Sport

Români la Tokyo 2020 vineri, 30 iulie. David Popovici și Bianca Costea au ratat calificarea în semifinalele probei de sprint

FANATIK vă prezintă programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 pentru ziua de vineri, 30 iulie.
30.07.2021 | 13:46
Romani la Tokyo 2020 vineri 30 iulie David Popovici si Bianca Costea au ratat calificarea in semifinalele probei de sprint
ADVERTISEMENT
30-07-2021
10:43

A doua în seria de calificare Bianca Costea a ratat calificarea în semifinale la 50 m

Bianca Costea a terminat cursa de sprint, 50 metri liber, pe poziția a doua în seria a 7-a de calificare și a ratat accederea în semifinalele probei.

Românca a fost cronometrată în 25.61 secunde. Tot la 50 metri liber, în întrecerea masculină, David Popovici a terminat al 8-lea, ultimul în seria de calificare și a ratat la rândul său semifinalele.

30-07-2021
10:20

David Popovici a ratat calificarea în semifinale la 50 metri liber

David Popovici a încheiat pe poziția a 8-a, ultima în seria a 6-a de calificare în proba de 50 metri liber. Înotătorul român a fost cronometrat în 22.77 secunde.

Timpul înregistrat de David Popovici, deși unul competitiv, nu l-a ajutat să acceadă în semifinalele probei. Sportivul român a bifat două finale la actuala ediție a Jocurilor Olimpice, la 200 și 100 metri liber, pe care le-a încheiat pe pozițiile a 4-a, respectiv a 7-a.

30-07-2021
08:02

David Popovici și Bianca Costea, la ultimele probe de la JO!

David Popovici și Bianca Costea vor intra în bazin în sesiunea de seară în seriile din probele de sprint de la masculin și feminin. 

Programul românilor: 

13:12 – David Popovici (50 m liber masculin) – seria 6
13:36 – Bianca Andreea Costea (50 m liber feminin) – seria 7 

30-07-2021
03:26

Vlăduţ Simionescu se opreşte în optimi!

Vlăduţ Simionescu s-a oprit în optimile de finală ale competiţiei de judo de la Tokyo. Românul a fost învins de ucrainianul Yakiv Khammo cu un waza-ari, reuşit în debutul meciului. Simionescu a încercat să revină în meci, însă adversarul s-a apărat bine şi a conservat avantajul fragil pe care l-a avut. 

Vlăduţ Simionescu, out din competiţia de judo
Vlăduţ Simionescu, out din competiţia de judo
30-07-2021
02:26

Vlăduţ Simionescu, în optimi la judo după o victorie prin ippon!

Vlăduţ Simionescu s-a calificat în optimile de finală ale probei de judo 100 de kg după ce l-a învins prin ippon pe libanezul Omar Ali. Meciul a durat un minut, Simionescu reuşind rapid manevra câştigătoare. În turul următor, Simionescu îl va întâlni pe ucrainianul Yakiv Khammo. 

Vlăduţ Simionescu, pe tatami la Tokyo
Vlăduţ Simionescu, pe tatami la Tokyo
30-07-2021
01:45

Alin Firfirică a ratat calificarea în finala probei de aruncarea discului!

Alin Firfirică a ratat calificarea în ultimul act la aruncarea discului după ce a aruncat 61.90 metri. Această performanţă l-a plasat pe atletul nostru pe locul 10, seria fiind câştigată de suedezul Daniel Stahl, care a aruncat 66.12 metri. Însă, la finalul celei de a doua serii, Firfirică nu a reuşit să prindă unul dintre primele 12 locuri.

Clasament în prima serie de calificări:  

Alin Firfirică s-a calificat în finala probei de aruncarea discului!
Alin Firfirică s-a calificat în finala probei de aruncarea discului!

Cei 12 sportivi care vor disputa finala: 

30-07-2021
01:05

România, pe locul 6 în finala de 8+1 feminin!

FINAL de cursă! România încheie pe locul 6, Canada este noua campioană olimpică la 8+1 după ce a parcurs cei 2000 de metri cu timpul de 5:59,13. În recalificări, România bătea recordul mondial şi reuşea un timp de 5:52.99. Din păcate, performanţa nu a mai putut fi repetată. 

România se află pe ultimul loc la jumătatea cursei, Canada conduce. 

Începe finala de la 8+1 feminin cu România pe culoarul 5. În calificări, fetele noastre au bătut recordul mondial. 

România 8+1
România 8+1
30-07-2021
00:36

"Nava amiral" a canotajului luptă pentru o medalie! Imediat începe finala la 8+1

Echipajul de 8+1 al României luptă de la ora 04:05 la o medalie. Finala are la start cele mai bune şase echipaje din lume şi România speră să se numere la finiş în top 3 după ce a doborât recordul mondial în calificări. 

După două zile în care palmaresul României s-a îmbogăţit cu o medalie de aur şi două de argint, vineri ne poate aduce încă o medalie, tot la canotaj, unde echipajul de opt rame cu cârmaci feminin intră în marea finală. De asemenea, atleţii români încep să intre în concurs, iar Alin Firfirică este cel care dă startul.

Programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 vineri, 30 iulie

ATLETISM

  • 3:45 – Alin Firfirică (aruncarea discului) CALIFICĂRI Grupa A

CANOTAJ

  • 4:05 – Maria Magdalena Rusu, Viviana Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea (echipaj opt rame cu cârmaci) FINALA
ADVERTISEMENT

JUDO

  • 5:00 – Vlăduţ Simionescu – Ali Omar (Libia) 16-imi de finală la categ. +100 kg
  • după ora 11:00 este programată finala categoriei +100 kg

NATAŢIE

  • 13:12 – David Popovici (50 m liber masculin) CALIFICĂRI
  • 13:36 – Bianca Andreea Costea (50 m liber feminin) CALIFICĂRI
ADVERTISEMENT

Şanse mari pentru o nouă medalie a României la JO Tokyo 2020

Canotajul a fost la înălţime pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Până în prezent, canotorii au adus o medalie de aur (două vâsle feminin) şi două de argint (patru rame fără cârmaci masculin şi două rame masculin), iar vineri poate veni o a patra medalie la acest sport.

Echipajul României la opt rame cu cârmaci feminin a obţinut calificarea în finală prin recalificări, unde a reuşit să stabilească record mondial şi olimpic de timp. Ambarcaţiunea noastră a trecut linia de finish în 5:52.99, iar specialiştii o văd drept a treia favorită a finalei, după Noua Zeelandă şi SUA.

ADVERTISEMENT

Maria Magdalena Rusu, Viviana Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea fac parte din echipajul României la opt rame cu cârmaci feminin.

Debutăm în probele de atletism de la JO Tokyo 2020

Alin Firfirică este primul sportiv român care va concura în probele de atletism de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Atletul de 25 de ani va concura la aruncarea discului, iar vineri, de la ora 3:45, va intra în calificările probei.

ADVERTISEMENT

La ediţia din 2019 a Campionatelor Mondiale de Atletism, de la Doha, Alin Firfirică s-a clasat pe locul 4 la aruncarea discului. În plus, la ediţia Universiadei de la Napoli, organizată tot acum doi ani, a obţinut medalia de argint, performanţă pe care o obţinuse şi la Taipei, în 2017.

Recordul personal al lui Alin Firfirică este de 67,32 metri, stabilit pe 14 septembrie 2019, la Chorzow (Polonia), rezultat care i-a adus şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La Mondialele din 2019, atletul a aruncat 66,46 metri.

David Popovici, la ultima probă de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

David Popovici este steaua nataţiei din România, iar rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 stau mărturie. Înotătorul de 16 ani a bifat deja două finale olimpice şi priveşte spre o a treia, la 50 m liber masculin, unde va intra vineri în calificări.

La 200 m liber, David Popovici a fost la două sutimi de medalia de bronz, obţinută de Fernando Scheffer (Brazilia), în timp ce în finala de la 100 m liber s-a clasat pe locul 7. Înainte de Tokyo, sportivul român a cucerit trei medalii de aur la Europenele de juniori de la Roma, iar una dintre acestea a fost obţinută la 50 m liber.

Penultima zi în probele de judo

România a avut trei reprezentanţi în probele de judo de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, iar Vlăduţ Simionescu este ultimul care intră în concurs. Sportivul de 31 de ani se va lupta la categoria +100 kg., iar primul adversar este Ali Omar (Libia).

Dacă va trece de Ali Omar, Vlăduţ Simionescu se va duela cu Yakiv Khammo (Ucraina), favorit numărul 7. Judoka a participat şi la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, când a fost învins, în turul 2, de Andreas Tölzer, medaliat cu bronz la ediţia de acum nouă ani. Vineri sunt programate categoriile +100 kg masculin şi +78 kg feminin, în timp ce sâmbătă se va disputa proba pe echipe.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi