Sport

România îşi ia adio de la Mondialul de handbal în meciul cu Polonia! Neagu şi alte două jucătoare au rămas în afara lotului

România îşi va încheia prestaţia la Campionatul Mondial de handbal feminin, luni, de la ora 19:00, împotriva Poloniei. FANATIK vă prezintă cele mai interesante detalii de la faţa locului înainte de meci.
11.12.2023 | 13:49
Romania isi ia adio de la Mondialul de handbal in meciul cu Polonia Neagu si alte doua jucatoare au ramas in afara lotului
România îşi ia adio de la Mondialul de handbal în meciul cu Polonia! Fără Neagu, "tricolorele" mai vor să obţină o victorie. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT
11-12-2023
11:52

Cristina Neagu, Iulia Dumanska şi Claudia Paşcan, în afara lotului cu Polonia!

Aşa cum FANATIK a anunţat, Cristina Neagu nu va evolua nici în ultimul meci al României de la Campionatul Mondial de handbal feminin, împotriva Poloniei. 

Din tribună vor urmări meciul şi Iulia Dumanska şi Claudia Paşcan. Nici ele nu sunt trecute pe foaia de joc. Meciul are doar miza clasamentului, pentru un loc mai bun la turneul final. 

Naţionala României joacă luni, de la ora 19:00, în Jyske Bank Boxen din Herning, ultimul meci la Campionatul Mondial de handbal feminin, după ce a fost eliminată matematic din cursa pentru sferturile de finală.

România îşi ia adio de la Mondialul de handbal în meciul cu Polonia!

“Tricolorele” nu mai au decât o şansă teoretică să ajungă la turneul preolimpic (Croaţia – Ungaria să se încheie egal şi noi să batem la 10 goluri Polonia), astfel că ultimul meci va fi doar unul de clasament.

ADVERTISEMENT

La ultimul antrenament al României, Florentin Pera le-a încurajat pe jucătoare să lupte pentru o ultimă victorie la turneul final şi pentru o clasare care poate fi chiar pe locul 10, chiar dacă acest loc nu ne duce la preolimpice.

Cristina Neagu s-a pregătit separat şi nu va fi pe foaie nici la acest meci!

Cristina Neagu s-a antrenat şi de această dată separat şi nu va face parte din lotul României pentru ultimul meci. Astfel, sunt şanse mari ca minutele din meciul cu Germania să fie ultimele în tricoul primei reprezentative “tricolore”.

ADVERTISEMENT

Înaintea debutului, Cristina Neagu declarase pentru FANATIK că şi-ar dori să îşi încheie cariera internaţională cu o ultimă participare la Jocurile Olimpice, dar România nu mai are acum decât o şansă teoretică şi puţin probabilă de a merge la turneele preolimpice:

“Cu siguranţă este ultimul Campionat Mondial şi dacă totul va merge bine şi ne vom califica la Jocurile Olimpice, ar fi o încoronare a performanţelor la nivelul echipei naţionale. Ar fi extraordinar să ne calificăm la Jocurile Olimpice”, a spus Neagu.

ADVERTISEMENT
Cristina Neagu, stânga, s-a antrenat separat. Sursa: Fanatik
Cristina Neagu, stânga, s-a antrenat separat. Sursa: Fanatik

O victorie ne asigură prezenţa între locurile 9-12! Şanse infime să prindem turneul preolimpic

Duelul cu Polonia este direct pentru locul trei al grupei, iar o victorie ne asigură prezenţa între locurile 9-12. Cel mai puţin probabil este să urcăm pe locul 9, care probabil va fi ocupat de ocupanta locului 3 din grupa A (Muntenegru, Croaţia sau Ungaria).

La fel ca România, echipa lui Arne Senstad a pierdut clar duelurile cu Germania şi Danemarca. Cea mai valoroasă jucătoare a polonezelor este Monika Kobylińska de la CSM Bucureşti.

ADVERTISEMENT

În Liga Naţională mai evoluează alte două adversare: Aleksandra Zimny (Gloria Buzău) şi Emilia Galińska (Măgura Cisnădie). Dar, “tricolorele” sunt favorite în această confruntare.

FANATIK este la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Zilnic, pe site-ul nostru puteţi citi cele mai noi informaţii, interviuri şi reportaje de la Herning.

ADVERTISEMENT