ADVERTISEMENT
News

România, în colaps financiar! UE avertizează că datoria publică crește cu 1.000 euro pe cap de român

Autor: Alexandru Năstase | 04.09.2020 | 11:17
România, în colaps financiar! UE avertizează că datoria publică crește cu 1.000 euro pe cap de român
Datoria pe cap de locuitor crește în România. Sursa foto - hepta.ro

România este la un pas de un adevărat colaps financiar! Conform ultimelor estimări, datoria publică pe cap de român crește cu peste 1.000 euro, cât în precedenții cinci ani la un loc, și trece de 5.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre un calcul făcut chiar de Comisia Europeană, for care nu a ezitat și a atras atenția referitor la faptul că România este singura țară din UE care nu va putea ține sub control îndatorarea în anul 2021.

Iancu Guda, analist financiar spune că problema nu ține neapărat de datoria pe cap de locuitor, ci de ce facem cu banii. Asta pentru că 80% din banii statului se duc pe pensii și salarii.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns România la un pas de colaps financiar!

Aceste cheltuieli, mai spune analistul, antrenează creșterea datoriei publice, iar cea mai mare problemă este că generațiile viitoare vor avea de suferit din această cauză.

“Nimeni nu are probleme cu datoria pe cap de locuitor. Problema e ce facem cu banii. Nimeni nu avea probleme dacă luam banii pentru autostrăzi, să creăm valoare pentru a ține sub control datoria.

ADVERTISEMENT

Nu gradul de îndatorare, ci destinația datoriilor reprezintă principala problemă. 80% din banii statului se duc pe salarii și pensii și ponderea va crește în acest ritm, dacă punem și alocațiile, la 90%.

Nimeni nu înțelege cum putem să dăm într-o asemenea situație atât de mulți bani pe o zonă socială care nu aduce valoare adăugată imediat.

ADVERTISEMENT

Banii se duc în consum și noi rămânem cu datorii care cresc. Pentru generațiile viitoare, peste 10 ani va fi foarte greu!

Cu această structură a finanțelor – taxe noi și vârsta de pensionare mai sus”, a ținut să sublinieze Iancu Guda

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!