Sport

Români la JO 2020, duminică 25 iulie. David Popovici și Robert Glință, în semifinale la 200 m liber și 100 m spate. Video

Duminică, 25 iulie, delegația României prezentă la JO Tokyo 2020 va fi implicată în șapte discipline.
25.07.2021 | 14:15
Romani la JO 2020 duminica 25 iulie David Popovici si Robert Glinta in semifinale la 200 m liber si 100 m spate Video
Sportivii David Popovici, Daniel Martin și Robert Glință intră în focurile calificărilor la Jocurile Olimpice
ADVERTISEMENT
25-07-2021
14:04

Larisa Iordache e în finala la bârnă

În ciuda problemelor de la gleznă, gimnasta Larisa Iordache s-a calificat în finala de la bârnă, care va avea loc pe 3 august. Ea a obținut a patra notă din calificări și este una dintre favoritele la medalii.

În ceea ce privește accidentarea suferită în calificări, clubul Dinamo a anunțat că este vorba despre o entorsă metatarsiană.

„Cu dureri la picior, cu lacrimi în ochi, dar cu o inimă cât toată România, Larisa Iordache a reuşit să-şi asigure un loc în finala olimpică de la bârnă. Larisa va concura pentru medalii peste opt zile, pe 3 august, iar timpul îi este aliat în lupta teribilă pe care o duce cu durerea. La controlul medical ulterior (RMN) s-a descoperit că are o entorsă metatarsiană. Va avea trei zile de pauză forţată, după care va începe pregătirea pentru finală! De acasă, îi transmitem şi noi toată energia pozitivă de care are atât de mare nevoie”, a anunțat CS Dinamo pe pagina de Facebook.

25-07-2021
13:43

Naționala de fotbal, înfrângere dură contra Coreei de Sud

Echipa olimpică de fotbal a României a pierdut la scor, 0-4, partida cu Correa de Sud din etapa a doua a turneului de fotbal masculin de la JO Tokyo 2020.

 

În urma acestui rezultat, „tricolorii” au căzut pe ultimul loc în clasamentul Grupei B și au nevoie obligatoriu de o victorie miercuri, de la ora 11:30, contra Noii Zeelande pentru a se califica în sferturile de finală.

25-07-2021
10:21

David Popovici, în semifinale cu al patrulea timp

Înotătorul român David Popovici s-a calificat fără probleme în semifinalele probei de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tânăra speranță a natației românești a câștigat a doua serie cu timpul de 1:45.32 și a acces în semifinale cu al patrulea timp. Cele două semifinale în care se vor stabili calificații în marea finală va avea loc luni dimineață, 26 iulie, de la ora 04:37.

 

Și Robert Glință a reușit calificarea în semifinalele probei de 100 metri spate. El a încheiat cu al patrulea timp în ultima serie, fiind cronometrat în 53:67. Glință intră în semifinale cu al 12-lea timp. Lupta pentru finală se va da tot luni dimineață, în jurul orei 05:30.

În schimb, în cadrulaceleiași probe, Daniel Martin a ratat calificarea în semifinale. Sportivul nistru a încheiat ultimul în seria a patra, cu timpul de 56:91.

25-07-2021
08:50

Naționala de baschet 3x3, a patra înfrângere

Naţionala feminină de baschet 3×3 a României, participantă în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost învinsă de reprezentativa SUA, scor 22-11, în al patrulea meci din competiţie.

”Tricolorele” au înregistrat eşecuri şi în primele trei dispute, 10-21 cu China, 8-20 cu Japonia și 14-22 cu Italia, și se află pe ultimul loc în grupă. În ultimele două meciuri, România va întâlni, luni, 26 iulie, formațiile Mongoliei și Rusiei.

25-07-2021
08:30

Ovidiu Ionescu, eliminat în turul 2 la tenis de masă

Sportivul român Ovidiu Ionescu a ratat calificarea în turul trei al probei de simplu masculin la tenis de masă.

Ionescu a fost învins în turul doi de brazilianul Gustavo Tsuboi, scor 1-4 (6-11, 11-9, 11-13, 9-11, 9-11).

25-07-2021
07:46

Maria Holbură nu a prins nicio finală

Gimnasta Maria Holbură nu a reușit să se califice în nicio finală la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

După desfășurarea a trei subdiviziuni, românca se află pe locul 36 la individual compus, cu un punctaj de 49.166. Ea a primit 13.166 la sărituri, 12.700 la bârnă, 12.200 la sol și 11.100 la paralele.

În schimb, Larisa Iordache are șanse mari să proindă finala la bârnă. După cele trei subdiviziuni, ea are al patrulea punctaj, 14.133, și așteaptă ultimele două subdiviziuni pentru a fi sigură că prinde finala de 8.

25-07-2021
06:31

Larisa Iordache, accidentare serioasă, dar aproape de calificarea în finală!

Larisa Iordache a avut un concurs cu peripeții în calificările de la bârnă. Accidentată la gleznă înaintea Jocurilor Olimpice, gimnasta a reușit să facă un exercițiu foarte bun la bârnă, singurul aparat la care concurează. Însă, la coborâre glezna gimnastei a cedat și nu a mai putut pune piciorul jos. A izbucnit în lacrimi, antrenoarea ei venind repede lângă ea. În ciuda problemei la picior, nota a fost una excelentă, 14.133, care o trimite în finală. Rămâne de văzut dacă Larisa Iordache va putea concura în finala olimpică.

 

Coborârea Larisei Iordache
Coborârea Larisei Iordache
Larisa Iordache
Larisa Iordache

25-07-2021
05:38

Larisa Iordache și Maria Holbură luptă pentru finale!

De la ora 09:10 minute se va desfășura subdiviziunea a treia la gimnastică artistică și vor intra în concurs Larisa Iordache și Maria Holbură. Din cauza unei accidentări, Larisa Iordache a hotărât să se concentreze doar pe bârnă, acolo unde speră la o medalie și va evolua în prima rotație la acel aparat.

Maria Holbură va evolua la individual compus și va începe la bârnă în prima rotație. Apoi va trece sol în rotația a doua, sărituri în a treia și paralele în ultima rotație. În aceeași subdiviziune vom vedea la lucru și echipa Statelor Unite cu Simone Biles anunțată în mare formă. 

25-07-2021
04:36

Andreea Chițu, eliminată în optimile probei de judo 52 de kg!

Andreea Chițu s-a oprit în optimile de finală ale probei de judo 52 de kilograme, fiind învinsă de italianca Odette Giufrida. După ce a fost egalitate în timpul regulamentar, s-a trecut în prelungiri unde prima sportivă care reușea să puncteze reușea calificarea. Giufrida a reușit un Ippon și meciul s-a încheiat. În primul tur, Chițu a reușit să treacă prin același procedeu de vietnameza Thuy Nguyen. 
 

25-07-2021
04:12

Final dramatic la patru rame feminin! Băieții merg în finală după ce câștigă recalificările

Echipajul de patru rame feminin al României a ratat la o secundă calificarea în finală. Mădălina Hegheș, Elena Logofătu, Cristina Popescu și Roxana Anghel s-au bătut până pe ultimul metru pentru calificarea în finală cu echipajele Poloniei și Marii Britanii. Din păcate, au încheiat pe locul 3 și au ratat lupta pentru medalii. 

La masculin, echipajul României de patru rame a câștigat recalificările și s-a calificat în finală. Mihaiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari au făcut o cursă excelentă și vor lupta pentru medalii. 

Echipajul României de patru rame, stors de efort după victorie
Echipajul României de patru rame, stors de efort după victorie

 

25-07-2021
03:32

Victorie entuziasmantă în semifinale pentru Simona Radiș și Ancuța Bodnar la dublu vâsle! Prundeanu și Enache ratează finala la masculin!

Semifinală extraordinară făcută de echipajul României la dublu vâsle. Simona Radiș și Ancuța Bodnar își depun candidatura pentru medalia de aur după ce au dominat autoritar prima semifinală. Româncele au încheiat cu 5 secunde avans în fața echipajului din Noua Zeelandă, următoarea clasată. 

Clasamentul primei semifinale
Clasamentul primei semifinale
Ancuța Bodnar și Simona Radiș
Ancuța Bodnar și Simona Radiș

Echipajul masculin de dublu vâsle ratează calificarea în ultimul act după ce au terminat abia pe locul cinci în a doua semifinală. Florin Enache și Ionuț Prundeanu vor evolua în finala B a probei de dublu vâsle. 

25-07-2021
01:51

Echipa de baschet 3x3 a României, trei înfrângeri din trei meciuri!

O nouă înfrângere pentru România în turneul de baschet. “Tricolorele” au fost depășite clar de Italia, scor 14-22 și sunt pe ultimul loc cu trei înfrângeri din trei meciuri disputate.


Echipa de baschet 3×3 a României speră la prima victorie în turneul olimpic după cele două înfrângeri din prima zi. România joacă acum împotriva Italiei în meciul trei. 

25-07-2021
01:03

Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au pierdut împotriva campionilor mondiali!

Final de meci! Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu se opresc în sferturile de finală după ce au pierdut cu 0-4 la seturi confruntarea cu chinezii Xu și Lin. A fost 11-6, 11-1, 11-6 și 12-10.


După primele două seturi, chinezii conduc cu 2-0 la seturi. S-au impus cu 11-6 și 11-1.


Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs joacă de la această oră împotriva campionilor mondiali, Xin Xu / Shiwen Liu, pentru un loc în semifinale. Cu o victorie ar deveni favoriți la medalie. 

Duminică, 25 iulie, este o nouă zi la JO de la Tokyo în care sunt implicaţi şi reprezentanţii României. Aceştia vor fi prezenţi în şapte discipline sportive, accentul ca interes şi ca impact în lupta pentru medalii fiind dat de fotbal şi de canotaj.

„Tricolorii” lui Mirel Rădoi vor susţine al doilea meci din grupa B a turneului olimpic de fotbal, în compania Coreei de Sud, iar la canotaj avem patru echipaje implicate.

ADVERTISEMENT

Programul sportivilor români duminică, 25 iulie, la JO Tokyo 2020

BASCHET 3X3

  • 04:40 (Aomi Urban Sports Park)- feminin: România – Italia
  • 11:30 (Aomi Urban Sports Park) – feminin: România – SUA

CANOTAJ

  • 06:20 (Sea Forest Waterway) dublu vâsle feminin – semifinala 1: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş
  • 06:50 (Sea Forest Waterway) dublu vâsle masculin – semifinala 2: Ioan Prundeanu, Florin Enache
  • 07:00 (Sea Forest Waterway) patru rame fără cârmaci feminin – recalificări: Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu
  • 07:10 (Sea Forest Waterway) patru rame fără cârmaci masculin – recalificări: Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari
ADVERTISEMENT

FOTBAL

  • 14:00 (Ibaraki Kashima Stadium) – masculin – Grupa B: România – Coreea de Sud

GIMNASTICĂ ARTISTICĂ

  • 09:10 (Ariake Gymnastics Centre) – calificările feminin – Subdiviziunea 3: Larisa Iordache (bârnă), Maria Holbură (individual compus)

ÎNOT

  • 13:21 (Tokyo Aquatics Centre) 200 m liber – seria 2: David Popovici
  • 13:58 (Tokyo Aquatics Centre) 100 m spate masculin – seria 4: Daniel Martin
  • 14:03 (Tokyo Aquatics Centre) 100 m spate masculin – seria 6: Robert Glinţă
ADVERTISEMENT

JUDO

  • 05:00 (Nippon Budokan) – cat. 52 kg feminin – primul tur: Andreea Chiţu – Thuy Nguyen (Vietnam)

TENIS DE MASĂ

  • 04:00 (Tokyo Metropolitan Gymnasium) – dublu mixt – sferturi de finală: Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs – Xin Xu/Shiwen Liu (China)
  • 10:15 (Tokyo Metropolitan Gymnasium) – simplu masculin – turul 2: Ovidiu Ionescu – Gustavo Tsuboi (Brazilia)
ADVERTISEMENT

Misiune imposibilă pentru echipa de baschet 3X3 a României

Echipa naţională feminină de baschet 3X3 a pierdut categoric primele două partide de la turneul olimpic, în faţa Chinei şi Japoniei, iar duminică, 25 iulie, va avea o sarcină aproape imposibilă, pentru că adversarele sunt SUA, principala favorită la titlul olimpic, şi Italia.

Din grupă, primele două clasate intră direct în semifinale, acolo unde mai ajung alte două echipe de pe locurile 3-6, care au disputat sferturi de finală. Şansele fetelor noastre de a termina măcar pe locul 6 sunt însă foarte mici, ţinând cont de valoarea adversarelor.

Două echipaje se bat pentru intrarea în finală la canotaj

Este o nouă zi cu numeroase întreceri pe apele de la Sea Forest Waterway, unde se desfăşoară toate probele din competiţia de canotaj şi spre bucuria noastră România va fi prezent’ cu cîte un echipaj la masculin şi feminin în semifinale, obiectivul fiind, evident, obţinerea unui loc în lupta pentru medalii.

Vor lua startul puţin după ora 06:00 la Bucureşti echipajul de dublu vâsle feminin format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, ultima fiind una dintre purtătoarele drapelului României la ceremonia de deschidere alături de înotătorul Robert Glinţă.

Canotajul a mers bine până acum la JO Tokyo 2020

Al doilea echipaj care va participa într-o semifinală este cel de dublu vâsle masculin, alcătuit din Ioan Prundeanu şi Florin Enache. Alte două echipaje, patru rame fără cârmaci, atât la masculin cât şi la feminin, vor trage în recalificări pentru a putea prinde semifinalele.

Canotajulreprezintă unul dintre sporturile considerate a putea aduce două sau trei medalii, cel puţin, delegaţiei noastre şi de unde există speranţa că ar putea veni chiar un titlu olimpic. În general, până acum echipajele noastre au avut evoluţii bune şi majoritatea au reuşit accederea directă în semifinale.

O victorie cu Coreea de Sud egal sferturi de finală pentru echipa olimpică de fotbal a României

Desigur, fotbalul rămâne la fel de atractiv chiar dacă vorbim despre turneul olimpic, unde regula este utilizarea jucătorilor de maxim 23 de ani plus trei fotbalişti trecuţi de această vârstă. Ai noştri au una dintre cele mai tinere reprezentative, nu pentru că aşa şi-a dorit selecţionerul Mirel Rădoi, ci pur şi simplu ca urmare a faptului că a plecat la Tokyo doar cu lotul format din cei care au avut permisiunea cluburilor lor.

Din acest motiv, misiunea lui este mult îngreunată, dar băieţii au ţinut să îl facă fericit şi pe noi toţi, obţinând o victorie uriaşă, chiar dacă foarte norocoasă, în primul meci cu Hondurasşi dacă vor repeta acest rezultat cu Coreea de Sud, adversarul de duminică, vor fi deja calificaţi în sferturi înaintea ultimului joc din grupe. Coreea de Sud a pierdut, total neaşteptat, în prima partidă în faţa Noii Zeelande.

Intră în concurs Robert Glinţă

La Tokyo Aquatics Centre, începe spectacolul inegalabil al nataţiei. Unul dintre cele mai spectaculoase sporturi olimpice, înotul, ar fi atras, cu siguranţă tribune pline, dar pandemia a ucis bucuria spectatorilor. Aşa încât se va înota într-o linişte deplină, de parcă sportivii s-ar afla la antrenament.

Este ziua în care una dintre marile noastre speranţe la medalii, Robert Glinţă, deschizătorul delegaţiei României la deschiderea oficială a JO, va intra în concurs, în seria a 6-a la 1900 metri spate la masculin. Tot duminică, Ovidiu Ionescu va încerca să urce în turneul de tenis de masă la simplu masculin, avându-l ca adversar pe brazilianul Gustavo Tsuboi.

ADVERTISEMENT