News

Român ucis în stil mafiot la Roma. Atacatorii l-au împuşcat de pe motocicletă, în faţa casei sale

Un român de 33 de ani a fost asasinat la Roma, într-un stil care aminteşte de o reglare de conturi. El a fost ucis de pe o motocicletă în mişcare.
09.03.2023 | 11:18
Roman ucis in stil mafiot la Roma Atacatorii lau impuscat de pe motocicleta in fata casei sale
Scena crimei de la Casal de Pazzi
ADVERTISEMENT

Execuţie în stil mafiot în capitala Italiei, unde un român în vârstă de 33 de ani a fost împuşcat în faţa propriei locuinţe, într-un stil ce aminteşte de o reglare de conturi între bandele de traficanţi de droguri. Victima a fost ucisă de un bărbat mascat, aflat pe motocicletă.

Românul împuşcat era zidar şi avea antecedente pentru furt

Mihai Ştefan Roman a fost asasinat miercuri seara, puţin după ora 20, la Casal de Pazzi, undeva la periferia Romei, în timp ce se afla pe trotuarul din faţa casei. Bărbatul, un zidar în vârstă de 33 de ani, a fost lovit cu cel puțin două gloanțe în cap și abdomen, răni mortale care l-au costat viața.

ADVERTISEMENT

Crima s-a petrecut într-o zonă populată, iar motocicleta a fost permanent în mişcare. Ucigașul și complicele său, care o conducea, au reuşit să scape după ce l-au văzut pe român la pământ. “A fost o execuţie. O ambuscadă studiată probabil de cineva care cunoștea obiceiurile victimei”, scrie presa italiană.

Gazetarii din peninsulă scriu că Ştefan Roman Mihai avea în cazier doar un mic antecedent pentru infracțiuni contra proprietății. “Un zidar angajat regulat de o companie de construcţii din Roma. Cu toate acestea, modalitățile de producere a asasinatului ne fac să ne imaginăm altceva. Cei care anchetează cazuş nu exclud o legătură cu drogurile”, mai scriu ziarele italiene.

ADVERTISEMENT

Au fost luate imaginile de la camerele de supraveghere ale magazinelor din apropiere şi  ale unei farmacii care se află la doar câțiva metri de locul împușcării, anchetatorii sperând că înregistrările le vor va măcar un indiciu cu privire la afilierea atacatorilor la vreo bandă.

Nu mai departe de acum trei săptămâni, un mafiot italian orbit de gelozie a dat buzna într-un bar din Mantova și l-a împușcat pe proprietarul barului, un român, unde soția sa era angajată, deşi bărbatul împușcat nu era vinovat de nimic. Italianul era convins că acesta este cel responsabil de molestarea soției sale.

ADVERTISEMENT

Soția atacatorului este angajată ca ospătăriță la bar și i-ar fi mărturisit soțului ei că ar fi fost supusă unor avansuri nepotrivite din partea a doi clienți beți care se aflau într-un grup de patru persoane. În timp ce povestea, femeia ar fi precizat că unul dintre cei doi bărbați care au hărțuit-o purta salopetă.

Orbit de gelozie, Alessandro Ronsisvalle, în vârstă de 38 de ani, a luat un revolver mic pe care îl avea acasă și s-a îndreptat spre bar, unde a văzut un bărbat care purta salopetă, corespunzând cu descrierea făcută de soția sa. Italianul a tras asupra acestuia, rănindu-l în picior.

ADVERTISEMENT

Din fericire, românul de 40 de ani a fost rănit ușor, aflându-se în afara oricărui pericol. Presa italiană scrie că acesta nu a avut nicio legătură cu hărțuirea soției lui Ronsisvalle. După ce l-a împușcat pe român, italianul s-a dus să se predea singur carabinierilor.

ADVERTISEMENT
Tags: