Sport

România nu va juca niciun meci amical până la startul CM de handbal! Motivele pentru care s-a luat această decizie. Exclusiv

România nu va juca niciun meci amical până la startul Campionatului Mondial de handbal, fiind singura echipă puternică din competiție care nu are programată nicio partidă de pregătire.
28.11.2021 | 18:33
Romania nu va juca niciun meci amical pana la startul CM de handbal Motivele pentru care sa luat aceasta decizie Exclusiv
România nu va juca niciun meci amical până la startul CM de handbal! Motivele pentru care s-a luat această decizie. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Naționala de handbal feminin a României se pregătește la București pentru participarea la Campionatul Mondial din Spania. “Tricolorele” sunt în grupa preliminară cu Norvegia, Iran și Kazahstan și au ca obiectiv clasarea între primele 10 din lume.

România nu va juca niciun meci amical până la startul CM de handbal! Contextul pandemic a dus la anularea Trofeului Carpați

Însă, naționala României este singura națiune importantă din handbalul mare care nu a programat niciun meci amical înaintea turneului final care va începe pe data de 1 decembrie.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, deși era în plan organizarea Trofeului Carpați și existau negocieri cu câteva echipe, acestă ediție a turneului a fost anulată din cauza situației pandemice din România.

Numărul mare de infectări din ultima perioadă i-a făcut pe oficialii celor de la FRH împreună cu staff-ul tehnic al naționalei să nu organizeze turneul “tradițional” de pregătire al naționalei României pentru turneele finale.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita riscul de infectare, oficialii FRH și staff-ul naționalei au hotărât să renunțe la amicale

În plus, FANATIK a aflat că oficialii Federației au negociat cu un alt oponent pentru a disputa două meciuri amicale, însă din cauza faptului că echipa nu se potrivea ca stil de joc cu adversarii din grupa preliminară, decizia a fost aceea ce a nu mai disputa niciun amical și de a diminua riscurile de infectare cu COVID.

Staff-ul naționalei încearcă să limiteze cât mai mult riscurile infectării înainte de startul competiției, mai ales că România a avut de suferit în urmă cu un an când Crina Pintea a fost depistată pozitiv înaintea plecării la Euro.

ADVERTISEMENT

O singură acțiune cu presa în toată perioada de pregătire de la București!

În acest sens au fost luate mai multe măsuri de siguranță. A existat o singură acțiune oficială de presă premergătoare turneului final mondial, în care au avut acces doar jurnaliștii vaccinați în schemă completă. Până la plecarea în Spania, nu se va mai organiza nicio acțiune media.

Delegația României care va participa la Campionatul Mondial este în totalitate vaccinată, cerință obligatorie a organizatorilor pentru a putea participa la competiție. Handbalistele sunt cantonate la un hotel din București, acolo unde vor sta până la plecarea în Spania.

ADVERTISEMENT

România debutează pe 3 decembrie la CM de handbal!

România începe parcursul la Campionatul Mondial de Handbal pe data de 3 decembrie, împotriva Iranului, debutantă la această competiție. Apoi, pe data de 5 decembrie va juca împotriva Kazahstanului și pe 7 decembrie, cu Norvegia.

Primele trei clasate se califică în grupele principale, fără punctele obținute împotriva ultimei clasate. Printre adversarele României din grupele principale se vor număra și naționalele Suediei și Olandei.

Obiectivul anunțat de FRH pentru acest turneu final este clasarea între primele 10 formații ale lumii. Cristina Neagu va lipsi de la turneul final după ce a luat decizia de a se retrage până în 2022 de la prima reprezentativă.

“Absența Cristinei de la Mondiale cred că a fost cel mai bun lucru atât pentru mine, cât și pentru echipă. De ce? Pentru că lipsa ei ne va motiva pe noi toți să tragem și mai tare și să atingem un nivel de pregătire și de exprimare ridicat. Iar atunci când va reveni și Cristina să fim cu adevărat o forță”, Adi Vasile

  • 12 este locul ocupat de România la ultimele două turnee finale
  • 1 decembrie este data la care va începe turneul final din Spania

 

 

ADVERTISEMENT