News

România îndeplinește toate criteriile Schengen! Promisiune majoră pentru țara noastră din partea Franței

Ambasadoarea Franței la București anunță că România îndeplinește toate criteriile de aderare la Schengen. Aceasta spune că ”Hexagonul” depune toate eforturile pentru extinderea Spațiului.
11.01.2022 | 16:32
Romania indeplineste toate criteriile Schengen Promisiune majora pentru tara noastra din partea Frantei
Franța susține extinderea Spaţiului Schengen. Ambasadoarea Auer: ”România îndeplinește toate criteriile”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România este din ce în ce mai aproape de intrarea în Spațiul Schengen, cel puțin din punct de vedere declarativ.

Ambasadoarea Franței la Bucureștu, Laurence Auer, dă asigurări că țara sa depune ”toate eforturile” pentru a contribui la extinderea Spaţiului Schengen.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceasta ne-a dat mari speranțe și a spus că țara noastră îndeplinește deja condițiile tehnice în acest sens.

Franța susține extinderea Spaţiului Schengen. Ambasadoarea Auer: ”România îndeplinește toate criteriile”

Laurence Auer a fost prezentă marți, 11 ianuarie, la o reuniune ce a marcat preluarea de către Franța a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene pentru următoarele 6 luni.

ADVERTISEMENT

La această întâlnire au mai luat parte ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu şi şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Ramona Chiriac.

”În aceste şase luni vom depune toate eforturile pentru a contribui la extinderea Spaţiului Schengen, primind alături de noi şi România”, a afirmat diplomatul francez.

ADVERTISEMENT

Auer a mai a vorbit despre faptul că ţara noastră îndeplineşte deja condiţiile tehnice pentru includerea în Spaţiul Schengen.

”Am afirmat de mai multe ori că România a îndeplinit toate criteriile, a trecut toate probele tehnice pentru a considera că este pregătită să adere la spaţiul Schengen (…) Suntem pregătiţi să lucrăm pentru a extinde Spaţiul Schengen. Acum facem legătura dintre pachetul de măsuri pentru Schengen şi pentru azil şi migraţie în scopul de a consolida Spaţiul Schengen”, a mai spus diplomatul.

ADVERTISEMENT

Comisia Europeană susține aderarea României la Schengen

În conferința de marți, Ramona Chiriac a subliniat faptul că ”România are rolul său, clar stabilit în arhitectura viitoare a Spaţiului Schengen, a unui Spaţiu Schengen pe care Comisia Europeană şi-l doreşte robust şi capabil de a răspunde diferitelor ameninţări cărora ar trebui să le facem faţă”.

”Mesajul clar al Comisiei Europene în ceea ce priveşte apartenenţa României la Spaţiul Schengen este că România îndeplineşte toate condiţiile tehnice şi că acum decizia politică în unanimitate va reveni Consiliului Uniunii Europene şi în acest sens salutăm prioritatea preşedinţiei franceze pe această linie”, a mai declarat şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

În ceea ce-l privește, șeful diplomației române, ministrul Bogdan Aurescu a spus că ”realitatea recentă, inclusiv în contextul pandemic, ne-a arătat că fragmentarea Spaţiului Schengen, prin menţinerea frontierelor interne, poate genera un impact negativ asupra integrităţii şi funcţionării pieţei unice”.

În viziunea ministrului de Externe, țara noastră ar îndeplini de mai mulți ani toate criteriile de aderare.

”România susţine un Spaţiu Schengen perfect integrat care va include şi funcţionarea pieţei unice. În ceea ce priveşte noua dimensiune, care imprimă o dimensiune politică a Spaţiului Schengen, adeziunea României la Spaţiul Schengen rămâne un obiectiv prioritar, pentru că ţara noastră îndeplineşte deja de câţiva ani criteriile de aderare”, a declarat Aurescu.

ADVERTISEMENT
Tags: