Life

O româncă aflată la muncă în Italia a fost aruncată în stradă de angajatori, chiar înainte de Anul Nou: “Nu știu ce a făcut atât de rău”

O româncă aflată la muncă în Italia a trecut prin clipe grele. Femeia a fost aruncată în stradă de angajatori, înainte de Anul Nou,
01.01.2023 | 21:25
O romanca aflata la munca in Italia a fost aruncata in strada de angajatori chiar inainte de Anul Nou Nu stiu ce a facut atat de rau
Ce a pățit o româncă aflată la muncă în Italia. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O româncă aflată la muncă în Italia a fost aruncată în stradă de angajatorii ei, după cum se vede într-o imagine de pe rețelele sociale.

Momente grele pentru o româncă aflată la muncă în Italia. Femeia, aruncată în stradă de angajatori

Femeia a fost dată afară de angajatori și era rușinată de situația ei. Mai mult, aceasta nu avea nici măcar telefon pentru a suna pe cineva sau pentru a putea fi găsită, în cazul în care cineva ar fi căutat-o.

ADVERTISEMENT

Românca lucra în orașul Alghero, provincia Sassari, pe insula Sardinia. Aceasta a rămas pe străzi chiar înainte de Anul Nou.

În după-amiaza zilei de joi, 29 decembrie 2022, femeia a mers la sediul agenției de voiaj Dune Viaggi, cu intenția de a rezerva un zbor pentru România.

ADVERTISEMENT

Din păcate, abia pe 1 ianuarie 2023 era disponibil primul zbor. Până atunci, femeia ar fi fost nevoită să stea în frig, pe străzi.

Românca nu avea bani pentru a plăti cazarea la un hotel sau la o pensiune. În plus, nici nu cunoștea pe cineva care ar fi putut să o găzduiască până pleca în România.

ADVERTISEMENT

Marco Mazzella, proprietarul agenției de voiaj, a sărit în ajutorul femeii. Acesta i-a plătit o noapte de cazare la un hotel pentru 29 decembrie. Mai mult, românca a primit gratis cina și micul dejun din partea conducerii hotelului.

Proprietarul agenției de voiaj a cerut ajutorul oamenilor pentru a o găzdui pe româncă în următoarele zile. Aceasta avea nevoie de cazare pe 30 și pe 31 decembrie.

ADVERTISEMENT

Hotelurile și pensiunile din zonă nu mai aveau camere libere. Mulți le-au rezervat pentru Revelion, iar românca nu avea unde sta.

“Am emis un bilet (n.r. de avion) pentru o doamnă româncă rămasă pe drumuri.

Primul zbor este pe 1 ianuarie și nu are unde să stea, vrea să rămână până la acea dată aici, în frig, în fața agenției.

Sunt dispus să o ajut cu bani, cazările pentru Anul Nou sunt pline. Anunțați-mă cine mă poate ajuta, dar, în special, cine o poate ajuta pe ea.”, a scris Mazzella pe Facebook, potrivit Rotalianul.

Cum au ajutat-o oamenii pe femeie

La scurt timp după publicarea mesajului, proprietarul agenție a revenit cu noi vești. Acesta a găsit o cameră la hotelul menționat mai sus, care a costat 38 de euro.

Pentru următoarea zi, acesta a găsit cazare la o doamnă care locuiește în țară.

În aceeași seară, puțin după ora 23, bărbatul a publicat o postare cu o imagine a româncei. Aceasta aștepta în frig în fața agenției, pentru a se vedea cum a fost dată afară de angajatori și aruncată în stradă.

“Nu știu ce a făcut atât de rău doamna aceasta pentru a fi dată afară din casă de către patroni (era badanta lor).

Cred însă că este nevoie de cruzime ca să lași în frig o femeie până la 1 ianuarie, în mijlocul străzii.

În noaptea aceasta va fi găzduită de hotelul Soleado și va primi o pizza caldă și apă (oferite cu amabilitate de hotel). Pentru mâine s-a oferit o doamnă s-o găzduiască.

Imaginea este crudă, dar poate va face unele persoane să reflecteze.”, a mai scris proprietarul agenției pe Facebook.

Marco Mazzella a spus că românca nu avea, într-adevăr, telefon. “Nu i l-au furat, nu l-a pierdut. A spus că pur și simplu ea nu are telefon.”, a declarat acesta, conform sursei citate mai sus.

Bărbatul a mai spus că femeia a lucrat doar o lună la angajații care au dat-o afară. Proprietarul presupune că românca nu și-a primit nici salariul, dar nu știe sigur acest lucru.

“A lucrat doar o lună acolo. Eu ipotizez, dar e doar o presupunere, că au dat-o afară fără ca măcar să-i plătească salariul.”, a mai spus el.

Femeia a fost ajutată de o altă doamnă să plătească biletul de avion

La agenția de voiaj a venit o altă româncă, care lucra tot ca badantă. Aceasta a ajutat-o cu o parte din banii pentru biletul de avion pe femeia care fusese dată afară în acea zi.

După achiziționarea biletului, femeia s-a alezat afară, pe bordură. În acel moment, Mazzella și-a dat seama că românca nu avea unde să meargă.

“Am stat de vorbă cu ea, nu am intrat prea mult în detalii, dar ne-a spus că a fost dată afară din casă și că nu are unde să doarmă. (…)

Un salon de coafură s-a oferit chiar și să-i facă părul gratis, dar femeia nu a acceptat. Era foarte umilă și nu voia nimic. Era rușinată pentru situație.”, a mai explicat proprietarul.

O altă româncă i-a oferit cazare pentru nopțile de 30 și 31 decembrie. Aceasta a dus-o pe femeie la aeroportul din Alghero, de unde urma să zboare spre Roma, apoi spre România.

ADVERTISEMENT