Sport

Roger Federer va juca la dublu în meciul de retragere. Suma imensă cu care se vinde un bilet pe piața neagră

Roger Federer va participa la Laver Cup, unde va disputa ultimul meci din cariera sa. Este prima apariție într-un meci oficial de la Wimbledon 2021.
21.09.2022 | 11:25
Roger Federer va juca la dublu in meciul de retragere Suma imensa cu care se vinde un bilet pe piata neagra
Roger Federer va juca la dublu în ultimul meci oficial al carierei. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Roger Federer a anunțat săptămâna trecută că „Laver Cup” va fi ultima competiție din cariera sa. Sportivul elvețian s-a accidentat la genunchi și nu a mai evoluat de la Wimbledon 2021.

Roger Federer va juca doar la dublu în meciul de retragere

La turneul londonez, Roger Federer face parte din echipa Europei, alături de nume mari ca Rafa Nadal, Novak Djokovic sau Andy Murray. Va evolua, cel mai probabil, vineri într-un meci de dublu, moment ce va marca sfârșitul unei extraordinare cariere. Preparatorul fizic al multiplului campion de Grand Slam a anunțat că Roger Federer nu va putea juca și într-un meci de simplu din cauza problemelor la genunchi.

ADVERTISEMENT

„Este o decizie de ultimă oră. S-a antrenat în ultimele zile, a încercat să obțină informații și să vadă dacă e o idee bună sau nu”, a mărturisit Pierre Paganini, preparatorul fizic al lui Federer.

Programul de la competiția din Londra este încă necunoscut, însă se știe structura meciurilor. În cursul zilei de vineri ar urma să aibă loc două meciuri de simplu, în timp ce în sesiunea de seară se vor desfășura atât un meci de simplu, cât și un meci de dublu. Astfel, Roger Federer ar putea intra pe teren în jurul orei 22:30, ora României.

ADVERTISEMENT

Roger Federer, dublu de vis cu Rafael Nadal. Prețul unui bilet pe piața neagră a ajuns la 15.000 de lire sterline

Rămâne de văzut cu cine va face pereche Roger Federer din echipa Europei, însă toată lumea se așteaptă ca Rafael Nadal, marele rival din circuit, să intre pe teren alături de elvețian. Nu ar fi prima oară când cei doi ar face echipă. Tenismenii au evoluat împreună și în ediția inaugurală a Laver Cup, în 2017.

Momentul ar fi unul istoric pentru iubitorii tenisului, iar interesul este uriaș. Pe site-urile de revânzare sau pe piața neagră, un singur bilet a ajuns să coste chiar și 15.000 de lire sterline sterline. Roger Federer face parte din echipa Europei cu marii săi rivali din circuit, pe care i-a întâlnit de nenumărate ori de-a lungul carierei Rafael Nadal, Novak Djokovic sau Andy Murray.

ADVERTISEMENT

Echipa Europei va înfrunta echipa restului lumii, care îi are în componență printre alții pe Taylor Fritz, Felix Auger Aliassime sau Diego Schwartzman. Competiția se va desfășura pe O2 Arena din Londra, sală cu o capacitate de 20.000 de locuri.

Roger Federer pune capăt unei cariere magistrale

Roger Federer a anunțat săptămâna trecută că se retrage din tenis. Elvețianul pune punct astfel unei cariere magnifice, în care a câștigat 20 de titluri de Grand Slam. Cuvintele campionului elvețian au emoționat lumea tenisului, iar mai multe reacții au apărut pe rețelele de socializare, printre care cea a Simonei Halep.

ADVERTISEMENT

„Nu va mai exista niciodată un alt Roger și sunt recunoscătoare că am avut șansa să joc în aceeași epocă cu el”, a scris Simona pe o rețea de socializare.

Competiția „Laver Cup” se va desfășura anul acesta în perioada 23-25 septembrie și va avea loc în Londra. Echipa Europei, care îl are antrenor-nejucător pe Bjorn Borg, va înfrunta echipa restulului lumii, care îl are la conducere pe John McEnroe. Competiția a luat start în 2017, iar echipa Europei s-a impus în toate cele patru ediții ale turneului.

Echipa completă a Europei de la Laver Cup:

  • Roger Federer (fără clasament)
  • Casper Ruud (2 ATP)
  • Rafael Nadal (3 ATP)
  • Stefanos Tsitsipas (6 ATP)
  • Novak Djokovic (7 ATP)
  • Andy Murray (43 ATP)
  • Matteo Berrettini (15 ATP)

Echipa completă a restului lumii de la Laver Cup:

  • Taylor Fritz (12 ATP)
  • Felix Auger-Aliassime (13 ATP)
  • Diego Schwartzman (17 ATP)
  • Frances Tiafoe (19 ATP)
  • Alex De Minaur (22 ATP)
  • Jack Sock (128 ATP)
  • Tommy Paul (29 ATP)
ADVERTISEMENT