News

Român din Spania, ucis în timp ce își conducea mașina. Obiectul din vehicul care i-a luat viața: ”Ceva total neobișnuit”

Final tragic pentru un român aflat în trafic pe o stradă din Spania. Conaționalul nostru a murit după ce a fost lovit de un obiect din mașină care trebuia să-l protejeze.
13.02.2024 | 20:11
Roman din Spania ucis in timp ce isi conducea masina Obiectul din vehicul care ia luat viata Ceva total neobisnuit
Final tragic pentru un român aflat în trafic, în Spania. A fost ucis de un obiect care trebuia să-l protejeze. Sursa foto (descriptiv): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un tânăr șofer român de doar 37 de ani a murit, în weekend, pe o stradă din Spania. Conaționalul nostru a fost ucis de o piesă din mașină care, teoretic, trebuia să-l protejeze.

Final tragic pentru un român aflat în trafic, în Spania. A fost ucis de un obiect din mașină care trebuia să-l protejeze

Acest grav accident s-a produs duminică, 11 februarie, pe o stradă din Palma de Mallorca. Șoferul român a fost ucis după ce o piesă metalică defectă din airbag-ul mașinii sale l-a lovit în gât. Impactul a fost atât de puternic, încât vena jugulară i-a fost secționată.

ADVERTISEMENT

Presa iberică informează că accidentul mortal s-a produs la kilometrul 6 al străzii Via de Cintura, în direcția aeroportului. La baza sa a stat o coliziune minoră între două vehicule, care nu s-a soldat cu răniți.

Cele două autoturisme au oprit pe carosabil. La un moment dat, un al treilea vehicul a intrat în scenă. E vorba de un Citroen C3 condus de român, care a intrat în coliziune cu ele.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că impactul nu a fost puternic, el a fost suficient pentru a declanșa airbag-ul mașinii. În acel moment, o piesă metalică din airbag s-a rupt și l-a lovit pe șofer în gât, provocându-i o tăietură fatală. Alți doi pasageri din mașina lui au suferit răni ușoare, notează Știri Diaspora.

Polițiștii iberici, șocați de acest accident tragic: ”Este ceva neobișnuit”

Reprezentanții de la Garda Civilă Rutieră din Spania au spus că accidentul nu ar fi trebuit să aibă consecințe atât de grave. ”Este evident o consecință a unei defecțiuni a dispozitivului. Este ceva total neobișnuit, nu suntem conștienți că așa ceva sa întâmplat înainte”, au declarat polițiștii, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

În următoarele zile, Garda Civilă așteaptă o inspecție tehnică pentru a determina exact ce s-a defectat la airbag. De asemenea, se investighează dacă airbag-ul era vechi sau a fost reparat anterior.

În 2021, UE a avertizat cu privire la defecțiunile airbag-urilor care ar putea provoca răni pasagerilor din mașini. Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU) spunea în octombrie 2021, prin sistemul său de avertizare pentru produsele nealimentare, că a fost detectată o defecțiune la dispozitivul de activare a airbag-ului mai multor mașini, în special la Citroen C3 și C4.

ADVERTISEMENT

Alerta a vizat sute de mii de vehicule vândute în întreaga lume. Producătorii trebuiau să contacteze cumpărătorii vehiculelor pentru a efectua reparația. Cu toate acestea, măsura nu a fost posibilă în toate cazurile, mai ales dacă a avut loc o schimbare a proprietarului. OCU le-a cerut proprietarilor acestor modele să contacteze serviciul pentru clienți și să verifice dacă vehiculul lor este unul dintre cele care trebuiau reparate.

ADVERTISEMENT
Tags: