News

România se împrumută la o dobândă mai mare decât Rusia. Cum este posibil

Fostul ministru al fondurilor europene Cristian Ghinea a criticat guvernarea PSD-PNL într-un mesaj pe Facebook. România se împrumută la dobânzi mai mari decât Rusia, arată Ghinea.
22.06.2022 | 17:20
Romania se imprumuta la o dobanda mai mare decat Rusia Cum este posibil
Guvernul, acuzat că se împrumută cu o dobândă prea mare. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cristian Ghinea nu înțelege cum România a reușit performanța de a se împrumuta cu o dobândă mai mare decât Rusia, țară lovită puternic de sancțiunile occidentale, mai exact 9.3%.

România se împrumută la o dobândă mai mare decât Rusia

Ghinea a fost dur și a numit acest împrumut „taxă pe guvernați stupizi”, arătând că țara noastră se împrumută cu 1.000 de euro pe secundă.

ADVERTISEMENT

”Sub înțeleapta guvernare economică a lui Marcel Ciolacu și Câciu am mai reușit o chestie: astăzi România se împrumută la dobândă mai mare decât Rusia. 9,2%. Vedeți în foto cine e după noi. Se apropie funia de par, video cu explicații în primul comentariu.

Marcel face ca toți pirpilicii pentru că vrea să NU ajungă prim ministru. 1000 de euro pe secundă ne împrumutăm. Dobânda era 3,5% când era USR la guvernare. Pentru că era un guvern credibil pe angajamentele de reducere a deficitului.

ADVERTISEMENT

Taxă pe guvernanți stupizi se numește această dobândă”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

Dobânda României
România se împrumută cu o dobândă de 9.3%. Foto: Facebook Cristian Ghinea

În topul publicat de Ziare.com, Peru s-a împrumutat la o dobândă acceptabilă de 7.78%, comparativ cu țara noastră.

Bangladesh (8.11%), Ungaria (8.71%) și Rusia (8.905%) au obținut toate împrumuturi mai convenabile decât România (9.28%).

ADVERTISEMENT

După România, în topul dobânzilor neprofitabile, se află Mexic (9.56%), Africa de Sud (10.19%), Nigeria (11.15%), Columbia (11.9%), Namibia (12%), Kazakhstan (12.7%), Brazilia (12.7%), Pakistan (13.2%), KEnya (14%), Uganda (15.29%) și Egipt (17.4%).

Ghinea, în centrul unui scandal în 2019

Cristian Ghinea a fost în centrul unui scandal intern în 2019, când a fost acuzat de hărțuire sexuală de o colegă de partid.

ADVERTISEMENT

I dreamed a dream… unde Supremus Libidinosus, la o petrecere USR unde am fost invitată de un prieten, m-a invitat la nişte shot-uri. Şi în visul meu eram deja puţin obosită şi luată. Dar am acceptat provocarea Domniei Sale. Şi a urmat shot.după.shot… le.cam pierdusem şirul ce e drept. Iar Nesimporcul nu doar că mi-a pus mâna pe fund, dar mi-a şi şoptit ceva nedemn de o doamnă ca mine.cu toate că.eram singură. Nu l-am lovit, chiar şi în vis nu sunt adepta violenţei fizice. Şi foarte rar apelez la cea verbală. Norocul meu este că a apărut un cavaler negru pe un cal alb şi m-a salvat din situaţia neplăcută şi vulnerabilă în care mă aflam.

Şi când m-am trezit din vis am primit un sms de la Ghinea care m-a invitat în USR Sector 3. I-am mulţumit şi i-am zis că intru la sectorul 5. Nu era un vis evident. Cavalerul negru e Adrian Dinu. Şi să vedem cine ghiceşte cine e Supremus Libidinosus”, explica Mariana Rada, într-o postare făcută pe grupul intern al USR denumit „Pădurea Spânzuraţilor 3.0”. Întrebată în acel moment dacă se referă la Cristian Ghinea drept „Supremus Libidinosus”, reacția femeii a fost „evident”.

ADVERTISEMENT
Tags: