Fotbal international

Români în străinătate LIVE BLOG. Răzvan Lucescu încheie perfect anul! Al Hilal și-a nimicit adversara cu șapte goluri. Un jucător l-a „rupt” pe arbitru. VIDEO

Romani in strainatate LIVE BLOG Razvan Lucescu incheie perfect anul Al Hilal sia nimicit adversara cu sapte goluri Un jucator la rupt pe arbitru VIDEO
ADVERTISEMENT

Cele mai puternice campionate din Europa au început, iar FANATIK vă prezintă evoluția stranierilor. Ianis Hagi, Răzvan Marin, Tudor Băluță, Ciprian Tătărușanu sau Florin Andone sunt doar câțiva dintre fotbaliștii români care evoluează pentru echipe din străinătate. FANATIK vă prezintă majoritatea stranierilor care se regăsesc și în naționala României.


UPDATE, 30 decembrie, ora 18:48 / Răzvan Lucescu încheie perfect anul 2019, în care a câștigat campionatul și cupa Greciei, dar și Liga Campionilor Asiei. Al Hilal a câștigat cu 7-0 confruntarea cu Al Adalh.

ADVERTISEMENT

Pentru trupa lui Răzvan Lucescu au înscris: Al Abed (15), Gomis (28, 40, 57), Giovinco (34), Al Shehri (84), Carillo (90). În urma victoriei, Al Hilal rămâne pe locul doi, la 5 puncte de AL Nasr Riyad, dar cu două meciuri în minus.

În minutul 67 al partidei, Ass Sy, fundașul celor de la Al Nasr, s-a ciocnit cu arbitrul meciul și l-a accidentat. „Centralul” slovac nu a mai putut continua partida în urma loviturii și a fost înlocuit.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 29 decembrie, ora 18:15 / Gabriel Mărgărit, secundul lui Marius Şumudică, a vorbit după remiza obținută de Gaziantep pe teren propriu cu Yeni Malatyaspor (1-1) și a transmis mesajul lui “Şumi”, aflat pe patul de spital:

„Am jucat mai bine în a doua repriză și cred că meritam victoria. Repet ce a zis și Șumudică! Vom ține echipa în prima ligă. Adversarii noștri au jucat în Europa League anul acesta, iar anul trecut au terminat pe locul 5. Șumudică nu ne-a dat indicații prin telefon”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 decembrie, ora 18:55 / Al Wasl, echipă antrenată de Laurențiu Reghecampf, s-a impus cu scorul de 3-1 pe terenul ”Lanternei” campionatului din Emiratele Arabe Unite, Khorfakkan, în runda a 11-a a sezonul.

La pauză, Al Wasl era condusă cu 0-1. Galibor cu o dublă și Welliton au întors scorul pentru echipa lui ”Reghe”. După acest succes, Al Wasl a urcat pe locul 7 în clasament, cu 15 puncte acumulate.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 26 decembrie, ora 20:55 / Campioana Asiei, Al Hilal, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, a făcut un pas greșit în lupta pentru titlu în Arabia Saudită, remizând în deplasare, scor 1-1, cu Al Hazem, echipă antrenată de un alt român, Daniel Isăilă.

După acest egal, Al Hilal este pe locul 5, cu 21 de puncte, la 5 de liderul Al Nasr. Echipa lui Lucescu are și două restanțe. Dincolo, Al Hazem e pe 11, cu 15 puncte.


UPDATE, 26 decembrie, ora 20:05 / Ianis Hagi nu a evoluat niciun minut pentru Genk, în runda a 21-a din Belgia, contra celor de la Eupen. Fiul ”Regelui” a privit de pe bancă victoria echipei sale, scor 2-1. Genk e pe 8 în Belgia, cu 31 de puncte.

  • 12 meciuri ca rezervă neutilizată are Ianis Hagi la Genk în acest sezon, dintre care 7 în campionat

UPDATE, 23 decembrie, ora 20:25 / Raul Rusescu a marcat al șaselea gol în acest sezon din liga a doua din Turcia. Atacantul român a adus un punct pentru Giresunspor în meciul cu Altindoru, scor 1-1, din etapa a 16-a. Rusescu a jucat tot meciul, în timp ce Cristi Tănase a evoluat până în minutul 79 la Giresunspor.


UPDATE, 22 decembrie, ora 22:53 / Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 62 al meciului cu Anderlecht (0-2), dar nu a putut să-și ajute echipa să evite înfrângerea. De cealaltă parte, Alexandru Chipciu a fost rezervă, dar nu a fost introdus pe teren.


UPDATE, 22 decembrie, ora 14:58 / Bogdan Stancu își continuă forma de excepție din ultima perioadă în SuperLiga Turciei. Vârful lui Genclerbirligi a marcat și în duelul cu liderul Sivasspor, meci încheiat la egalitate, 2-2, și a ajuns la 11 goluri în 16 etape.

Bogdan Stancu este golgheter solitar al campionatului Turciei, cu un gol peste Jahovic, un macedonean de la Yeni Malatyaspor. Stancu are și 3 pase de gol în acest sezon. VEZI VIDEO GOLUL LUI STANCU

  • 8 goluri în ultimele 6 etape a marcat Stancu pentru Genclerbirligi

Genclerbirligi ocupă locul 13 după 16 runde, cu 18 puncte. Sivasspor, echipă la care Paul Papp a fost rezervă neutilizată, e lider cu 34 de puncte.


UPDATE, 21 decembrie, ora 23:25 / Denis Drăguș a intrat în minutul 89 al partidei dintre Waasland Beveren și Standard Liege (2-1). Românul a intrat la un minut după ce echipa sa a primit gol și nu a mai putut să o ajute să scoată un egal.


UPDATE, 21 decembrie, ora 20:52 / Genoa, cu Ionuț Radu în poartă, a fost învinsă în deplasare de Inter Milano cu 4-0. Golurile au fost marcate de Lukaku (31, 71), Gagliardini (32) și Esposito (64, penalty). Internaționalul român este portarul cu cele mai multe goluri încasate în acest sezon de Serie A, 35. VEZI AICI GOLURILE PRIMITE DE RADU


UPDATE, 21 decembrie, ora 18:27 / Echipa lui Marius Șumudică, Gaziantep, a obținut o victorie nebună, scor 4-3, în deplasarea cu Kasimpașa, din etapa a 16-a a campionatului Turciei. Cu Alin Toșca și Junior Morais titulari, Gaziantep a condus cu 4-1 la pauză, dar a avut mari emoții în final când gazdele au avut o revenire fantastică și au ratat și un penalty prin portughezul Rucardo Quaresma. Șumudică a primit al cincilea cartonaș galben în 16 etape, iar formația sa a urcat pe locul nouă în clasament, cu 23 de puncte, la zece puncte de liderul Sivasspor. VEZI AICI GOLURILE


UPDATE, 20 decembrie, ora 20:53 / Sergiu Hanca a dat un assist în meciul pe care MKS Cracovia l-a câștigat acasă, scro 2-0, cu Slask Wroclaw, în etapa a 20-a din Polonia. Mijlocașul dinamovist, care a jucat tot meciul, la fel ca și Cornel Râpă, a contribuit și la prima reușită a gazdelor. În urma acestei victorii, echipa celor doi români a urcat pe locul secund în clasament, la două puncte în urma liderului Legia Varșovia. VEZI AICI GOLURILE


UPDATE, 20 decembrie, ora 20:31 / Echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf, Al Wasl, a suferit o înfrângere drastică pe teren propriu, scor 0-4, cu Al Jazira, în etapa a zecea a campionatului din Emiratele Arabe Unite. Este prima înfrângere în campionat pentru formația tehnicianului român după două luni.


UPDATE, 18 decembrie, ora 21:36 / Lyon a câștigat cu 4-1 meciul din Cuăpa Franței cu Toulouse, în care Ciprian Tătărușanu a fost titular pentru prima dată. Românul a primit gol, dar echipa sa a câștigat cu 4-1 confruntarea.


UPDATE, 18 decembrie, ora 18:47 / Portarul Ciprian Tătărușanu debutează în această seară la Olympique Lyon, după ce a fost numai rezervă de la aducerea sa în vară. Internaționalul român este titular în partida cu Toulouse din optimile de finală ale Cupei Ligii Franței.


UPDATE, 16 decembrie, ora 18:30/ Lecce l-a legitimat luni, 16 decembrie, pe Giulio Donati, fundaș dreapta cu peste 100 de meciuri în Bundesliga. Apărătorul era liber de contract din vară, după despărțirea de Mainz. Aducerea unui alt fundaș dreapta face ca Romario Benzar să aibă șanse din ce în ce mai mici să prindă echipa la Lecce.

Internaționalul român a fost de cele mai multe ori rezerva lui Andrea Rispoli în acest sezon, reușind să bifeze doar patru prezențe în toate competițiile pentru formația de pe „Via del Mare”.


UPDATE, 15 decembrie, ora 20:00 / Răzvan Marin a fost titular la Ajax Amsterdam pentru prima dată din luna septembrie și a fost schimbat în minutul 83. Ajax a primit gol în minutul 89 și a pierdut cu 1-0 confruntarea cu AZ Alkmaar.


UPDATE, 14 decembrie, ora 23:12 / Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 69 al meciului cu Waasland-Beveren, iar la doar un minut după ce a fost introdus, a reușit să bată un corner perfect din care Sander Berge a înscris.


UPDATE, 14 decembrie, ora 21:00 / Antwerp, echipa antrenată de Loţi Boloni, a urcat pe locul 2 în prima ligă din Belgia. Formaţia antrenorului român a învins-o pe Eupen, scor 1-0, şi are două puncte peste Gent, dar este la cinci puncte în urma lui Club Brugge, liderul din Jupiler League.


UPDATE 14 decembrie, ora 18:32 / Bogdan Stancu este golgeterul din campionatul Turciei cu 10 reușite. Ultimele două goluri le-a marcat în ultima partidă cu Goztepe, iar un gol a fost superb, atacantul român reușind să dea o foarfecă.

VIDEO cu golurile lui Bogdan Stancu, aici.


UPDATE, 11 decembrie, ora 23:32 / George Pușcaș a fost faultat în minutul 62 al partidei dintre Barnsley și Reading și a căzut pe umăr. Atacantul român a fost schimbat și s-a dus direct la cabine.


UPDATE, 11 decembrie, ora 21:05 / Echipa lui Laurențiu Reghecampf, Al Wasl, a învins acasă cu scorul de 3-2 formația Al Fujairah, în etapa a opta din campionatul Emiratelor Arabe Unite. Cu această victorie, Al Wasl a ajuns la patru meciuri fără înfrângere și a urcat pe locul 6 în clasament, la nouă puncte în urma liderului Al Sarjah.


UPDATE, 9 decembrie, ora 12:15 / Sergiu Hanca a reușit să dea o pasă de gol la ultimul meci al Cracoviei de pe teren propriu cu Rakow (3-0), iar Andreea, soția sa, a declanșat bucuria în tribunele stadionului. Filmulețul cu ea s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare. 


UPDATE, 8 decembrie, ora 17:05/ Raul Rusescu, fostul atacant al celor de la FCSB, este de neoprit în liga secundă a Turciei. Românul a ajuns la șase goluri în 14 etape pentru Giresunspor, după ”dubla” contra celor de la Bursaspor în deplasare.

Rusescu a dus scorul la 0-2 în minutul 34 din penalty, iar în minutul 51 a făcut 0-3 cu o execuție de finețe din postura de singur cu portarul. Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-2 pentru echipa lui Rusescu. La gazde, Iasmin Latovlevici a fost schimbat la pauză.


UPDATE, 6 decembrie, ora 21:36/ Bogdan Stancu traversează o perioadă excelentă în SuperLiga Turciei. Fostul atacant al echipei naționale a marcat și în etapa a 14-a, în deplasarea cu Fenerbahce, pierdută de Genclerbirligi cu scorul de 2-5. ”Motanul” a marcat golul secund al formației sale, ajungând la 5 reușite în ultimele trei etape.

  • 8 goluri a marcat Bogdan Stancu în 13 prezențe pentru Genclerbirligi, fiind pe locul 2 în clasamentul golgheterilor din Turcia

După acest eșec, Fenerbahce urcă pe locul 2 în clasament, în timp ce echipa lui Stancu rămâne pe locul 13.


UPDATE, 6 decembrie, ora 21:00/ După ce în urmă cu cinci zile pasa decisiv la golul prin care Slavia Praga a deschis scorul în meciul cu Karvina, jucat acasă, Nicolae Stanciu a repetat performanța și în meciul din deplasare cu Liberec. Internaționalul român a centrat perfect pentru golul de 1-0 marcat de Skoda în minutul 8. VEZI VIDEO.


UPDATE, 6 decembrie, ora 20:25/ Al Wasl, echipă antrenată de Laurențiu Reghecampf, a fost eliminată din Cupa Golfului, după un eșec la scor, 1-5, contra celor de la Al Ahli-Dubai, în sferturile de finală. După 1-1 la pauză, echipa antrenată de fostul tehnician de la FCSB a cedat în ultimele 30 de minute, încasând patru goluri.

  • 14 goluri a încasat Al Wasl cu Reghecampf pe bancă în meciurile cu Al Ahli-Dubai jucate în 2019: 1-5, 2-4 și 1-5.

UPDATE, 4 decembrie, ora 14:10/ Gaziantep Gazișehir, echipa antrenată de Marius Șumudică, a pierdut manșa tur a dublei din șaisprezecimile Cupei Turciei, disputată împotriva formației Kirklarispor, din liga a treia. Gaziantep a fost învinsă cu 1-2, după ce adversarul a condus cu 2-0, însă va putea reîntoarce scorul la retur, programat pe 18 decembrie pe teren propriu.


UPDATE, 4 decembrie, ora 22:30 / Denis Drăguș a debutat pentru Standard Liege în meciul din Cupa Belgiei cu Rebecquoise. Fostul atacant al Viitorului a intrat ăn minutul 71 al confruntării, la scorul de 3-0 pentru echipa sa.


UPDATE, 4 decembrie, ora 20:30/ După o pauză de „secetă”, George Pușcaș a reușit un hattrick în doar cinci minute pentru Reading în meciul cu Wigan. La câteva zile de la reușită, fostul internațional irlandez Keith Andrews, în prezent analist la Sky Sports, a vorbit despre evoluțiile internaționalului român în cele patru luni de la transferul la Reading.

Sincer, sper că va reuşi. Este un jucător tânăr, nu trebuie să uităm asta. L-am urmărit cu atenţie la Campionatul European U21 din 2019 şi a fost un transfer reuşit pentru Reading. A fost o mutare isteaţă şi, evident, Reading a fost nevoită să plătească puţin mai mult pentru a reuși acest transfer.

Chiar l-am văzut pe viu la meciul cu Cardiff (n.r. în care Pușcaș a reușit o dublă), a fost încântător. A luat taurul de coarne şi i-a enervat pe cei de la Cardiff, iar din acel moment m-am gândit că poate fi un jucător special”, a declarat Andrews la Skysports.

Keith Andrews, fost mijlocaș în Premier League la Blackburn sau West Brom, a analizat și perioada mai delicată prin care a trecut Pușcaș până la hattrick-ul din weekend.

S-a chinuit în ultimele săptămâni. Sunt sigur că Mark Bowen (n.r. – antrenorul lui Reading) s-a gândit să-l lase pe bancă. Cred că acum rănile s-au vindecat şi cred că are o mare încredere acum când se duce la antrenamente şi sunt sigur că abia aşteaptă următorul meci. Are toate calităţile pentru a străluci, susține analistul.


UPDATE, 4 decembrie, ora 19:25/ Romario Benzar este titular la Lecce în meciul cu Spal, din șaisprezecimile Cupei Italiei. Internaționalul român a bifat prima prezență în primul „11” după o pauză de peste trei luni, ultima dată fiind titular în meciul cu Verona, din etapa a doua din Serie A, disputat pe 1 septembrie.


UPDATE, 4 decembrie, ora 14:00 / Cosmin Moți a deschis scorul în partida pe care Ludogoreț Razgrad o joacă în deplasare cu Septemvri Sofia, în optimile de finală ale Cupei Bulgariei. Moți este titular la campioana Bulgariei, în timp ce Dragoș Grigore și Claudiu keșeru sunt pe banca de rezerve. VEZI AICI GOLUL LUI MOȚI


UPDATE, 2 decembrie, ora 14:10. Raul Rusescu a oferit momentul săptămânii în Turcia. Atacantul român a înscris golul victoriei în meciul Giresunsport – Adana Demirspor, scor 1-0, iar bucuria acestuia la faza golului a devenit virală pe Internet. Raul Rusescu s-a aruncat pe burtă pentru a se bucura ca un avion după gol, dar s-a izbit cu fața în prima baltă de pe gazon.

10


UPDATE, 1 decembrie, ora 19:25/ Nicolae Stanciu a pasat decisiv la golul prin care Slavia Praga a deschis scorul în meciul cu Karvina. Internaționalul român l-a servit perfect pe Ladislav Takacs în minutul 63. Stanciu a reușit în meciul din etapa a 18-a al treilea assist în competiția internă din Cehia.


UPDATE, 1 decembrie, ora 17:42 / Echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, Jiangsu Suning, a învins cu 2-0 pe Tianjin Tianhai în ultima etapă din China și a terminat sezonul pe locul 4. Titlul a fost cucerit de formația Guangzhou Evergrande, pregătită de italianul Fabio Cannavaro.


UPDATE, 1 decembrie, ora 15:10 / Gaziantep Gazisehir, echipa antrenată de Marius Șumudică, a ajuns la două eșecuri în ultimele trei runde din SuperLiga Turciei, iar fanii și-au pierdut răbdarea cu antrenorul român. La finalul meciului Gaziantep Gazisehir – Denizlispor 1-2, fanii gazdelor l-au contestat pe Șumudică, cel care a fost la un pas de un conflict cu aceștia.

La finalul meciului cu Denizlispor, Șumudică a declarat că eșecul formației sale este unul nemeritat: ”Nu am meritat să pierdem acest joc. Am început bine, apoi am condus 1-0. Apărarea noastră a greșit la primul lor gol. Al doilea gol l-am primit pe contraatac. Continuăm să oferim cadouri rivalilor noștri. Știam că au jucători rapizi. I-am avertizat pe jucătorii mei, dar nu au respectat nimic. Dacă nu-ți respecți locul de muncă, trebuie să plătești.”, a spus ”Șumi” după meci.

La oaspeți, Săpunaru a fost titular, fiind schimbat după 48 de minute de joc. În echipa lui Șumudică, Alin Toșca a fost integralist în centrul defensivei. Gaziantep Gazisehir ocupă locul 12 în campionat după 13 etape, cu 16 puncte acumulate.

Români în străinătate LIVE BLOG. Șumudică a pierdut și a fost la un pas de bătaie cu fanii care îl contestau
Români în străinătate LIVE BLOG. Șumudică a pierdut și a fost la un pas de bătaie cu fanii care îl contestau. Sursa foto: Twitter.com

UPDATE, 30 noiembrie, ora 21:51 / Ianis Hagi, revenit printre titularii lui Genk, a dat pasa decisivă la golul marcat de tanzanianul Mbwana Samatta în meciul cu Saint Truiden. VEZI AICI FAZA


UPDATE, 30 noiembrie, ora 21:03 / Ianis Hagi este titular la Genk în partida cu Saint Truiden. Internaționalul român nu a mai jucat din primul minut în campionatul Belgiei de la meciul cu Standard Liege, din 19 octombrie. Gicu Grozav a marcat un gol în meciul Kisvarda – Honved 2-0, din etapa a 14-a a campionatului Ungariei. Antrenorul Laurențiu Reghecampf s-a calificat cu echipa Al Wasl în sferturile de finală ale Cupei Emiratelor, după victoria din meciul cu Ajman, scor 3-2, prin hattrick-ul reușit de brazilianul Fabio de Lima. Al Wasl a încheiat pe locul 3 în Grupa B.

Grozav gólja a Budapest Honvéd elleni mérkőzésen!

Gepostet von Kisvárda FC am Samstag, 30. November 2019


UPDATE, 29 noiembrie, ora 21:24 / Bogdan Stancu a marcat un gol în meciul Genclerbirligi – Yeni Malatyaspor, scor 3-3, din etapa a 13-a din campionatul Turciei. Atacantul român, care a jucat tot meciul, a marcat golul de 2-1 pentru gazde din penalty și a ajuns la șapte reușite în acest sezon. Stancu este al treilea marcator din campionatul turc, după senegalezul Papiss Demba Cisse (Alanyaspor) și macedoneanul Adis Jahovic (Malatyaspor), ambii cu câte nouă reușite. VEZI AICI GOLUL MARCAT DE STANCU


UPDATE, 25 noiembrie, ora 23:34/ Portarul român Ionuț Radu a avut o nouă prestație de excepție în Serie A. Titular ca de obicei pentru Genoa, jucătorul care nu a avut loc în naționala lui Cosmin Contra în ”dubla” cu Suedia și Spania, a avut o intervenție miraculoasă în deplasarea cu Spal, din runda a 13-a de Serie A.

În minutul 45 al meciului de pe stadio Paolo Mazza, jucătorul român a menținut tabela intactă, cu o dublă intervenție. După ce a respins cu greu o lovitură liberă executată cu pământul, Radu a avut o intervenție miraculoasă, care i-a făcut pe italieni să exclame: ”Mamma Mia!”. Genoa și Spal au remizat, scor 1-1.

  • Echipa românului ocupă locul 18, retrogradabil, cu 10 puncte.

UPDATE, 25 noiembrie, ora 21:01/ Gaziantep Gazisehir, echipa românului Marius Șumudică, a remizat în deplasare, scor 1-1, contra celor de la Antalyaspor, în etapa a 12-a din SuperLiga Turciei. Cu Alin Toșca integralist, Gaziantep a condus până în minutul 84, după golul marcat de Djiobodji. Sangare, cu un gol pe final, i-a răpit șansa lui Șumudică de a se bucura de o nouă victorie.

Remiza din această rundă menține trupa lui Marius Șumudică pe locul 10 în Turcia, cu 16 puncte.


UPDATE, 25 noiembrie, ora 18:15/ Cosmin Olăroiu a reușit o victorie în cea mai recentă etapă a campionatului Chinez. Formația sa, Jiangsu Suning, a câștigat, scor 3-2, în deplasarea de la Beijing Renhe. După ultimul rezultat, echipa antrenorului român a ajuns la 11 rezultate pozitive la rând, dintre care șapte au fost victorii.

După 28 de etape, Jiangsu Suning este pe locul cinci în Superliga Chinei, cu 47 de puncte.


UPDATE, 18 noiembrie, ora 12.45. S-a decis cine va fi noul antrenor al lui Ianis Hagi la Genk. Fotbalistul român îl va avea pe bancă pe Hannes Wolf, un tehnician german de 38 de ani. Wolf a mai lucrat cu un singur român, Alexandru Maxim, în sezonul 2016-2017 la Stuttgart, iar Maxim a jucat sub comanda lui în 25 de meciuri, marcând de şapte ori.

Wolf nu are un palmares prea impresionant: a fost dat afară de Stuttgart în 2018, având un blanţ destul de slab în a doua ligă germană, victoriile şi înfrângerile fiind cam la acelaşi număr (24-19, cu nouă egaluri). În sezonul precedent, Wolf a fost pe banca lui Hamburg, pe care n-a reuşit să o promoveze în Bundesliga.


UPDATE, 15 noiembrie, ora 15:58 / Ștefan Radu a revenit la antrenamentele lui Lazio și ar putea fi apt pentru meciul cu CFR Cluj din Europa League de pe 28 noiembrie. Fundașul român s-a accidentat la o partidă cu AC Milan.


UPDATE, 12 noiembrie, ora 15:25 / Florin Andone a avut un mesaj pentru fanii echipei Galatasaray Istanbul, după ce s-a accidentat la ultimul meci din campionatul Turciei. ”Îmi pare foarte rău pentru situația în care mă aflu acum. Am fost foarte concentrat să dau totul pe teren pentru această echipă grozavă, dar uneori acest tip de lucruri se întâmplă în fotbal și nu le poți controla. Voi face tot posibilul pentru o recuperare bună și să fiu în formă cât mai curând posibil. Nu mi-am terminat treaba aici, ce e mai bun urmează să vină”, a scris internaționalul român pe contul de Twitter.


UPDATE, 10 noiembrie, ora 20:15/ Conform publicației belgiene Walfoot, antrenorul lui Genk, Felice Mazzu, va fi dat afară după ultimul rezultat înregistrat în campionat. Cu Ianis Hagi rezervă neutilizată, Genk a fost învinsă de Gent cu 0-2 și a ajuns pe locul nouă în primul eșalon fotbalistic din Belgia. În ultimele trei runde de campionat, echipa lui Hagi Jr a obținut un singur punct, iar situația din Liga Campionilor este, de asemenea, delicată. După patru runde, Genk este ultima în grupa E, după trei înfrângeri și o remiză. Ianis Hagi a fost rezervă neutilizată în trei dintre ultimele patru jocuri disputate de Genk în toate competițiile, ultima prezență în primul 11 fiind bifată pe 19 octombrie, la meciul pierdut cu Standard Liege, 0-1.


UPDATE, 10 noiembrie, ora 16:09/ Alexandru Băluță, împrumutat de Slavia Praga la Liberec, a făcut show pentru echipa sa în etapa a 16-a din Cehia. Fostul jucător al Universității Craiova a avut o primă jumătate de oră în care a făcut de toate: în minutul 10 a marcat, în minutul 29 a fost avertizat, iar în minutul 30 a fost eliminat!


UPDATE, 10 noiembrie, ora 15:20/ Astana, echipa la care este legitimat Dorin Rotariu, a cucerit titlul în Kazahstan. Cu internaționalul român integralist, campioana ultimelor trei ediții de campionat a pierdut meciul din ultima rundă, 0-2 cu Ertis Pavlodar, dar cele patru puncte avans avute cu două runde înainte de final, au fost decisive. Cu titlul cucerit anul acesta, Astana a ajuns la șase campionate naționale cucerite în Kazahstan. În 2019, Rotariu a jucat 31 de meciuri în campionat, reușind să puncteze de șapte ori.


UPDATE, 10 noiembrie, ora 08:25 / Echipa lui Marius Șumudică nu a putut să o învingă pe Galatasaray, care a câștigat partida cu 2-0. La finalul meciului, tehnicianul a explicat faptul că diferența de valoare dintre cele două formații este prea mare, iar el nu se poate compara cu alți antrenori mari ai Europei, precum Zinedine Zidane: Am avut ocaziile noastre în repriza secundă, dar am pierdut în fața unei echipe mai bune decât a noastră. A fost greu pentru ei să piardă cu Real Madrid cu 6-0. Dar noi nu suntem Real Madrid și eu nu sunt Zidane. Valoarea de piață a adversarilor noștri e de 125 de milioane de euro. Echipa noastră valorează mai puțin”.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 23:55/ Ionuț Radu a avut o evoluție excelentă în etapa a 12-a din Serie A. Echipa românului, Genoa, a scos o remiză albă pe terenul vicecampioanei Napoli. Goalkeeper-ul român a avut o prestație perfectă, iar cele 7 intervenții salvatoare în fața jucătorilor napoletani au fost decisive pentru echipa sa. Genoa a acumulat 9 puncte după această rundă și se află pe locul 17 în Serie A.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 19:30/ Superliga din Turcia a propus sâmbătă derby-ul românilor. Gaziantep Gazisehir, echipa antrenată de Marius Șumudică și la care este legitimat Alin Toșca, a întâlnit Galatasaray, echipa lui Florin Andone. Atacantul convocat de Cosmin Contra pentru dubla cu Suedia și Spania a rezistat pe gazon doar 11 minute, fiind înlocuit cu Ryan Babel din cauza unei accidentări. Internaționalul român a rămas întins pe gazon după o contră avută cu Junior Morais, fostul jucător al FCSB şi Astra, iar problemele sunt la genunchiul piciorului drept. Partida s-a încheiat cu scorul de 2-0, Galata câştigând pe terenul echipei lui Şumudică.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 15:42 / Bogdan Stancu a ajuns la patru reușite în acest sezon din SuperLiga Turciei. ”Motanul” a marcat golul victoriei celor de la Genclerbirligi în meciul disputat pe teren propriu contra celor de la Kayserispor, în runda a 11-a din actualul sezon. După acest rezultat, echipa lui Stancu ocupă locul 16, în timp ce oaspeții sunt ultimii în Turcia.

În minutul 82 al meciului de la ”Ankara Stadium”, Bogdan Stancu l-a învins din apropiere pe conaționalul său, Silviu Lung Jr., recent convocat la echipa națională de Cosmin Contra pentru ”dubla” cu Suedia și Spania.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 08:25 / Ladislau Boloni este foarte aproape de a fi dat afară de la Antwerp, iar Marc Wilmots, fost selecționer al Belgiei între anii 2012 și 2016, este favorit să-i ia locul pe banca formației. Rezultatele slabe din ultima perioadă îi determină pe șefii lui Antwerp să renunțe la serviciile tehnicianului român.  „Acest pericol e parte din meseria noastră. Antrenorul trece de multe ori prin asemenea momente”, a spus tehnicianul român.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 21:05/ Al Wasl, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf, a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul cu Al Wahda, din runda a șaptea a campionatului din Emiratele Arabe Unite. După această remiză, formația lui Reghe se află pe locul opt, la 11 puncte de liderul Al Sharjah.


UPDATE, 4 noiembrie, ora 21:15 / După patru meciuri fără succes în SuperLiga Turciei, Gaziantep Gazişehir, echipă antrenată de Marius Șuumudică, a câștigat din nou în campionat. Cu Toșca și Junior Morais integraliști, Gaziantep s-a impus pe terenul celor de la Ankaragucu, scor 2-1. Echipa lui Șumudică a câștigat cu un gol marcat în minutul 90+3 de Djilobodji.

Cu cele trei puncte câștigate în etapa a 10-a, Gaziantep Gazişehir acumulează 15 puncte și rămâne pe locul 9 în clasament.


UPDATE, 4 noiembrie, ora 14:24 / Eric Bicfalvi a marcat un gol în minutul 63 pentru Ural în meciul din prima ligă rusă cu Orenburg. Este a IV-a reușită a fotbalistului român.


UPDATE, 1 noiembrie, ora 19:45/ Claudiu Keșeru a marcat din nou pentru Ludogorets, care s-a impus cu 3-1 în meciul cu Beroe din etapa a 15-a. Internaționalul român a dat golul doi și a ajuns la nouă reușite în acest sezon, în vârful ierarhiei golgheterilor, la egalitate cu Dimitar Iliev de la Lokomotiv Plovdid. CLICK PENTRU VIDEO CU REUȘITA!


UPDATE, 1 noiembrie, ora 21:48 / Galatasaray a învins-o pe Rizespor, scor 2-0, iar Florin Andone a fost integralist. Atacantul naţionalei României a fost unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei lui Fatih Terim. Fotbalistul de 26 de ani a avut un procentaj de 100% la pase reuşite şi a şutat de trei ori pe spaţiul porţii adversarilor din patru tentative. Pentru prestaţia din meciul cu Rizespor, Florin Andone a primit nota 7,00 pe platforma FotMob.


UPDATE, 1 noiembrie, ora 20.00. Florin Andone a fost decisiv la primul gol al celor de la Galatasaray din meciul jucat împotriva celor de la Rizespor. Atacantul român l-a incomodat pe Talbi și fundașul central a trimis în poarta lui Akkan.

Galatasaray forvetleri gol atamayınca adamlar kendi kalesine atti #GSvRİZ Andone Yunus akgün Fatih terim Mustafa Kapi Belhanda pic.twitter.com/5bfoHetsjp

— Semih (@semih10k) November 1, 2019


UPDATE, 30 octombrie, ora 11:40/ Claudiu Niculescu a fost demis de Al Tai, formație din a doua ligă a Arabiei Saudite. Fostul antrenor de la Voluntari sau Dinamo a preluat în vară echipă, iar după ce a nu a reușit niciun punct în ultimele trei runde oficialii clubului au decis rezilierea contractului cu tehnicianul român. După 11 runde, Al Tai ocupă locul cinci, cu 16 puncte, cu trei mai puțin decât Al Ain, echipa de pe locul trei, ultimul ce asigură promovarea la finele stagiunii.


UPDATE, 27 octombrie, ora 18:12/ Zi de duminică bună pentru Laurențiu Reghecampf și Cristi Tănase, doi foști membri ai celor de la FCSB. Primul a obținut prima victorie în campionatul Emiratelor Arabe Unite în acest sezon. Al Wasl s-a impus pe terenul celor de la Al Dhafra, scor 3-1, în etapa a 5-a de campionat.

Fostul elev al lui Reghecampf de la FCSB, Cristi Tănase, a marcat golul de 3-1 al formației sale, Giresunspor, cu Eskisehirspor, în runda a 9-a din liga secundă a Turciei.


UPDATE, 25 octombrie, ora 21:37/ Fără Sergiu Hanca, Cracovia a învins liderul Pogon Szczecin, scor 2-0, în runda a 13-a din Ekstraklasa, prima ligă a Poloniei. Un alt român, Cornel Râpă, a deschis scorul pentru Cracovia, în minutul 58, cu o frumoasă lovitură de cap. Fostul stelist se află la al doilea gol marcat în sezonul 2019-2020 de campionat. Cracovia a urcat pe locul 2 în Polonia după succesul de vineri. VEZI VIDEO CU GOLUL LUI RÂPĂ


UPDATE, 23 octombrie, ora 19:30/ Răzvan Lucescu și-a aflat adversara din finala Ligii Campionilor Asiei. Urawa (Japonia) a câștigat, scor 3-0 la general, împotriva lui Guangzhou Evergrande (China) și va întâlni Al Hilal. Finala celei mai importante competiții intercluburi din Asia se va disputa în dublă manșă. Primul joc este programat pe 9 noiembrie, pe terenul formaţiei din Arabia Saudită antrenate de Lucescu, în timp ce returul se va disputa pe 24.


UPDATE, 22 octombrie, ora 22:20 / George Pușcaș a înscris pentru Reading, după o pauză de două luni. Atacantul naționalei a dus scorul la 1-1 în duelul cu QPR din Championship.


UPDATE, 22 octombrie, ora 21:20/ Al Hilal a reușit calificarea în finala Ligii Campionilor Asiei. După ce s-a impus cu 4-1 în tur, formația lui Răzvan Lucescu a fost învinsă de Al Sadd cu 2-4 în manșa secundă. În ultimul act al competiției, Al Hilal va întâlni câștigătoarea dublei Urawa și Guanghzou Evergrande. Scorul în manșa tur a fost 2-0 pentru formația din Japonia.


UPDATE; 22 octombrie, ora 19:45/ Al Hilal, formația antrenată de Răzvan Lucescu, este condusă cu 3-2 de Al Sadd la pauza manșei secunde a semifinalelor Ligii Campionilor Asiei. Hilal a câștigat meciul tur cu 4-1, iar după ce a condus cu 1-0 în manșa retur, a primit trei goluri în trei minute. Click pentru video cu reușitele.


UPDATE, 20 octombrie, ora 21:00 / Ionuţ Radu şi Genoa nu au un început prea bun de sezon. Echipa “rosso-blu” se află pe penultimul loc al clasamentului în Serie A (19), iar la Parma portarul român a trăit o primă repriză de coşmar: a încasat trei goluri în doar şapte minute! La pauză, scorul e 3-0 pentru Parma. VEZI AICI GOLURILE ÎNCASATE DE RADU. 

Partida s-a terminat, în cele din urmă, cu scorul de 5-1 pentru Parma, iar Ionuț Radu a primit cea mai mică notă din meci pe FotMob, 3,7.


UPDATE, 20 octombrie, ora 16:29 / Cosmin Olăroiu a reușit o nouă victorie de senzație în China, Jiangsu Suning impunându-se pe teren propriu cu scorul de 4-1 în fața formației Hebei, în etapa a 26-a. Golurile învingătorilor au fost marcate de Santini (18), Wu Xi (21, 76) și Miranda (42), în timp ce pentru oaspeți a înscris Dong Xuesheng (56). Cu patru runde înainte de finalul sezonului, Jiangsu se află pe locul 5, cu 43 de puncte, la un punct în urma celor de la Shandong Luneng, dar la mare distanță de primele trei poziții care asigură calificarea în Liga Campionilor Asiei. VEZI AICI GOLURILE


UPDATE, 20 octombrie, ora 15:20/ Paul Anton a reușit un gol superb în victoria obținută de echipa sa cu Orenburg. Internaționalul român a deschis scorul pentru Samara în minutul 18 cu o execuție din afara careului, stabilind astfel scorul final. Click pentru video cu reușita.


UPDATE, 20 octombrie, ora 11:28 / Marius Șumudică a oferit imaginea etapei în SuperLiga Turciei. În timpul meciului pierdut la scor cu Trabzonspor, scor 1-4, tehnicianul român a surprins în momentul în care părea că-i dă indicații tehnice fundașului echipei rivale, Joao Perreira.

Români în străinătate LIVE BLOG. Marius Șumudică a oferit faza etapei în Turcia. I-a dat indicații unui adversar. FOTO
Români în străinătate LIVE BLOG. Marius Șumudică a oferit faza etapei în Turcia. I-a dat indicații unui adversar. FOTO. Sursa foto: Twitter

UPDATE, 19 octombrie, ora 21:56 / Laurențiu Reghecampf traversează o perioadă nefastă în Emiratele Arabe Unite și postul său la Al Wasl este în mare pericol. Echipa tehnicianului român a fost învinsă acasă de Al Sharjah, scor 1-5, și are doar ujn punct după patru etape.


UPDATE, 19 octombrie, ora 21:06 / Fundașul central Adrian Rus a revenit printre titularii echipei MOL Vidi după o pauză de două luni și jumătate. Internaționalul român a jucat toate minutele în remiza din deplasare cu Mezokovesd, scor 0-0, din etapa a noua. Ultima dată când rus juca titular la campioana Ungariei se întâmpla la 4 august.


UPDATE, 19 octombrie, ora 19:54 / Marius Șumudică a suferit o înfrângere grea în etapa a opta din Turcia, Gaziantep fiind întrecută în deplasare de Trabzonspor cu scorul de 4-1. La formația pregătită de român a jucat și fundașul Alin Toșca. Norvegianul Alexander Sorloth, cel care a egalat în minutele de prelungiri cu România în preliminariile Euro 2020, a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren reușind un gol și o pasă decisivă. VEZI AICI GOLURILE


UPDATE, 19 octombrie, ora 19:05 / Chiar dacă începutul a fost de vis pentru George Pușcaș la Reading, atacantul naționalei trece printr-o formă foarte slabă la formația din Championship și nu a mai reușit să dea gol din luna august. Fanii au început să se îndoiască de calitățile românului: „Trebuie să-i arătăm lui Pușcaș cum să înscrie”, sau „Încă o ratare incredibilă din partea lui Pușcaș”, au fost mesajele postate pe Twitter ale fanilor lui Reading.


UPDATE, 19 octombrie, ora 16:45/ Bogdan Stancu a contribut decisiv la victoria 6-0 reușită de Genclerbirligi cu Antalyaspor. Fostul internațional român a oferit două pase decisive și a marcat un gol superb, invingându-l pe portarul advers cu un lob. Antalyaspor a evoluat în 10 jucători încă din minutul 25, în momentul în care scorul era deja 3-0 pentru formația lui Stancu.


UPDATE, 18 octombrie, ora 21.03. Florin Andone a fost trimis pe teren din primul minut de antrenorul Fatih Terim în meciul de campionat cu Sivasspor, în ciuda faptului că presa din Turcia anunțase chiar înaintea partidei că la atacantul român se va renunța în iarnă. Andone a luat o acțiune pe cont propriu, și, după o cursă de aproape 40 de metri, a șutat superb la colțul lung, marcând primul său gol pentru Galatasaray! Iar după prima reușită, cea din minutul 22, a venit și a doua: de data asta, din penalty. Video mai jos. Partida s-a terminat cu scorul de 3-2 pentru Galata. La Sivass, Paul Papp a fost rezervă neutilizată.


UPDATE, 18 octombrie, ora 20:02 / Răzvan Lucescu a obținut o nouă victorie categorică în Arabia Saudită, Al Hilal învingând acasă cu scorul de 3-0 formația Damac, în etapa a șaptea. Golurile învingătorilor au fost marcate de Sebanstian Giovinco (22), Bafetimbi Gomis (55) și Carlos Eduardo (68). Trupa tehnicianul român este neînvinsă în campionat și a adunat 19 puncte, șapte mai multe decât echipa de pe locul secund, Al Wehda.


UPDATE; 9 octombrie, ora 17:16. Rezultatele modeste ale lui Reading în Championship l-au costat postul pe antrenorul englezilor, portughezul Jose Gomes. Numit în urmă cu 10 luni pe banca echipei la care evoluează românul George Pușcaș, Gomes a fost demis în cursul zilei de miercuri. După 11 etape din Championship, Reading se află pe locul 22, retrogradabil, cu doar 8 puncte.

Români în străinătate LIVE BLOG. George Pușcaș a rămas fără antrenor la Reading. Jose Gomes, demis după doar 10 luni de la instalare
Români în străinătate LIVE BLOG. George Pușcaș a rămas fără antrenor la Reading. Jose Gomes, demis după doar 10 luni de la instalare

UPDATE; 6 octombrie, ora 23:30. Nicolae Stanciu continuă evoluțiile bune pentru campioana Cehiei, Slavia Praga. Folosit titular în campionat, mijlocașul român a pasat decisiv la golul secund al echipei sale în victoria, scor 2-0, în deplasare cu Jablonec.


UPDATE; 6 octombrie, ora 23:22. Revenit la echipa națională pentru dubla cu Insulele Feroe și Norvegia din preliminariile Euro 2020, jucătorul lui New York City FC, Alexandru Mitriță nu face parte din lotul echipei sale la ultimul meci din sezonul regular, în deplasare cu Philadelphia Union.

Români în străinătate LIVE BLOG. Alexandru Mitriță nu face parte din lotul lui New York City FC la ultimul meci din sezonul regular
Români în străinătate LIVE BLOG. Alexandru Mitriță nu face parte din lotul lui New York City FC la ultimul meci din sezonul regular. Sursa foto: Twitter

UPDATE; 6 octombrie, ora 16:45. Claudiu Keșeru a marcat un gol extrem de important în runda a 12-a din prima ligă a Bulgariei. Românul a înscris golul de 2-0 în derby-ul Ludogoreț – Levski Sofia și a ajuns, cu 8 goluri, golgheterul campionatului, la egalitatea cu Dimitar Iliev de la Lok. Plovdiv.


UPDATE; 5 octombrie, ora 16:45. Raul Rusescu, plecat în vară de la FCSB, a marcat primu său gol în liga secundă din Turcia. Atacantul de 30 de ani a marcat în Giresunspor – Akhisharspor 1-0. Echipa sa a urcat pe locul 15 după acest succes, în timp ce Akhisharspor e lider în campionat. Celălalt ex-stelist de la Giresunsport, Cristian Tănase, a început ca rezervă și a fost introdus pe teren în minutul 63.


UPDATE; 4 octombrie, ora 20:17. Etapa și golul pentru Alex Băluță în Cehia. Împrumutat de Slavia Praga la LIberec, românul a marcat din nou în campionat. Băluță a marcat primul gol al echipei sale în deplasarea cu Slovacko. Fostul jucător de la Craiova este la al treilea gol în trei meciuri pentru Liberec. Jucătorul de 26 de ani a înscris și în Cupă.


UPDATE; 30 septembrie, ora 20:40. Transferul de la Slavia Praga la Liberec i-a priit lui Alexandru Băluță. Mijlocașul român de 26 de ani a marcat pentru 1-0 în meciul câștigat de echipa sa, 4-2, cu Ceske Budejovice, în etapa a 11-a din Cehia. Românul este la al doilea gol în două meciuri pentru Liberec. Băluță a marcat și în meciul de Cupă cu Prostejov.


UPDATE; 29 septembrie, ora 20:14. Weekend-ul excelent pentru românii de națională continuă. Sergiu Hanca, jucător aflat pe lista lărgită a convocaților pentru meciurile cu Insulele Feroe și Norvegia, a înscris și el pentru echipa de club.

Fostul dinamovist a marcat cu un șut de senzație în derby-ul Wisla – Cracovia (scor 0-1). Hanca are 5 goluri marcate în cele 10 etape de campionat pentru Cracovia.


UPDATE; 29 septembrie, ora 18:46. Claudiu Keșeru continuă forma excelentă arătată în meciul de Europa League cu CSKA Moscova. Atacantul român a marcat și în campionat. În meciul din etapa a 11-a, Dunav Ruse – Ludogoreț, Keșeru a marcat pentru 0-1 în minutul 32. A fost a șaptea reușită din campionat în acest sezon pentru vârful liderului din Bulgaria.


UPDATE; 29 septembrie, ora 18:06. Ianis Hagi a reacționat pe contul oficial de Twitter după meciul mare făcut sâmbătă în tricoul lui Genk. Mijlocașul român e fericit pentru cele două goluri marcate la St. Truiden, dar e supărat pe rezultatul final, 3-3: ”Mă simt excelent după prima mea dublă pentru Genk, dar sunt dezamăgit pentru rezultatul final al partidei”, a scris fiul ”Regelui” pe site-ul de socializare.


UPDATE; 28 septembrie, ora 23.56. Evoluțiile tuturor jucători români implicați sâmbătă în meciuri de campionat peste hotare:

  • Alex Maxim (Mainz, Bundesliga): 28 de minute în Mainz – Wolfsburg 0-1
  • Tudor Băluță (Brighton, Premier League): rezervă neutilizată în Chelsea – Brighton 2-0
  • Ciprian Tătărușanu (Lyon, Ligue 1): rezervă neutilizată în Lyon – Nantes 0-1
  • George Pușcaș (Reading, Championship): integralist în Swansea – Reading 1-1
  • Dennis Politic (Bolton, League One): 29 de minute în Portsmouth – Bolton 1-0
  • Aurelian Chițu (Daejeon, Coreea de Sud) – 27 de minute în Daejeon – Ansan 0-0
  • Vlad Morar (Panetolikos, Grecia): integralist în Atromitos – Panetolikos 2-0
  • Vlad Dragomir (Perugia, Serie B): 72 de minute în Empoli – Perugia 3-0
  • Răzvan Marin (Ajax, Eredivisie): rezervă neutilizată în Ajax – Groningen 2-0
  • Nicolae Stanciu (Slavia Praga, Cehia): integralist în Slavia – Mlada Boleslav 1-0
  • Paul Anton (Samara, Rusia): 81 de minute în Samara – Tambov 2-0
  • Laurențiu Brănescu (Kilmarnock, Scoția): integralist în Kilmarnock – Ros County 0-0
  • Alexandru Crețu (Maribor, Slovenia): 90+1 minute în Ol. Liubliana – Maribor 2-4
  • Cristian Săpunaru (Denizlispor, Turcia): integralist în Denizlispor – Kasimpasa 0-1
  • Florin Andone (Galatasaray, Turcia): neinclus în lot pentru Galatasaray – Fenerbahce 0-0
  • Iasmin Latovlevici (Bursaspor, Turcia-Liga 2): integralist în Bursaspor – Erzurum 1-0
  • Vali Lazăr (Umraniyespor, Turcia-Liga 2): 21 de minute în Keciorengucu – Umraniyespor 1-1
  • Paul Papp (Sivasspor, Turcia): rezervă neutilizată în Alanyaspor – Sivasspor 1-1
  • Adrian Rus (MOL Fehervar, Ungaria): rezervă neutilizată în MOL Fehervar – UJpest 0-2

UPDATE; 28 septembrie, ora 22.48. Seara de vis a lui Ianis Hagi în meciul St. Truiden – Genk continuă. După pasa de gol și golul din minutul 48, internaționalul român a realizat dubla în minutul 60. Tot din penalty, jucătorul de 20 de ani a dus scorul la 3-0 pentru campioana Belgiei. A urmat însă un scandal în tribune, cu fanii gazdelor aruncând cu obiecte în teren și meciul a fost întrerupt! Apoi, St. Truiden a revenit incredibil, marcând trei goluri, egalarea fiind adusă în minutul 89! Fanii lui Genk, de data asta, au început să arunce cu diverse lucruri în surpafața de joc, iar arbitrul a fluierat finalul mai devreme! Meciul va fi judecat de comisii și este posibil să fie câștigat de St.Truiden la masa verde, conform presei belgiene.

  • imediat după golul de 0-3 marcat de Ianis Hagi, fanii gazdelor au aruncat cu obiecte în teren, iar meciul a fost întrerupt pentru 10 minute.

UPDATE; 28 septembrie, ora 22.42. Ianis Hagi și-a completat pasa de gol în meciul St Truiden – Genk și cu un gol. În minutul 48, mijocașul român a executat impecabil un penalty și a dus scorul la 2-0 pentru echipa sa.


UPDATE; 28 septembrie, ora 21.51. Ianis Hagi e titular la Genk în partida pe care formaţia sa o dispută împotriva celor de la St. Truiden. Ianis a oferit pasa de gol la reuşita de 1-0 a formaţiei sale, centrând impecabil din corner pentru golul marcat de Bongonda


UPDATE, 28 septembrie, ora 19.44. Reading, formaţia lui George Puşcaş, a terminat la egalitate, 1-1, partida pe care a disputat-o în deplasarea de la Swansea. Reading se află în acest moment pe poziţia 20 în clasamentul din Championship (Liga a doua engleză- 24 de echipe). Fanii au luat foc pentru prima oară la adresa atacantului român, pe care l-au criticat pentru o ratare mare la scorul de 0-0. “Puşcaş a uitat cum e să dai gol”, sau “Poarta nu e pusă unde trebuie pentru român”, sunt doar câteva din comentariile care au umplut twitter-ul după ratarea acestuia. Românul a rămas pe teren timp de 90 de minute, fără alte realizări. Puşcaş are trei goluri marcate pentru Reading, reuşitele venind în primele două meciuri pe care le-a jucat în tricoul lui Reading, pe 13 şi 18 august.


UPDATE, 26 septembrie, ora 18:30 / Răzvan Lucescu își continuă sezonul excelent cu cei de la Al Hilal. În etapa a 5-a din prima ligă a Arabiei Saudite, echipa românului s-a impus pe teren propriu, scor 2-1, cu Al Taawon. Karbin (4) și Al Moussa (68-autogol) au marcat pentru trupa lui Lucescu, iar Amisi (4) pentru oaspeți. Al Hilal e pe locul 1 în campionat, cu 13 puncte, la 5 peste locul secund ocupat de Al Faysaly


UPDATE, 25 septembrie, ora 18:30 / După reușita cu Brondby din campionat, atacantul român Adrian Petre a reușit o dublă și în Cupă. Esbjerg a învins Marienlyst cu 5-2 în deplasare, iar Petre a marcat golurile de 2-4 și 2-5 în minutele 71 și 90.


UPDATE, 25 septembrie, ora 18:30 / Dorin Rotariu traversează o formă excelentă în prima ligă din Kazahstan. Mijlocașul român de 24 de ani a marcat, în meciul Atyrau – Astana 1-4, golul patru al oaspeților și al șaptelea pentru el în acest sezon. După 26 de etape, Astana e pe locul 3 în campionat, la cinci puncte de liderul Almaty.


UPDATE, 22 septembrie, ora 19:04 / Florin Andone joacă primul meci oficial în tricoul echipei Galatasaray Istanbul. Tehnicianul Fatih Terim l-a titularizat pentru meciul din deplasare cu Yeni Malatyaspor.


UPDATE, 22 septembrie, ora 17:23 / Internaționalul de tineret Adrian Petre a deschis scorul în meciul Esbjerg – Brondby din etapa a zecea din Danemarca. VEZI AICI GOLUL. Atacantul Bogdan Stancu a marcat din penalty pentru Genclerbirligi în partida cu Alanyaspor din runda a cincea din Turcia. VEZI AICI GOLUL


UPDATE, 22 septembrie, ora 16:00. Gaziantep Gazişehir, echipa antrenată de Marius Șumudică, a obținut o victorie extrem de importantă în runda cu numărul 5 din Superliga Turciei. Gaziantep s-a impus la Rizespor, o echipă din prima jumătate a clasamentului, scor 2-1.

Au marcat Demir (12) și Twumasi (16) pentru oaspeți, iar Samudio (66) a redus din diferență pentru gazde. Alin Toșca și Junior Morais (pasă de gol) au fost integraliști la echipa lui Șumudică. Cu victoria de duminică, Gaziantep acumulează 10 puncte și urcă pe 3 în Turcia, după Fenerbahce și Alanyaspor.


UPDATE, 22 septembrie, ora 11.00. Şi Răzvan Lucescu o duce bine la noua sa echipă. După patru etape jucate în campionatul Arabiei Saudite, Al Hilal este pe prima poziţie, cu 10 puncte, şi este neînvinsă în sezonul 2019 – 2020. Formaţia lui Lucescu are două puncte în faţa celor de la Al Faysaly, apoi urmează Al Adalah, Al Ahli şi Al Nasr, toate cu 7 puncte.

Al Hilal s-a impus sâmbătă pe terenul celor de la Al Ittihad, scor 3-1, cele trei goluri ale echipei lui Răzvan Lucescu au fost înscrise de Carlos Eduardo de Oliveira Alves (min 15 şi 26) şi de Sebastian Giovinco (min. 89).


UPDATE, 22 septembrie, ora 10.30. Ladislau Boloni a dus-o pe Antwerp pe primul loc în Belgia, după ce a bifat un nou succes în etapa a 8-a. Echipa sa s-a impus cu scorul de 3-1 în faţa celor de la Cercel Brugge. Formaţia lui Boloni are 15 puncte şi se află la egalitate cu Standard Liege şi Mouscron.


UPDATE, 21 septembrie, 20:00/ Duelul românilor din etapa a 5-a a Superligii Turciei, Silviu Lung Jr. vs. Cristian Săpunaru, Kayserispor – Denizlispor, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Meciul de sâmbătă a adus un gol de senzație, din păcate primit de fostul portar al Astrei. În minutul 75, Murawski a egalat pentru oaspeți cu o torpilă din afara careului. Tot la vizitatori, Săpunaru a fost integralist. În urma acestui rezultat, Kayerispor e penultima în Turcia, locul 17, iar Denizlispor e pe locul 2, după Alanyaspor.


UPDATE, 15 septembrie, 20:20 / Vlad Chiricheș a avut un debut de coșmar la noua sa echipă, Sassuolo. Internaționalul român a început ca titular în centrul defensivei în deplasarea cu AS Roma, iar după numai 33 de minute echipa sa era condusă cu 4-0 pe Olimpico. Fanii au început deja să-l ironizeze pe fostul jucător de la Napoli pe site-urile de socializare. VIDEO GOLURILE DIN ROMA-SASSUOLO

  • ”Acest Vlad Chiricheș nu ar face față nici în Serie C”
  • ”Are un fizic construit să joace un meci la 6-7 luni”
  • ”Chiricheș e ca un Ferrari, dar un Ferrari stricat”
  • ”Acum înțelegem de ce nu a făcut față la Tottenham”

UPDATE, 15 septembrie, ora 17:30 / Parcursul bun al echipei lui Ladislau Boloni, Antwerp, continuă în Jupiler League. Echipa tehnicianului român de 66 de ani a câștigat un meci dificil pe terenul celor de la Anderlecht, scor 2-1, și a urcat pe locul 3 în campionat, cu 12 puncte, la trei în spatele liderului Standard Liege, echipa lui Drăguș. Golurile lui Antwerp au fost marcate de Refaelov (49) și Miyoshi (87), în timp ce pentru gazde a înscris Chadli (65). VEZI GOLURILE VIDEO AICI.


UPDATE, 13 septembrie, ora 16:33 / Jiangsu Suning a obţinut o victorie de răsunet în etapa a 24-a din prima ligă a Chinei. Echipa antrenată de Cosmin Olăroiu a învins-o pe Guangzhou Evergrande, scor 3-1, golurile fiind marcate de Eder (37), Alex Teixeira (69) şi Wang Song (90+9). Miranda şi-a înscris în proprie poartă în minutul 61. După 24 de etape, Jiangsu Suning ocupă locul 5, cu 37 de puncte, la 22 de puncte distanţă de liderul clasamentului, Guangzhou Evergrande. VEZI GOLURILE AICI.


UPDATE, 2 septembrie, ora 10:00 / Iasmin Latovlevici a înscris un gol minunat pentru Bursaspor în meciul câștigat cu 2-0 în fața lui Eskisehirspor. Echipa pentru care evoluează se află pe locul 4 cu 6 puncte după 3 etape, în Liga a II-a din Turcia.


UPDATE, 1 septembrie, ora 21:09 / Echipa Gaziantep, antrenată de Marius Șumudică și cu Alin Toșca integralist, a remizat în deplasare cu Sivasspor (Paul Papp a fost rezervă), scor 1-1. Internaționalul român Denis Drăguș a debutat oficial la Standard Liege, el fiind folosit în ultimele 4 minute ale partidei pierdute în deplasare, scor 0-1, cu Anderlecht (Alex Chipciu nu a fost în lot). O veste bună vine din Polonia, acolo unde Cornel Râpă a marcat din pasa lui Sergiu Hanca în partida pe care MKS Cracovia a câștigat-o în deplasare, scor 2-1, cu Poznan ( VEZI AICI GOLURILE).


UPDATE, 1 septembrie, ora 16:00/ Duminică au avut loc meciurile echipelor de club la care sunt legitimați doi dintre cei mai importanți stranieri, dar, atât Ianis Hagi, cât și Răzvan Marin, au fost rezerve neutilizate la Genk, respectiv Ajax. Echipa lui Ianis a terminat la egalitate, 1-1, meciul cu Brugges, în timp ce “lăncierii” s-au impus cu 4-1 în deplasarea la Rotterdam, cu Sparta.


UPDATE, 31 august, ora 21:30 / Al Hilal, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a câștigat cu 5-0 în deplasare cu Al Raed, în etapa a 2-a din campionatul Arabiei Saudite. Al Hilal e lider în noul sezon, cu maximum de puncte după două etape și un golaveraj excelent: 9-2!


UPDATE, 31 august, ora 20:30 / George Pușcaș s-a remarcat din nou în Anglia, chiar dacă echipa sa a pierdut. Reading a fost învinsă pe teren propriu cu 2-0 de Charlton. Atacantul român a avut o bară în minutul 20 la scorul de 0-0. Fotbalistul nu a mai avut însă o evoluţie lăudată, un site al fanilor formaţiei de care aparţine şi Adi Popa acordându-i acestuia cea mai mică notă dintre jucătorii lui Reading.


UPDATE, 31 august, ora 12.50. Raul Rusescu este la un pas să semneze cu Bursaspor, echipă care evoluează în Liga 2 din Turcia, toate acestea după ce atacantul care a evoluat și pentru FCSB s-a declarat nemulțumit de ceea ce a găsit la Giresunspor, formație la care a ajuns în urmă cu două luni, anunță bursaspordabugun.com.


UPDATE, 30 august, ora 23:58 / Laurențiu Reghecampf și-a calificat echipa în sferturile de finală ale Ligii Campionilor Cluburilor Arabe. Al Wasl, formația antrenată de Reghe, a pierdut cu 2-1 în Sudan, dar s-a calificat în urma victoriei cu 2-0 din tur. Golul calificării a venit târziu, în minutul 87 și a fost marcat de Vinicius Lima.


UPDATE, 27 august, ora 16:16 / Fostul mare internațional olandez Rafael van der Vaart a sărit în apărarea lui Răzvan Marin, după ce românul a fost criticat în ultima perioadă. ”L-am văzut jucând de câteva ori. Poate că ne grăbim să îl judecăm, trebuie să vedem lucrurile în perspectivă. Băiatul acesta a fost atent monitorizat şi s-a decis să fie transferat. Diferenţa e că nu ştim exact la ce să ne aşteptăm de la el încă. La Schone, de exemplu, ştiam, el era un jucător pe care toţi îl cunoşteam. Avea experienţă, iar acest lucru e foarte important la acest nivel”, a declarat Van der Vaart pentru site-ul ajaxshowtime.com. Van der Vaart a fost un jucător important pentru Olanda la Campionatul Mondial din 2010, atunci când “portocala mecanică” a jucat finala cu Spania (1-0 pentru iberici după prelungiri, gol Iniesta).


UPDATE, 27 august, ora 08:00. Romario Benzar a debutat la noua sa echipă, Lecce. Internaționalul român a intrat pe teren în minutul 72, în locul lui Andrea Rispoli, la scorul de 3-0 pentru Inter. Cu Benzar pe teren, Lecce a mai încasat un gol și a terminat meciul de pe “Giuseppe Meazza” în 10 oameni, după eliminarea lui Diego Farias. Fostul fundaș de la FCSB a primit nota 5.5 din partea Mediaset pentru prestația din cele 27 minute în care s-a aflat pe gazon.


UPDATE, 26 august, ora 22:05 / Echipa lui Marius Șumudică, Gaziantep, a făcut spectacol în etapa a doua din Turcia și a învins acasă cu scorul de 4-1 formația Genclerbirligi, care a avut doi jucători eliminați în prima repriză. La gazde Alin Toșca a jucat tot meciul, în timp ce la oaspeți Bogdan Stancu a fost doar rezervă. Golul doi al celor de la Gaziantep a fost înscris dintr-un penalty acordat cu ajutorul VAR, iar tehnicianul român a îngenuncheat după ce arbitrul a decis în urma vizionării reluărilor să acorde lovitură de pedeapsă. Toate golurile pot fi văzute aici.


UPDATE, 26 august, ora 20:07 / Eric Bicfalvi a deschis scorul în meciul Ural – Soci 3-1, transformând un penalty pentru gazde în minutul 16. Mijlocașul român a jucat tot meciul pentru Ural, care a urcat la mijlocul clasamentului din Rusia. Toate golurile pot fi văzute aici. Echipa Al Wasl, antrenată de Laurențiu Reghecampf a debutat cu dreptul în Cupa Emiratelor, învingând în deplasare, cu scorul de 4-3, formația Hatta. Gazdele au condus cu 2-0 după doar 16 minute, dar au pierdut controlul partidei după ce au rămas în 10 jucători înainte de pauză. Trupa lui Reghe a preluat conducerea cu 3-2, gazdele au egalat apoi, dar echipa românului a înscris golul victoriei în minutele de prelungire. De remarcat că două dintre cele trei goluri reușite de Hatta sunt opera atacantului spaniol Cristian Lopez, care în trecut a jucat și la CFR Cluj.


UPDATE, 26 august, ora 18:02 / Antrenorul lui Olympique Lyon, Sylvinho, a declarat că toți jucătorii din lot vor juca în acest sezon: „Până acum răspunsul din partea jucătorilor este bun. Toți jucătorii din lot să joace și vor juca. Am niște fotbaliști performanți din care voi alege la fiecare partidă”. Tătăruşanu vrea să plece de la Lyon, informaţie prezentată în exclusivitate de FANATIK de pe data de 10 august, considerându-se păcălit de conducerea lyonezilor, care îi promiseseră că îl vor vinde pe Lopes şi se vor baza pe el în acest sezon.


UPDATE, 22 august, ora 18:30/ După doar patru jocuri pe banca tehnică a lui Anderlecht, Vincent Kompany, care a fost instalat în această vară ca antrenor-jucător la formația belgiană, va fi “retrogradat” în funcție. Fundașul central va rămâne doar conducătorul din teren al echipei, iar Alexandru Chipciu va avea un nou antrenor la echipa pentru care nu a bifat nicio apariție în acest sezon.


UPDATE, 21 august, ora 20:00/ Selecționerul Cosmin Contra a confirmat că Ciprian Tătărușanu este nemulțumit de situația de la echipa sa de club, Lyon, și că dorește să plece de la formația la care s-a transferat chiar în această vară, informație oferită în exclusivitate de FANATIK pe 10 august. Portarul a primit promisiunea că Anthony Lopes, titularul postului, va fi vândut și el va deveni prima variantă, dar lucrul acesta nu s-a întâmplat.

Lyon trebuia să-l vândă pe Lopes, aşa i-au promis lui Tătăruşanu. A venit alt antrenor, Sylvinho, care a spus că vrea să rămână Lopes. Aşa că acum Tătăruşanu caută soluţii. Vorbeşte acum cu şefii de la Lyon să îl dea undeva împrumut să joace. Antrenorul i-a tăiat macaroana din prima, cum se spune, aşa că ştie că n-are nicio şansă, deci trebuie să plece. Nu ştiu dacă o să fie titular la naţională, dar a jucat meciurile din pregătire, aşa că e pregătit. Şi la meciul cu Norvegia a fost aceeaşi problemă, că fusese scos din echipă la Nantes pentru că nu voia să îşi prelungească înţelegerea. Şi a fost titular la naţională, a apărat fără probleme“, a declarat Cosmin Contra la Digisport.


UPDATE, 18 august, ora 23:07 / Claudiu Keșeru a înscris golul decisiv în meciul Cherno More – Ludogoreț 1-2, din etapa a șasea a campionatului Bulgariei. Internaționalul român a punctat în minutul 74 cu o lovitură de cap, iar 10 minute mai târziu a fost schimbat. Fundașul Cosmin Moți a fost doar rezervă, în timp ce Dragoș Grigore nu a fost convocat pentru această întâlnire. TOATE GOLURILE PARTIDEI POT FI VĂZUTE AICI


UPDATE, 18 august, ora 17:00/ Alexandru Mitriță a fost integralist în victoria echipei sale, New York City, cu FC Cincinnati. Fostul fotbalist al Craiovei a executat cornerul din care formația sa a marcat golul 3. Partida s-a terminat 4-1. 


UPDATE, 18 august, ora 14:42/ George Pușcaș reușește dubla în doar câteva minute pentru Reading în meciul cu Cardiff. Este al treilea gol de când a venit la formația din Championship. Atacantul naționalei de tineret a ajuns în această vară la Reading, după ce englezii i-au plătit 10.000.000 de euro lui Inter Milano pentru a-l aduce pe George Pușcaș.

Suporterii englezi îl laudă pe atacantul român pe rețelele de socializare. El a devenit unul dintre cei mai iubiți jucători din lotul lui Reading, iar fanii își pun mari speranțe în calitățile sale.


UPDATE, 18 august, ora 14:28/ George Pușcaș a înscris un gol pentru Reading în minutul 25 al partidei cu Cardiff. Este al doilea gol marcat de român pentru noua sa formație după cel reușit în cupă cu Wycombe.


UPDATE, 17 august, ora 23:00. Gheorghe Grozav a marcat pentru Kisvarda în victoria 3-1 cu Honved Budapesta. Cu reușita de sâmbătă, Grozav a ajuns la trei etape consecutive în care punctează. Atacantul a fost convocat de Cosmin Contra la echipa națională pentru dubla cu Spania și Malta din preliminariile Euro 2020.


UPDATE, 17 august, ora 21:52 / Răzvan Marin a jucat toate minutele în meciul Venlo – Ajax 1-4, din etapa a treia din Eredivisie. Internaționalul român a greșit la golul înscris de gazde în minutul 89, atunci când Linthorst l-a driblat scurt și a marcat cu un șut de la 16 metri. Pentru Ajax au punctat Ziyech (44), Tadic (49, penalty), Huntelaar (66) și David Neres (76). În urma acest victorii, ”lăncierii” au urcat pe prima poziție în clasament.


UPDATE, 17 august, ora 19:14 / Fundașul Paul Papp a semnat un contract pe un sezon cu formația Sivasspor, după ce în vară se despărțise de gruparea turcă după ce îi expirase înțelegerea. Tot la finalul sezonului trecut de la Sivasspor a plecat și mijlocașul Gabriel Torje.


UPDATE, 16 august, ora 20:47 / Nicolae Stanciu a deschis scorul în meciul Ceske Budejovice – Slavia Praga cu un șut excepțional de la 22 de metri. Internaționalul român a fost titular și a jucat până în minutul 78. Celălalt român de la Slavia, Alexandru Băluță, nu a fost convocat pentru această întâlnire.


UPDATE, 13.08.2019, ora 15:30. George Pușcaș a oferit prima reacție după ce a izbutit golul de debut în fotbalul din Anglia. Internaționalul român se declară fericit de reușită și de calificarea echipei în faza următoare din Cupa Ligii. Totuși, Pușcaș spune că mai are nevoie de o perioadă de timp pentru a se adapta rigorilor fotbalului din Albion.

“Sunt foarte fericit, victoria este importantă pentru noi, la fel şi calificarea. Mi-am dorit acest gol şi sunt fericit că am marcat. Sunt bucuros şi pentru echipă, pentru că ne-am calificat în turul următor.

Încă mă acomodez cu acest campionat. Este destul de dificil, dar e bine pentru atacanţi, e destul de bine. Fundaşii sunt buni. Trăiesc momentul şi lupt să fiu din ce în ce mai bun pentru acest club şi pentru colegii  mei” , a declarat George Puşcaş.


UPDATE, 13.08, ora 23:20 / George Puşcaş a reuşit să marcheze primul gol pentru Reading. Internaţionalul român a fost titular în meciul cu Wycombe din Cupa Ligii şi a înscris în minutul 64, când adversarii conduceau cu 1-0. Echipa românului s-a calificat în turul 2 al Carabao Cup, după loviturile de departajare, unde George Puşcaş a transformat perfect primul penalty.


UPDATE, 13.08.2019, ora 22:30. Echipa lui Răzvan Lucescu, Al Hilal, a pierdut returul din optimile Ligii Campionilor Asiei, 0-1 cu Al Ahli. În ciuda înfrângerii, Al Hilal a obținut calificarea în sferturile competiției, datorită rezultatului din meciul tur, când formația lui Răzvan Lucescu s-a impus cu 4-2. În sferturi, Al Hilal va evolua împotriva formației Al Ittihad. La meciul cu Al Ahli, fanii noii echipe a lui Răzvan au afișat un banner impresionant pentru tehnician.

Bannerul realizat de fanii lui Al Hilal pentru Răzvan Lucescu
Bannerul realizat de fanii lui Al Hilal pentru Răzvan Lucescu

UPDATE, 13.08.2019, ora 18.03. Echipa lui Cosmin Olăroiu, Jiangsu Suning, a reuşit să se impună în etapa a 22-a a campionatului Chinei în faţa celor de la Henan Jianye. Golurile formaţiei antrenate de român au fost reuşite de Eder ’47, Alex Teixeira ’66 (pen.) şi Xie Pengfei ’80. Trupa lui Olăroiu, cel mai bine plătit antrenor român (7 milioane de euro pe an, conform presei chineze), se află pe poziţia 5 în campionat, la o distanţă imensă, 24 de puncte, de liderul Guangzhou Evergrande.


UPDATE: 13.08.2019 ora 13:31. Presa din Olanda a descoperit că Răzvan Marin a participat în mod direct la patru dintre cele cinci goluri marcate de Ajax în victoria 5-0 cu Emmen, din Eredivisie. Marin a fost cel mai bun pasator de pe teren, cu 88 de pase reușite dintr-un total de 105.


UPDATE: 09.08.2017 ora 08:25. Alexandru Mitriţă a marcat un gol superb pentru New York City în meciul de campionat cu Houston, disputat în noaptea de joi spre vineri, ora României, şi câştigat dramatic, cu scorul de 3-2 de echipa sa, după ce oaspeţii conduceau în minutul 83 cu 2-1! Fostul jucător al Craiovei a egalat scorul în prima repriză, la 1-1, după o fază de manual la marginea careului advers, el finalizând perfect o combinaţie în trei. Cu acest rezultat New York City se află acum pe locul 3 în conferinţa de Est, cu mari şanse de a se califica pentru play-off. Este al şaselea gol pentru Alex Mitriţă.

GOAL | NYCFC 1-0 Houston Dynamo (Mitriță 15')

More beautiful football from New York City's Football Club ?

Gepostet von New York City FC am Donnerstag, 8. August 2019

UPDATE, 29 iulie, ora 18:00/ Vlad Chiricheș a revenit pe teren după accidentare serioasă suferită la la umăr. Fundașul central a jucat în partea a doua a meciului amical câștigat de Napoli, 3-0, împotriva câștigătoarei Champions League, Liverpool. Prestația căpitanului echipei naționale a fost lăudată de site-ul Tuttonapoli.net, care urmărește îndeaproape tot ce se întâmplă la formația lui Carlo Ancelotti. 6,5 este nota primită de Vlad Chiricheș după evoluția din meciul cu Liverpool.

Se descurcă întotdeauna în duelurile unu contra unu, iar acum aproape că a sfidat presiunea celor de la Liverpool, bazându-se pe calitățile sale de a ieși din defensivă cu mingea la picior“, noteaza Tuttonapoli.net, după prestația lui Vlad Chiricheș.

Anglia: Florin Andone, Tudor Băluță la Brighton

Considerat de mulți specialiști unul dintre cele mai puternice campionate din lume, Premier League este competiția în care evoluează doi români. Este vorba despre Florin Andone și Tudor Băluță, amândoi fiind legitimați la Brighton. Florin Andone a jucat pentru aceștia în sezonul 2018-2019, reușind să înscrie 3 goluri pentru aceștia în campionat și 2 goluri în cupă. Tudor Băluță a fost transferat în iarnă de Brighton, dar a fost lăsat să joace până în această vară în continuare la Viitorul Constanța.

Italia: Andrei Radu la Genoa, George Pușcaș la Inter, Vlad Chiricheș la Napoli și Romario Benzar la Lecce

În Serie A avem câțiva jucători foarte importanți pentru naționala României. Vlad Chiricheș, căpitanul naționalei, este în componența lotului lui Napoli, fiind un jucător apreciat de Carlo Ancelotti. Ionuț Radu a fost răscumpărat de Inter de la Genoa în urma evoluțiilor impresionante făcute de acesta în sezonul trecut, dar a fost lăsat împrumut încă un sezon la Genoa. George Pușcaș, golgheterul naționalei de tineret a României de la turneul final din această vară, a fost rechemat la Inter pentru un amical din China cu Juventus, în care acesta a reușit să înscrie din penalty.

Spania: Cristian Ganea la Athletic Bilbao

Cristi Ganea a fost transferat de Athletic Bilbao de la Viitorul Constanța în 2018, dar nu a reușit să se impună și în cele din urmă a fost împrumutat pe la mai multe echipe din ligile secunde din Spania.

Germania: Alexandru Maxim la Mainz

Mijlocașul naționalei României, Alexandru Maxim, se află în fața celui de-al 7-lea sezon în Germania, acesta fiind decarul echipei. În ultimul sezon Alexandru Maxim a bifat 22 de partide în Bundesliga și a reușit să înscrie un gol.

Franța: Ciprian Tătărușanu la Olympique Lyon

Unul dintre cei mai apreciați portari din campionatul Franței, Ciprian Tătărușanu a primit o veste foarte bună în această vară fiind adus la Olympique Lyon, după ce a rămas liber de contract.

Olanda: Răzvan Marin la Ajax Amsterdam

Răzvan Marin a fost transferat de semifinalista Champions League în această vară de la Standard Liege. Tânărul mijlocaș român deja a cucerit primul titlu în Olanda, câștigând Supercupa Olandei în fața lui PSV.

Belgia: Ianis Hagi la Genk și Alexandru Chipciu la Andrelecht

În urma transferului la Genk, Ianis Hagi a debutat cu gol pentru belgieni devenind românul care a marcat cel mai rapid gol după transferul în străinătate. Alexandru Chipciu a fost păstrat în continuare în echipa antrenată de Vincent Kompany și va juca și în acest sezon pentru Anderlecht.

Cehia: Florin Niță la Sparta Praga, Nicușor Stanciu și Alexandru Băluță la Slavia Praga

Fostul portar al FCSB-ului, Florin Niță este titualr meci de meci la Sparta Praga, iar Nicușor Stanciu și Alexandru Băluță sunt colegi la Slavia Praga. Noul sezon din Cehia se anunță foarte interesant mai ales că Nicușor Stanciu a fost jucător la Sparta Praga și în urma unei experiențe neplăcute în Arabia, acesta s-a întors la rivalii fostei echipe, Slavia Praga pentru care a reușit deja să înscrie un gol.

Turcia: Silviu Lung Jr la Kayserispor, Cristian Săpunaru la Denizlispor, Alin Toșca la Gazișehir și Iasmin Latovlevici cu Gabriel Torje la Bursaspor

În campionatul Turciei evoluează al doilea căpitan al naționalei României, Cristian Săpunaru, la Denizilspor. Alin Toșca a fost adus în această vară liber de contract la echipa antrenată de Marius Șumudică, Gazișehir.

Rusia: Ionuț Nedelcearu la Ufa, Andrei Ivan la Krasnodar și Paul Anton la Krylya Sovetov

Campionatul Rusiei îi are în prim-plan pe jucătorii naționalei, Andrei Ivan și Paul Anton. Andrei Ivan speră să prindă mai multe minute la FK Krasnodar, după ce în sezonul trecut a fost împrumutat în Austria la Rapid Viena.

Bulgaria: Claudiu Keșeru, Dragoș Grigore și Cosmin Moți la Ludogorets Razgrad

În Bulgaria, trupa românilor de la Ludogorets speră să câștige un nou titlu de campioană. Claudiu Keșeru, golgheterul din sezonul trecut al campionatului Bulgariei împreună cu Dragoș Grigore și Cosmin Moți luptă pentru a stabili un nou record și anume al 9-lea titlu de campioană consecutivă în prima ligă.

ADVERTISEMENT