News

Român, ucis de doi spanioli. ”L-au aruncat în canal de viu.” Criminalii au primit ani grei de închisoare

S-a făcut în sfârșit dreptate. Criminalii românului ucis în Spania acum 7 ani au fost condamnați.
28.08.2021 | 17:01
Roman ucis de doi spanioli Lau aruncat in canal de viu Criminalii au primit ani grei de inchisoare
ADVERTISEMENT

Eduardo Lopez și Oscar Estevez, doi spanioli care au torturat și ucis un român, au fost condamnaţi în cele din urmă de justiţia spaniolă.

După șapte ani de procese în care avocaţii celor doi au făcut uz de toate căile de atac, magistrații au pronunțat verdictul, potrivit Gândul.

ADVERTISEMENT

Cei doi spanioli au primit câte 16 ani de închisoare, deşi procurorii ceruseră iniţial 18 ani pentru Eduardo Lopez şi 25 pentru Oscar Estevez.

Criminalii românului ucis în Spania acum 7 ani au fost condamnați

Tragedia se petrecuse în 2014, când Alexandru Boghiu a fost ucis cu sânge rece. Pe lângă cei 16 ani de închisoare, instanţa a decis ca cei doi să plătească 106.000 euro drept despăgubiri familiei victimei.

ADVERTISEMENT

Potrivit cotidianului La Region, pe 20 decembrie 2014, Alexandru Boghiu a petrecut împreună cu Oscar Estevez Lopez în casa lui Eduardo Lopez. Se pare că cei trei au consumt prea mult alcool și s-au luat la ceartă.

Inițial, românul s-a luat la bătaie cu Eduardo Lopez şi doar intervenţia soţiei lui Lopez a făcut ca lucrurile să nu degenereze. Conflictul s-a reaprins câteva ore mai târziu când cei trei au început să consume şi droguri.

ADVERTISEMENT

Criminalii au aruncat cadavrul în canal

Ulterior, cei doi spanioli l-au urcat pe Boghiu în maşină şi au ieşit în afara localităţii. Românul a încercat să iasă din maşină, dar a fost lovit cu brutalitate de Oscar Estevez.

Criminalii au oprit mașină lângă un canal şi l-au aruncat în apă pe românul aflat în stare de inconştienţă.

ADVERTISEMENT

Câteva zile mai târziu, poliţiştii au descoperit cadravul lui Alexandru Boghiu, iar apoi au fost arestați și cei doi suspecți.

„L-au bătut, i-au spart dinţii, l-au aruncat în canal de viu şi s-au asigurat că nu i-a văzut nimeni, apoi au plecat”, a încercat unul dintre procurori să justifice pedepsele pe care le cere.

Justiția din Spania i-a condamnat pe coi doi criminali la 16 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT
Tags: