut un anunț pentru fanii săi.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, jucătorul elvețian a cucerit 20 de trofee de Grand Slam. El se află la egalitate cu spaniolul Rafael Nadal. Federer a acumulat 6.630 de puncte. Liderul clasamentului mondial la masculin este Novak Djokovic (12.030). Pe poziția secundă se află Rafael Nadal, iar pe trei este Dominic Thiem. Luna trecută, Federer a ajuns la 1.000 de săptămâni în TOP 20 ATP.

ADVERTISEMENT