News

România, lovită de furtuni puternice. Ce au văzut pe cer locuitorii din Arad și Bihor. Video

În weekend, zone extinse din România au fost lovite de furtuni puternice. În Arad și Bihor, locuitorii au văzut pe cer fenomene stranii.
04.09.2023 | 10:03
Romania lovita de furtuni puternice Ce au vazut pe cer locuitorii din Arad si Bihor Video
Fenomenele ciudate apărute pe cer în Arad și Bihor, în timpul furtunilor din weekend. Sursa foto: Meteo Plus /colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Debut de toamnă cu furtuni violente în mai multe județe din România. În vest au fost manifestări extreme ale verii, iar în județele Arad și Bihor locuitorii au observat pe cer fenomene mai rare.

Fenomenele ciudate apărute pe cer în Arad și Bihor, în timpul furtunilor din weekend

Până duminică seara, majoritatea regiunilor țării s-au aflat sub alerte de fenomene meteorologice periculoase: grindină, vijelii și rafale puternice de vânt. Alertele ANM s-au adeverit, iar furtunile au lovit puternic.

ADVERTISEMENT

Ploile puternice au făcut prăpăd în zone din Transilvania, Crișana și Banat. În Sebeș, județul Alba, unde a fost cod portocaliu now-casting de vreme severă, vântul a desprins învelitoarea unei hale și a doborât mai mulți copaci și stâlpi.

Probleme au fost și în zona de munte a județului Cluj, aflat sub cod galben de vreme rea. Aici, o vijelie puternică a doborât mai mulți copaci. Forțele ISU au intervenit în mai multe zone, după ce șoferii s-au plâns că au rămas blocați din cauza copacilor.

ADVERTISEMENT

Tot în Ardeal, dar în municipiul Cluj-Napoca, meciul dintre U Cluj şi Poli Iași a fost întrerupt în minutul 54 de o furtună puternică. Partida a început pe Cluj Arena, dar imediat după pauză, o ploaie abundentă s-a abătut asupra orașului.

Imaginile zilei de duminică, 3 septembrie, din punct de vedere meteorologic, vin din zona de vest. Pe cer în Arad și Bihor, locuitorii au fost martorii unor fenomene pe cât de spectaculoase, pe atât de terifiante.

ADVERTISEMENT

Oamenii din această parte a țării au văzut un fenomene meteorologic spectaculos. Este vorba despre norii de tip Shelf, foarte căutați de vânătorii și pasionații de furtuni de vară.


În județul Bihor, localitatea Tăutelec, oamenii s-au speriat când pe cer a apărut un fenomen ciudat. Un nor-pâlnie părea să anunțe o tornadă devastatoare. Din fericire, a urmat doar o furtună normală, fără victime.

ADVERTISEMENT

Vremea instabilă va continua și luni. ANM anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în extindere treptată dinspre nord-vestul teritoriului dar și în zonele sudice.

Se anunță averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei.

ADVERTISEMENT