News

Româncele plecate la muncă în Austria trec prin umilințe greu de imaginat: “A fost dată afară în frig, a dormit în beci”

Plecate la muncă în Austria pentru un trai mai bun, româncele trec prin umilințe uriașe. Recent, o femeie din țara noastră a fost dată afară de bătrâna pe care o îngrijea.
22.01.2023 | 12:57
Romancele plecate la munca in Austria trec prin umilinte greu de imaginat A fost data afara in frig a dormit in beci
O româncă a fost nevoită să doarmă într-un beci, după ce a fost dată afară de bătrâna pe care o îngrijea în Austria. Sursa foto: erichmocanu.tv
ADVERTISEMENT

Tot mai multe românce plecate la muncă în Europa trec prin momente dificile. Recent, o femeie ajunsă în Austria a fost dată afară de bătrâna pe care o îngrijea, fiind nevoită să doarmă în beci.

O româncă a fost nevoită să doarmă într-un beci, după ce a fost dată afară de bătrâna pe care o îngrijea în Austria

La începutul acestui an, o româncă de 56 de ani era extrem de fericită, după ce tocmai obținuse un job în Europa. Aceasta ajungea, pe 4 ianuarie, lângă Salzburg, în Austria, acolo unde trebuia să aibă grijă de o bătrânică de 92 de ani.

ADVERTISEMENT

Relația dintre româncă și cea pe care o îngrijea părea să decurgă perfect. Pe 17 ianuarie, a avut loc însă un eveniment care adus la ruptura dintre austriacă și femeia din România.

Bătrâna s-a enervat la culme când a văzut cât costă serviciile femeii din România, facturate de agenția de plasare a forței de muncă. Era vorba de o sumă de 2.600 de euro.

ADVERTISEMENT

Astfel, austriaca s-a răzbunat pe cea care a avut grijă de ea timp de peste două săptămâni și a dat-o afară din casă.

Neavând ce să facă, biata femeie din țara noastră a fost nevoită să doarmă într-un beci, în toiul iernii, când afară erau deja temperaturi negative.

ADVERTISEMENT

”Eu nu dau banii ăștia pentru o îngrijitoare. Nu plătesc nimic. Ieși afara, Fă-ți bagajul și ieși din casa mea”, i-ar fi spus bătrâna femeii din România, dezvăluie Erich Mocanu, reprezentantul AEBS (organizație care se ocupa de consilierea și ajutorarea românilor din diaspora) pe site-ul erichmocanu.tv.

Românca a implorat-o pe bătrână să nu o lasă afară, la -4 grade. A fost în zadar

Femeia din România spune că a încercat să vorbească cu bătrâna și să îi explice că afară sunt minus -4 grade și nu poate rămâne pe stradă. Austriaca nu a avut milă și i-a cerut româncei să părăsească de urgență casa.

ADVERTISEMENT

Îngrijitoarea nu a avut de ales și a dormit în beci. A doua zi de la incident a contactat agenția de plasare a forței de muncă. A fost dusă la un hotel, dar i s-a pus în vedere să își achite singură camera, mai informează sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: