Sport

România îl pierde pe Daniel Boloca?! Când poate fi convocat în naţionala Italiei

Echipa lui Iordănescu este pe cale să piardă unul din puținii mijlocași de valoare pe care îi are la dispoziție. Boloca, titular în Serie A, se pregătește să joace pentru Italia
10.10.2023 | 15:57
Romania il pierde pe Daniel Boloca Cand poate fi convocat in nationala Italiei
Daniel Boloca este in vizorul selectionatei Italiei
ADVERTISEMENT

România se pregătește de dubla cu Belarus și Andorra, decisivă în vederea calificării la Euro 2024. Edi Iordănescu și-a definitivat lotul pentru această confruntare, un lot din care lipsește Daniel Boloca. Mijlocașul lui Sassuolo nu este însă afectat de dezinteresul tricolorilor. Naționala Italiei îi face cu ochiul.

Daniel Boloca vrea să lase naţionala României pentru Italia

“Pentru echipa națională, este doar o chestiune de timp, dar Daniel Boloca este cu siguranță una dintre cele mai frumoase realități ale campionatului nostru. Zvonurile îl plasau printre posibilii convocați ai lui Luciano Spalletti pentru cele două meciuri ale echipei naționale italiene.

ADVERTISEMENT

Este o poveste de perseverență și succes pentru mijlocașul de la Sassuolo, sub comanda lui Alessio Dionisi, care acum trei ani juca în Serie D pentru echipa Fossano. Aici a regăsit entuziasmul și direcția pe care credea că le-a pierdut, după ce a purtat chiar și tricoul glorios al echipei de juniori a lui Juventus”, scrie tuttomercatoweb.com. 

România încă îl mai poate aduce pe Boloca la națională. Crescut în Italia, Boloca are origini românești și a îmbrăcat tricolorul o singură dată. Dacă Italia nu se decide să îl aducă la lot, Iordănescu o poate face în următoarele partide.

ADVERTISEMENT

Presa din Italia e la picioarele lui Boloca

“Un talent strălucitor, dar câtă muncă depusă. A crescut la Juventus în anii de glorie ai mijlocașilor de vis precum Andrea Pirlo și Claudio Marchisio. Cu toate acestea, în academia bianconera, plină de talente, nu a găsit loc, astfel că, după opt ani, a mers în Slovacia la Tatran Presov.

Cu toate că a jucat pentru o echipă mică din provincia Slovaciei, experiența nu a fost așa cum și-a dorit, așa că s-a întors în Italia. A mers la Fossano, apoi la Romanese și Pro Sesto, iar apoi la Spezia, unde a crezut în el.

ADVERTISEMENT

Șeful departamentului de fotbal, Guido Angelozzi, unul dintre cei mai buni cunoscători ai fotbalului și fotbaliștilor din Italia, s-a îndrăgostit de talentul său fotbalistic. A câștigat promovarea în Serie A cu ligurienii, dar contractul a expirat și a fost lăsat să plece”, punctează aceeași sursă.

Daniel Boloca a reușit să își câștige respectul în Serie A în acest sezon. Mijlocașul în vârstă de 24 de ani a devenit titular la Sassuolo, formație pentru care a evoluat în 7 partide. Boloca are cetățenie italiană și a fost crescut la juniorii lui Juventus.

ADVERTISEMENT

Boloca nu este singurul mijlocaș român care evoluează în Serie A. Răzvan Marin, fiul lui Petre Marin, joacă la Empoli încă din sezonul 2022 – 2023. Răzvan Marin a ajuns în Serie A în urmă cu patru ani, atunci când Cagliari l-a transferat de la Ajax.

1.63 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „2 solist” la meciul Belarus – România

ADVERTISEMENT