Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

România, în pole position pentru calificarea la Euro: “Un moment de care trebuie să profiţi!”

România ocupă locul secund în grupa de calificare pentru Euro 2024. Formația antrenată de Edi Iordănescu se pregătește de partidele cu cu Belarus și Andorra.
11.10.2023 | 10:25
Romania in pole position pentru calificarea la Euro Un moment de care trebuie sa profiti
Romania se poate califica la Euro 2024. foto: inquamphotos.com
ADVERTISEMENT

„Tricolorii” sunt mai aproape ca niciodată de calificarea la Euro. Echipa lui Iordănescu ocupă locul secund în grupă, la 2 puncte în spatele Elveției și la 1 punct în fața Israelului. Din păcate pentru frumusețea fotbalului, competiția va avea de suferit din cauza problemelor de securitate de pe teritoriul Israelului.

Israel, avantajată de amânarea meciurilor cu Elveția și Kosovo?

Înaintea meciurilor cu Belarus și Andorra pe care naționala României le va susține pe 12 și 15 octombrie, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre șansele de calificare la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

“Eu aș fi preferat să se joace toate meciurile în același timp. În primul rând, așa cum îți faci și tu socoteli și eu și toată lumea. Și Edi Iordănescu. Oricine din Federație, inclusiv israelienii. Altfel le faci când joci în același timp.

Ei vor ști rezultatele noastre cu Belarus și Andorra când o să joace, cine e avantajat?”, a întrebat Mihai Stoichiță, moment în care Horia Ivanovici a răspuns:“E un dezavantaj pentru noi, Mihai, asta e clar”.

ADVERTISEMENT

“Cine e avantajat, păi vezi, ai spus-o tu. Asta este, dar, ce să-i faci, nu ai ce face”, a spus Mihai Stoichiță, moment în care Horia Ivanovici a întrebat: “E situația care e. Crezi că un avantaj dacă nu o să mai jucăm la ei și jucăm în Cipru cum se aude? Că ei vor juca meciurile la Nicosia”.

Israel – România, șanse mici să se joace la data programată inițial

Israel – România are șanse mici să se mai joace în noiembrie, așa cum era programat inițial. Gazdele au întrerupt toate activitățile sportive de pe teritoriu în urma atacurilor teroriste care au zdruncinat țara. Meciul dintre Israel și România este derby-ul care ar putea decide cine merge și cine nu la Europ 2024.

ADVERTISEMENT

“Acum, din Cipru, de la Nicosia până la Tel Aviv sunt 45 de minute de zbor. Îți dai seama că se poate face un pod aerian între ei. Mai ușor decât între București și Nicosia. Este un avantaj că jucăm pe un teren neutru, iar în Cipru sunt foarte mulți români.

Eu am antrenat 4 ani acolo. Sunt foarte mulți români care muncesc acolo, cred că e un avantaj. Terenul și stadionul este excepțional, ai toate condițiile să reușești să faci performanță. Altă presiune era în Israel.

ADVERTISEMENT

Își dai seama, emulația. Ei sunt și acum din punct de vedere emoțional ce suferă și orice fel de întâlnire în care își pot manifesta dragostea de țară devină extrem de importantă, devine ceva foarte mobilizator.

Momentul în care ne aflăm cu meciuri mai bune sau meciuri mai puțin bune, cu reprize mai bune sau reprize mai puțin bune, este o situație în care noi trebuie să profităm. Ne aflăm într-o situație în care speri cu mari șanse să ajungi la un Campionat European”, a declarat Mihai Stoichiță.

În fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30, FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

ADVERTISEMENT