Sport

România, la turneul preolimpic fără niciun meci de pregătire. La fel ca și la Euro 2020

20.03.2021 | 12:01
Romania la turneul preolimpic fara niciun meci de pregatire La fel ca si la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Naționala feminină de handbal a României joacă sâmbătă și duminică meciurile care ar putea aduce calificarea la Jocurile Olimpice. La turneul preolimpic, misiunea este una infernală. Muntenegru și Norvegia mai fac parte din grupa care se dispută la Podgorica. Doar două dintre ele vor obține biletele la Tokyo. Iar “tricolorele” merg în Muntenegru fără prea mult timp de pregătire.

România nu a disputat niciun amical înaintea turneului preolimpic, iar selecționerul Adi Vasile are toate motivele de îngrijorare. Nu a putut lua contact cu jucătoarele nici la stagiul de pregătire din luna februarie. Era pozitiv la coronavirus în acea perioadă, astfel că a putut să dea doar unele indicații online.

ADVERTISEMENT

Din cauza numeroaselor restricții provocate de pandemia de coronavirus, Adi Vasile și staff-ul său au fost nevoiți să își facă pregătirea pe repede înainte. Fără un amical și cu doar patru zile de pregătire împreună, între 23 și 27 februarie.

România, cel mai complicat program la turneul preolimpic de la Podgorica. Înfruntă Muntenegru la nici 24 de ore după Norvegia

Inițial, în grupa României ar fi trebuit să mai fie repartizată o echipă din Asia. O reprezentativă care nu ar fi avut pretenții serioase la calificare, așa cum este Kazahstanul în grupa cu Rusia, Serbia și Kazahstan. O astfel de partidă l-ar fi ajutat pe Adi Vasile să mai regleze unele aspecte din jocul echipei.

ADVERTISEMENT

Tot din cauza restricțiilor de călătorie, varianta a picat. Iar selecționerul trebuie să se adapteze din nou. Direct două meciuri tari, întâi cu Norvegia, apoi cu Muntenegru, care decid prezența la Jocurile Olimpice. Iar România are un program mult mai complicat decât rivala la locul 2, Muntenegru, care are o zi de odihnă între meciuri. “Tricolorele” nu au nici 24 de ore.

“Ca să fiu sincer, oricum meciurile cele mai importante erau cu Norvegia și Muntenegru. Dacă acestea au fost regulile și asta este situația, nu am ce să spun mai mult. Nu depindea de noi”, a declarat Adi Vasile, într-un interviu acordat pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

România nu a avut nicio partidă amicală înainte de Euro 2020. Și a terminat competiția pe locul 12 din 16

O situație asemănătoare s-a întâmplat și înainte de Euro 2020. Competiție care a fost chiar la un pas să nu se mai dispute din cauza pandemiei de coronavirus. Ca și acum, România a mers la acea competiție, sub comanda lui Bogdan Burcea, fără să dispute vreo partidă amicală.

Iar primul joc de la Euro 2020 avea să fie unul foarte slab. O înfrângere în fața Germaniei, 19-22. România abia a trecut de prima fază a grupelor, după o repriză a doua excelentă în fața Poloniei. Care avea să fie și singura, din totalul de cinci meciuri disputate.

ADVERTISEMENT

La Euro 2020, România a înfruntat și Norvegia, adversara pe care o va avea și sâmbătă, la Podgorica. Nordicele s-au impus cu 28-20, după ce “tricolorele” au căzut pe final. Fusese 13-13 la pauză, iar Neagu și compania chiar au condus pe parcursul părții secunde. În grupa principală, România a mai suferit două înfrângeri. În fața Croației și apoi a Ungariei.

România a fost locul 12 în competiție, din 16 participante. Norvegia a câștigat trofeul continental, după o finală cu Franța, 22-20. În vreme ce Muntenegru a terminat Campionatul European pe locul 8, cu doar trei puncte în grupa principală I.

Programul turneului preolimpic de la Podgorica

  • Muntenegru – Norvegia 28-23
  • România – Norvegia, sâmbătă, ora 20:30
  • Muntenegru – România, duminică, ora 17:00
ADVERTISEMENT