Sport

România are trei jucătoare în Top 40 WTA! Pe ce loc e Simona Halep şi câte poziţii a urcat Irina Begu

Irina Begu a câștigat turneul de 250 de puncte de la Palermo și a depășit-o pe Sorana Cîrstea în clasamentul mondial WTA. Racheta numărul 1 a României rămâne Simona Halep.
25.07.2022 | 15:02
Romania are trei jucatoare in Top 40 WTA Pe ce loc e Simona Halep si cate pozitii a urcat Irina Begu
Irina Begu a câștigat la Palermo al cincilea rofeu WTA al carierei și a intrat în Top 40 mondial alături de Simona Halep și Sorana Cîrstea
ADVERTISEMENT

România are începând de azi trei jucătoare în Top 40 WTA, după succesul Irinei Begu de la Palermo. 12 locuri a urcat în clasament Begu depășind-o pe Sorana Cîrstea. Simona Halep rămâne racheta numărul 1.

Salt important pentru Irina Begu în clasamentul mondial

Irina Begu a triumfat duminică noapte, la Palermo, în turneul WTA 250, după victoria facilă în fața reprezentantei țării gazdă Lucia Bronzetti 6-2, 6-2.

ADVERTISEMENT

Succesul din Italia i-a adus sportivei din România 280 de puncte, un cec în valoare de 26.770 de euro și un salt de 12 locuri în ierarhia mondială a jucătoarelor profesioniste de tenis.

Astfel, începând de azi România are trei jucătoare în Top 40 WTA. Simona Halep se menține pe poziția a 16-a cu 2.415 puncte, iar a doua cel mai bine clasată sportivă din țara noastră este chiar Irina Begu.

ADVERTISEMENT

Bucureșteanca a urcat până pe locul 33 în lume, de pe 45, (1.384 de puncte), cu două poziții peste Sorana Cîrstea care a coborât pe poziția 35 (1.330 de puncte).

România mai are o reprezentantă în Top 100, pe Jaqueline Cristian, care a coborât 8 locuri, până pe 70 (844 de puncte).

ADVERTISEMENT

Podiumul mondial este același precum la precedenta actualizare a clasamentului, cu Iga Swiatek pe prima poziție (8.336 puncte), urmată de Anett Kontaveit (4.476 puncte), și Maria Sakkari (4.190).

Irina Begu, a patra favorită la turneul de la Varșovia

După victoria de la Palermo, a cincea a carierei în circuitul mondial WTA, Irina Begu va participa la un nou turneu din categoria 250, la Varșovia.

ADVERTISEMENT

Românca, considerată de organizatori a patra favorită la câștigarea trofeului, o va înfrunta în turul întâi pe ucraineanca Kateryna Baindl.

Adversara Irinei se situează pe locul 140 în clasamentul mondial și a acces pe tabloul principal al competiției de la Varșovia după ce a jucat în calificări.

22 este cea mai înaltă poziție pe care Irina Begu a ocupat-o în ierarhia WTA, în august 2016

ADVERTISEMENT