Fotbal international

România ar putea găzdui meciuri la EURO de tineret din 2021! Când se decide totul

18.11.2020 | 17:58
Romania ar putea gazdui meciuri la EURO de tineret din 2021 Cand se decide totul
România ar putea găzdui meciuri la EURO de tineret din 2021! Când se decide totul
ADVERTISEMENT

Campionatul European de tineret din 2021 va fi găzduit de Ungaria și Slovacia, însă și România ar putea găzdui meciuri la EURO. UEFA a anunțat că meciurile din grupa D s-ar putea muta din Slovenia. 

Totul se va lămuri în data de 10 decembrie, după ce se vor trage la sorți grupele de la turneul la care elevii lui Adrian Mutu s-au calificat în urma egalului scor 1-1 obținut împotriva Danemarcei.

ADVERTISEMENT

România și-a depus candidatura și ar putea găzdui partide la Cluj-Napoca, pe stadioanele „Cluj Arena” și „Dr. Constantin Rădulescu”.

România ar putea găzdui meciuri la EURO de tineret din 2021! Anunțul UEFA

După ce Campionatul European din 2020 destinat echipelor mari a fost amânat pentru vara lui 2021, programul inițial al turneului final de tineret a fost dat și el peste cap.

ADVERTISEMENT

În mod normal, EURO 2021 trebuia să aibă loc între 9 și 26 iunie, însă decalarea competiției EURO 2020 a provocat mutarea turneului final U21 în intervalele 24 – 31 martie, faza grupelor, și 31 mai – 6 iunie, fazele superioare. De asemenea, mărirea numărului de participante la 16 echipe a determinat crearea a patru grupe de câte tot atâtea reprezentative, iar UEFA vrea să mărească și numărul țărilor organizatoare la trei.

Deocamdată, sigure de statutul lor de țări organizatoare sunt Slovenia și Ungaria, care au și primit câte un loc în urna capilor de serie, acolo unde ar putea ajunge și România, cu ceva noroc. UEFA a anunțat, însă, că va exista și o a treia țară care va găzdui meciuri din grupe!

ADVERTISEMENT

„Faza grupelor se va juca într-un sistem cu patru grupe a câte patru echipe. Primele două poziții se vor califica pentru fazele superioare. Jocurile se vor disputa în primăvara lui 2021, în pauza dedicată meciurilor internaționale dintre 24 și 31 martie. Ungaria o să găzduiască grupele A și C, iar Slovenia grupa B. Grupa D va fi găzduită fie de către Slovenia, fie de către o altă țară care va fi extrasă în acea grupă, se arată într-o comunicare din iunie a forului continental.

De ce se mută meciurile și pe ce stadioane s-ar juca în România

Se pare că dorința UEFA de a muta meciurile din grupa D în altă țară a apărut ca urmare a crizei provocate de coronavirus. Forul continetal vrea să evite aglomerarea delegațiilor în Slovenia și a propus ca o altă țară să preia partidele din această grupă, dacă există vreuna interesată. Oricum, totul depinde și de modul în care aleg slovenii să trateze situația. Dacă ei vor garanta că pot găzdui două grupe, nu se va mai pune problema mutării lor.

ADVERTISEMENT

Pe lângă România, care și-a exprimat dorința de a găzdui partidele din grupa D, s-au mai arătat interesate Italia, Croația, Cehia și Elveția, susține gsp.ro. Aceeași sursă notează că România ar fi favorită din motive geografice, orașul Cluj-Napoca fiind foarte aproape de Ungaria, ceea ce ar scurta distanța dintre loturile naționale prezente la Euro 2021.

În cazul în care țara noastră primește acordul UEFA de a organiza partidele din această grupă a Europeanului de tineret, meciurile vor avea loc pe stadioanele „Dr. Constantin Rădulescu” (23.500 de locuri) și „Cluj Arena” (30.200 de locuri). Statutul de organizator i-ar garanta României și un loc în prima urmă a grupelor.

 

ADVERTISEMENT
Tags: