Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

România, denigrată în presa israeliană: „O țară săracă, preocupată mai mult de mijloacele de trai!”

Duelul România - Israel a început înainte de fluierul de start. Presa oaspeților a făcut o analiză dură la finalul unei plimbări prin capitală și a concluzionat că suntem o țară lipsită de posibilități materiale.
08.09.2023 | 12:04
Romania denigrata in presa israeliana O tara saraca preocupata mai mult de mijloacele de trai
Reportaj IREAL in presa din Israel despre Romania, inainte de meciul pentru EURO 2024. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

România – Israel este meciul fanion al grupei I. În cazul unui succes, tricolorii iau o opține serioasă pentru calificarea la Euro. Presa israeliană a sosit la București și a relatat cele văzute în capitala țării. Duelul se va juca pe Național Arena. Partida va fi sold out, iar peste 2.000 de suporteri ai oaspeților vor fi pe stadion.

Interes enorm pentru România – Israel

“Sunt așteptați 2.000 de israelieni în tribună. Se precizează că stadionul va fi plin, că s-au vândut peste 40.000 de bilete. E un meci crucial pentru Europa. Într-un alt articol se scrie că în atac va juca Turgeman, care este rezervă la Maccabi Tel Aviv.

ADVERTISEMENT

Aceasta va fi titular pentru că sâmbătă selecționerul va trimite în teren jucători dispuși să dea totul, iar Turgeman se încadrează în această zonă. Se mai scrie că pe toate străzile din București se aude limba ebraică”, a relatat Gabi Safta.

Edi Iordănescu are de unde alege înaintea duelului cu Israel. Cu un lot bine conturat, tricolorii merg la victorie în partida de pe Național Arena. Jurnaliștii israelieni veniți la Bucureși se consideră favoriți înainte de duel și pun accentul pe diferența economică dintre cele două națiuni.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii israelieni își pun banii pe o victorie în deplasare

“Scrie că de pe vremea lui Benayoun nu a fost atâta mare interes pentru naționala Israelului. Este articolul în care spuneam că se scrie urât, se precizează faptul că prezența atâtor israelieni pe străzi i-a făcut pe români să realizeze că au un meci acasă.

Românii au mai multă preocupare să găsească mijloace să trăiască. România e o țară săracă, unde traximetriștii lucrează non-stop. Ei sunt vocea poporului, iar taximetriștii spun că le este frică de Israel și dacă nu vor câștiga, presa îi va desființa pe jucători și pe selecționer. 

ADVERTISEMENT

Ziarul One arată imagini de la sosirea Israelului și titrează ‘Noi sau România la Euro’. Aceasta e miza de sâmbătă. A apărut o corespondență în această dimineață, au făcut o referire la presa din România, e un interviu al lui Ioan Andone în care se scrie că noi suntem favoriți.

Dar ei consideră că au o echipă, în ciuda absențelor, care să ducă echipa la Euro încă din această seară. Aceasta este revista presei din Israel. Ei așa spun, că sunt israelieni peste tot. Că auzi limba ebraică pe toate străzile. Probabil au fost în centrul vechi.

ADVERTISEMENT

Probabil erau israelieni pe acolo. Au mai spus un lucru interesant. Că ei de data asta au mai venit și pentru meci, nu doar pentru cazinouri. Poate i-au văzut ei, poate lor le este mai ușor să îi audă, să îi simtă”, a completat Gabi Safta în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA.

“În general la București sunt foarte mulți turișit israelieni. Sunt foarte mulți oameni din generația a 3-a care au puternice rădăcini românești, iar la vârsta pensiei simt nevoia să vină în România foarte des. Vin de două-trei ori pe an. Au și ei inclusiv în echipa națională a lor. Au jucători care au bunici români. Evrei din România care au plecat în anii 60-70 și s-au stabilit în Israel. Eu aud limba ebraică foarte des în București. În centru sunt foarte mulți”, a completat Andrei Vochin

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede în direct și în exclusivitate pe FANATIK.RO de la 10:30. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial. În această duminică va fi o ediție specială de FANATIK SUPERLIGA de la 10:30.

2.10 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „1 solist” la meciul România – Israel

Raportul presei din Israel

 

ADVERTISEMENT