News

Român, arestat din greșeală în Italia, imagini revoltătoare. ”Am fost umilit, polițiștii m-au bătut fără motiv”. Video

Un român a fost arestat pentru furt în Italia, deși nu avea nicio legătură cu fapta. "Victimă a dorinței unui angajat al Poștei de a fi erou"
17.03.2023 | 13:36
Roman arestat din greseala in Italia imagini revoltatoare Am fost umilit politistii mau batut fara motiv Video
Iulian Peagu este stabilit de mai mulți ani în Manfredonia Sursa foto: Facebook Iulian Peagu, statoquotidiano.it / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iulian Peagu, originar din Craiova și stabilit de mai mulți ani în orașul italian Manfredonia, a fost arestat marți de polițiști pentru că se afla la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Bărbatul spune că a fost și bătut de polițiști pe care îi va da în judecată.

Român, arestat din greșeală în Italia

”Victimă a ambiției de erou a unui angajat de la Poșta italiană. Asta i s-a întâmplat clientului meu Iulian Peagu, cetățean UE și manfredonian prin adopție de câțiva ani, care a fost arestat și, în consecință, privat de libertate pentru o după-amiază întreagă doar pentru că s-a aflat în locul nepotrivit (și nici măcar) la momentul nepotrivit”, a declarat avocatul Angelo Salvemini după cazul jafului de la oficiul poștal din Manfredonia. Înregistrarea video a arestării a devenit virală pe rețelele de socializare, însă persoana arestată nu este autorul jafului, relatează publicația l’Immediato.

ADVERTISEMENT

După cum relatează avocatul său, Iulian Peagu, de fapt, “stătea liniștit pe o bancă din parcul municipal, la primele ore ale după-amiezii, așteptând momentul în care va trebui să urmeze un tratament medical la spital, când a fost înconjurat de câțiva polițiști care erau însoțiți de un bărbat cu cămașă roșie (angajatul oficiului poștal vizat de jaf) care l-a indicat ca fiind hoțul.

‘El este, el este’, referindu-se la nefericitul român, le-a confirmat poștașul polițiștilor care s-au năpustit prompt asupra lui Peagu, trântindu-l la pământ și încătușându-l.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că a negat orice responsabilitate, domnul Peagu a fost urcat într-o mașină și dus la secția de poliție locală, unde a rămas câteva ore până când autoritățile și-au dat seama de greșeala pe care au făcut-o și l-au eliberat, fără a oferi măcar scuze”, mai spune avocatul românului.

Tâlhar pentru o zi

Filmarea cu arestarea românului a fost postată pe internet și a devenit rapid virală. ”Și astfel, clientul meu și-a câștigat titlul de ‘tâlhar pentru o zi’, a cărui arestare ‘în flagrant delict’ a făcut înconjurul internetului datorită unui cetățean prezent la fața locului care s-a gândit bine să filmeze scena cu telefonul mobil.

ADVERTISEMENT

În video se poate aprecia atitudinea orgolioasă și vanitoasă asumată de angajatul poștal, care a participat la propriu la arestarea bietului român.

O atitudine oarecum grotescă care, însă, a avut consecințe devastatoare pentru clientul meu, care a fost deosebit de afectat de incident, suferind chiar leziuni fizice cauzate de emoția momentului. Voi evalua acțiunile care trebuie întreprinse”, conchide Salvemini, “inclusiv și mai ales împotriva angajatului zelos”.

ADVERTISEMENT

Iulian Peagu a comentat, la rândul său, la una dintre postările pe Facebook care însoțesc arestarea sa. ”Am fost umilit de poliție care m-a bătut fără nici un motiv. Eu sunt un tip liniștit și cinstit, m-au confundat cu o altă persoană. Dar nu se termină aici: o să îi denunț și pe ei și pe acel domn de la poștă pentru că nu am nici o legătură cu asta.

Au făcut o mare greșeală că poliția m-a maltratat M-au bătut fără motiv fără să-mi ceară actele M-au bătut direct. Nu am avut nimic de-a face cu ceea ce au urmărit ei, sunt rupt de bătăile pe care le-am luat”, a scris bărbatul.

ADVERTISEMENT
Tags: