Sport

România, la cel mai bun meci de la Euro! Cum se explică prăbuşirea din ultimele 15 minute cu Norvegia

08.12.2020 | 00:00
Romania la cel mai bun meci de la Euro Cum se explica prabusirea din ultimele 15 minute cu Norvegia
ADVERTISEMENT

România a avut o prestaţie foarte solidă în ultimul meci din grupele principale împotriva Norvegiei. În ciuda înfrângerii, 20-28, există multe lucruri pozitive de scos din acest meci, în condiţiile în care timp de 45 de minute ne-am bătut de la egal la egal cu principala favorită. 

Norvegia venea în meciul cu România după ce spulberase Polonia şi Germania, nemţoaicele suferind o corecţie dură, înfrângere la 19 goluri. România s-a regăsit în partea secundă împotriva Poloniei şi a intrat curajos pe parchetul sălii din Kolding, jucătoarele lui Burcea fiind decise să nu lase niciun centimetru fără luptă.

ADVERTISEMENT

Fapt care s-a şi întâmplat o bună parte a acestui meci. Prima parte s-a desfăşurat în echilibru şi chiar dacă nordicele s-au desprins la 3 sau chiar 4 goluri avans, tricolorele au ştiut mereu să revină. O linie de 9 metri dinamizată de Laslo, Buceschi şi Neagu. Una care a funcţionat mai bine ca niciodată în acest turneu.

România, la cel mai bun meci de la Euro! Ne-am luptat de la egal la egal pentru 45 de minute

Cu o apărare solidă în prima parte, nordicele nu s-au putut desprinde la o diferenţă confortabilă chiar dacă am fost exasperaţi de contraatacurile blitz ale nordicelor şi de rapiditatea pe care o aveau la circulaţia mingii.

ADVERTISEMENT

Dar, chiar şi aşa, la pauză s-a intrat la egalitate, scor 13-13. Buceschi a înfipt două pumnale în secundele de final ale reprizei care au funcţionat ca o injecţie morală pentru echipa lui Bogdan Burcea înainte de partea secundă.

Statistica meciului: 

Cristina Neagu, hărţuită de norvegience pe tot parcursul meciului

Iar lupta a continuat şi după pauză. Cu o Cristina Neagu hărţuită de adversare, lucru cu care ne obişnuim deja în acest turneu, cu o prestaţie din ce în ce mai bună a lui Laslo, a Elizei Buceschi şi nu în ultimul rând, a revelaţiei Ostase, România a trecut la conducere: 17-16, după un gol al Cristinei.

ADVERTISEMENT

Bucuria noastră nu a durat decât câteva secunde, iar lupta s-a încheiat cu 15 minute înainte de final. Câteva decizii dubioase ale arbitrelor, două aruncări de la 7 metri ratate consecutiv le-au permis nordicelor să se desprindă decisiv.

Însă, principalul motiv al desprinderii a părut a fi căderea fizică. Oricât ne-am dori, Neagu, Laslo sau Buceschi nu pot juca 60 de minute meci de meci. Iar subţirimea lotului s-a văzut în momentul în care jucătoarele de bază au rămas fără combustibil.

ADVERTISEMENT

Statistica echipei: 

Căderea fizică din final de meci ne-a costat! Norvegia, parţial de 8-2 în ultimele 13 minute

Coroborat cu paradele excepţionale ale lui Katrine Lunde, aleasă jucătoarea meciului, nordicele au profitat din plin de un adversar care a căzut fizic pe final. Contraatacurile au mers ca unse şi nici măcar Denisa Dedu, care a avut câteva super parade, n-a putut limita proporţiile scorului.

S-a încheiat 20-28, un scor mincinos pentru ceea ce s-a jucat, cu Norvegia care a avut un parţial de 8-2 în ultimele 13 minute. Pentru România urmează grupele principale, iar acest meci poate fi ca o injecţie morală pentru ultimele trei meciuri din această competiţie care a început cu stângul pentru noi, dar se poate încheia surprinzător.

România, fără puncte dar cu moral în grupele principale

Chiar dacă procentajul de reuşită al Cristinei Neagu a fost unul modest (25%), interul stânga a reuşit să compenseze cu un joc combinativ foarte bun, fiind principala pasatoare decisivă a României. Neagu a primit o atenţie specială din partea adversarelor, două sau chiar trei norvegience fiind “pe ea” la fiecare fază.

Atmosfera din lotul României a fost una foarte bună şi la final, jucătoarele şi antrenorii fiind mulţumiţi de ceea ce a arătat echipa. Norvegia îşi continuă parcursul de metronom în căutarea a noi recorduri, mai ales că nordicele sunt însetate de succes, în condiţiile în care seceta de medalii de la turneele finale datează de 4 ani.

Statistici: 

  • 9 parade a avut Denisa Dedu din 23 de şuturi
  • 6 goluri din 9 şuturi a avut Lorena Ostase
ADVERTISEMENT