Sport

România, alertă maximă! Mobilizare totală în Israel! Revine vedeta Zahavi! Exclusiv

România, alertă maximă înaintea meciurilor decisive din preliminariile Euro 2024. Naționala Israelului este în mobilizare totală. Vedeta Eran Zahavi revine la echipa națională pentru a forța calificarea la Euro.
25.10.2023 | 16:34
Romania alerta maxima Mobilizare totala in Israel Revine vedeta Zahavi Exclusiv
Naționala României este în alertă! Mobilizare fără precedent în tabăra Israelului. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Alertă maximă la naționala României înainte de meciurile decisive pentru calificarea la Euro 2024. FANATIK dezvăluie în exclusivitate că Israelul a făcut mișcări incredibile pentru ultimele patru meciuri pe care le are de disputat în preliminarii. Eran Zahavi, golgheterul all-time al naționalei lui Alon Hazan, revine în lot!

România, alertă maximă! Mobilizare totală în Israel

Programul Grupei I din preliminariile Euro 2024 a fost dat peste cap ca urmare a conflictului israeliano-palestinian. Meciurile Israelului din luna octombrie, cu Kosovo și Elveția, au fost mutate o lună mai târziu, iar naționala lui Alon Hazan este nevoită să joace 4 meciuri în decurs de doar 9 zile.

ADVERTISEMENT

Deși războiul a luat fața sportului în Israel, naționala lui Alon Hazan nu își scoate din minte visul de a se califica la turneul final. O eventuală calificare a Israelului la competiția de anul viitor din Germania ar fi similară, aproape sigur, cu ratarea calificării pentru România.

Cele două echipe se luptă pentru poziția secundă în clasament. Deși „tricolorii” ocupă în prezent primul loc, Elveția rămâne favorită la câștigarea grupei. Din informațiile FANATIK, s-au făcut mobilizări maxime din partea israelienilor pentru meciurile cu Kosovo, Elveția, România și Andorra.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Federația israeliană le-a trimis deja pe Maccabi Haifa și oe Maccabi Tel-Aviv să se pregătească în Polonia. Cele două formații sunt calificate în grupele UEFA Europa League, respectiv UEFA Conference League și reprezintă o sursă importantă de jucători pentru naționala lui Alon Hazan.

Marea vedetă Eran Zahavi revine în lotul Israelului după un an!

Eran Zahavi (36 de ani) revine în lotul Israelului după o pauză de peste un an. Golgheter all-time la națională, cu 33 de goluri, fotbalistul lui Maccabi Tel-Aviv va fi selecționat în mod expres de Alon Hazan pentru meciurile cu Kosovo, Elveția, România și Andorra.

ADVERTISEMENT

Atacantul a luat decizia de a renunța la echipa națională în septembrie 2022, după o dispută cu selecționerul Alon Hazan și directorul sportiv Yossi Benayoun. Cei doi oficiali ai naționalei Israelului nu au fost de acord cu cererea lui Zahavi de a sta singur în camera de hotel din cantonament.

„Țara noastră trece printr-o perioadă de neimaginat. În asemenea momente, fiecare trebuie să contribuie cu o mică parte în drumul spre victorie. Principiile mele profesionale, la care am aderat întreaga carieră, au trecut pe plan secund. Îmi doresc doar ca naționala să se califice la Euro. La nervi, s-au spus lucruri care nu ar fi trebuit spuse. Acum, mai mult decât oricând, e nevoie de unitate, fără condiții”, a declarat Eran Zahavi.

ADVERTISEMENT

În primul meci al lunii viitoare, Israel înfruntă în deplasare Kosovo pe 12 noiembrie la Priștina. Din informațiile FANATIK, Federația de la Tel-Aviv a luat legătura deja cu echipele unde are stranieri pentru ca acestea să cedeze jucătorii pentru meciul împotriva kosovarilor.

Data de 12 noiembrie nu este o dată oficială, iar echipele de club nu sunt obligate să cedeze jucătorii. FIFA a făcut o excepție și a obligat echipele de club să cedeze un fotbalist israelian, dacă jucătorul va fi convocat de Alon Hazan.

  • 1,2 milioane de euro este cota de piață a lui Eran Zahavi, conform Transfermarkt.com

O altă revenire de senzație la naționala Israelului! Dar problema României ar fi Kosovo, care va apela la rezerve în 12 noiembrie!

Pe lângă revenirea lui Eran Zahavi, Israelul îl va aduce la lot pentru acțiunea din noiembrie și pe Bibras Natcho (35 de ani). Mijlocașul central al lui Partizan Belgrad este al 5-lea cel mai selecționat jucător al naționalei pregătite în prezent de Alon Hazan.

Bibras Natcho a fost convocat în preliminariile Euro 2024 doar la debutul din martie, când a jucat 3 minute cu Kosovo (1-1) și a fost rezervă neutilizată cu Elveția (0-3). Bibras Natcho are 88 de apariții în tricoul naționalei Israelului, pentru care a marcat de patru ori.

Din informațiile FANATIK, Kosovo nu va aborda cu cel mai valoros lot disputa cu Israel de pe 12 noiembrie. Ținând cont că nu este o dată oficială, kosovarii nu vor aduce jucătorii importanți la meciul împotriva naționalei lui Alon Hazan. Kosovo ocupă locul 4 în Grupa I, cu 7 puncte în tot atâtea partide.

Cert este faptul că Israel dă totul pentru a se califica la Campionatul European din 2024. Naționala din „Țara Sfântă” ocupă locul 3 în clasamentul Grupei I, cu 11 puncte în 6 meciuri. Naționala lui Alon Hazan are un meci mai puțin față de Elveția și două în minus în comparație cu România.

  • 1.000.000 de euro este cota de piață a lui Bibras Natcho, conform Transfermarkt.com. 

FANATIK a dezvăluit în premieră programul celor 4 meciuri ale Israelului în urmă cu 10 zile

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate programul final Grupei I după ce UEFA a amânat cele două meciuri ale Israelului cu Kosovo și Elveția din luna octombrie. Naționala lui Alon Hazan va disputa 4 meciuri în noiembrie din trei în trei zile.

Este exact modelul pe care forul continental l-a aplicat în vara anului trecut, când naționala Ucrainei a fost nevoită să joace chiar 5 meciuri într-o perioadă scurtă de timp, din cauza războiului. În perioada 12-21 noiembrie, Israel va juca 4 meciuri.

Concret, israelienii vor întâlni Kosovo (12 noiembrie, în deplasare), Elveţia (15 noiembrie, în Cipru), România (18 noiembrie, în Cipru) şi Andorra (21 noiembrie, în deplasare). Meciul Israelului cu România se va desfășura pe teren neutru, în Cipru, deși s-a mai vehiculat variantele Budapesta sau Polonia.

Programul Grupei I până la finalul preliminariilor:

  • 12 noiembrie: Kosovo – Israel (meci iniţial programat pentru 15 octombrie)
  • 15 noiembrie: Israel – Elveţia (meci iniţial programat pentru 12 octombrie)
  • 18 noiembrie: Belarus – Andorra / Israel – România / Elveţia – Kosovo
  • 21 noiembrie: Andorra – Israel / Kosovo – Belarus / România – Elveţia
ADVERTISEMENT