News

Român mort pe frontul din Ucraina, Rudolf avea doar 27 de ani. „Și-a dat viața pentru un război care nu trebuia să fie al lui”

Rudolf, un tânăr de 27 de ani, și-a pierdut viața pe câmpul de luptă dintre Ucraina și Rusia. Este primul român mort în acest război.
25.10.2023 | 15:38
Roman mort pe frontul din Ucraina Rudolf avea doar 27 de ani Sia dat viata pentru un razboi care nu trebuia sa fie al lui
Român mort pe frontul din Ucraina. Colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Român mort pe frontul din Ucraina, în războiul început de Rusia împotriva statului vecin, încă din februarie 2022. Rudolf Wittman avea doar 27 de ani, era din Arad și este primul cetățean român care și-a pierdut viața pe front.

Român mort pe frontul din Ucraina

Tânărul s-a înrolat în armata ucraineană acum mai bine de un an. El a fost vreme de câțiva ani în Legiunea Străină, iar în momentul invaziei rușilor pe teritoriul Ucrainei, a simțit că locul său este în țara vecină.

ADVERTISEMENT

A ajuns pe front, dorind să apere Ucraina chiar și cu prețul vieții sale. Aici a cunoscut-o pe iubita lui, Ivanna, o tânără cu care dorea să își împartă viața după terminarea luptelor dintre ruși și ucraineni.

Femeia a postat un mesaj emoționant pe Facebook, alături de mai multe fotografii, care îi ilustrează pe cei doi. „Ți-ai dat viața pentru Ucraina… pentru un război care nu ar trebui să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea viitorul.

ADVERTISEMENT

Ești pentru totdeauna în inima mea, în memoria mea. O persoană ca tine este imposibil de uitat. „Ești cea mai bună persoană pe care am întâlnit-o vreodată în viața mea, să spui că te-am iubit nu este suficient, a fost cu siguranță mai mult decât doar iubire. Tu ești eroul meu, ești eroul Ucrainei…”, a scris tânăra pe Facebook.

„Glorie eroului nostru neînfricat!”

Rudolf este primul cetățean român mort pe câmpul de luptă dintre Ucraina și Rusia, potrivit unei postări a Grupului de luptă „Getica”. Anunțul privind decesul arădeanului a stârnit multă durere în inimile celor care l-au cunoscut.

ADVERTISEMENT

Totodată, în mediul online au început să curgă zeci de mesaje înduioșătoare din partea românilor impresionați de curajul lui Rudolf. „Glorie eroului nostru neînfricat! Cat curaj, cât principiu și dorința a avut, s-a sacrificat nu doar pt idealuri, ci și pentru libertatea lor dar și a noastră! Dumnezeu sa te aibă alături acolo sus!”

„Domnul să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndurerate. Slavă eternă eroilor!”, „Glorie eroilor neamului românesc! Prin jertfa lor, țin hoardele diavolului Putin la distanță de România! Slavă Ucrainei, slavă eroilor!”, sunt doar câteva dintre mesajele internauților.

ADVERTISEMENT

Decesul românului pe frontul din Ucraina a fost confirmat și de Ministerul Afacerilor Externe. „Confirmăm faptul ca autoritățile ucrainene ne-au informat cu privire la decesul unui cetățean român în Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Cernăuți a acordat asistență consulară specifică în cazurile de repatriere a trupurilor neînsuflețite, constând în eliberarea documentelor în astfel de situații”, a anunțat MAE.

 

ADVERTISEMENT