Sport

Româncele urcă în clasamentul WTA! Salt spectaculos pentru Ana Bogdan după finala Transylvania Open

După finala pierdută la Transylvania Open, Ana Bogdan a avut un salt spectaculos în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian au urcat de asemenea pe locuri importante.
13.02.2024 | 16:25
Romancele urca in clasamentul WTA Salt spectaculos pentru Ana Bogdan dupa finala Transylvania Open
Româncele au făcut un salt spectaculos în clasamentul WTA.
ADVERTISEMENT

Româncele din top 100 o duc foarte bine în clasamentul WTA. Astfel, după ultimele meciuri, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au avut un salt spectaculos. Sportivele ocupă locuri importante pe plan mondial.

Salt spectaculos pentru Ana Bogdan după finala Transylvania Open

Ana Bogdan nu a reușit să se impună în finala de la Transylvania Open. Astfel, sportiva a pierdut în fața Karolinei Pliskova, scor 4-6, 3-6. Ultimul meci de la turneul organizat la Cluj-Napoca i-ar fi adus româncei 250 de puncte în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Cu toate că nu a câștigat duelul decisiv, Ana Bogdan are parte de un salt spectaculos în topul mondial. Jucătoarea de tenis a urcat 11 poziții. De pe locul 65 și se află acum pe 54 cu 1164 de puncte.

În parcursul de la Transylvania Open, Ana Bogdan a reușit să treacă de Alycia Parks (113 WTA), Erika Andreeva (106 WTA), Arantxa Rus (43 WTA, favorita turneului) și de Jaqueline Cristian (72 WTA).

ADVERTISEMENT

Româncele urcă în clasamentul WTA!

În această perioadă, Sorana Cîrstea a ajuns până în sferturile de finală de la turneul din Abu Dhabi. Românca a pierdut în fața Dariei Kasatkina (13 WTA). Rusoaica a ajuns până în finală cu Elena Rybakina, dar nu a reușit să se impună în fața numărului 4 mondial.

După performanța de la Abu Dhabi, Sorana Cîrstea a urcat patru locuri în clasamentul WTA și se află pe poziția 22, cu 1829 puncte. Jucătoarea de tenis din România concurează acum la Doha și s-a impus în primul meci în fața americancei Sloane Stephens după primele două seturi.

ADVERTISEMENT

În următorul duel Sorana Cîrstea o va întâlni pe Iga Swiatek, primul loc mondial în tenisul feminin. Va fi al treilea meci între cele două jucătoare. În primele două dueluri poloneza s-a impus în fața Soranei Cîrstea.

După semifinala de la Transylvania Open, Jaqueline Cristian a urcat nouă locuri în topul mondial și ocupă poziția cu numărul 72. În clasamentul WTA România mai are 4 jucătoare.

ADVERTISEMENT

Irina Begu (118 WTA, cu 632 de puncte), Gabriela Ruse (153 WTA, cu 501 puncte), Irina Bara (174 WTA, cu 436 de puncte) și Miriam Bulgaru (193 WTA, cu 405 puncte).

ADVERTISEMENT