Sport

Portugalia – România 24-28, în returul barajului pentru Campionatul Mondial de handbal feminin! “Tricolorele”, calificare en-fanfare

România a câştigat și meciul retur cu Portugalia, scor 28-24, și a obținut o calificare lejeră la Campionatul Mondial de handbal feminin.
13.04.2023 | 00:13
Portugalia  Romania 2428 in returul barajului pentru Campionatul Mondial de handbal feminin Tricolorele calificare enfanfare
Naţionala de handbal feminin a României a învins, în deplasare, reprezentativa Portugaliei, scor 28-24, în manşa retur din faza play-off a Campionatului Mondial din 2023 şi s-a calificat la turneul final, pentru a 26-a oară în istorie. Sursă foto: Facebook Federația Română de Handbal
ADVERTISEMENT
12-04-2023
21:20

România s-a calificat fără probleme la CM 2023

Naţionala de handbal feminin a României a învins, în deplasare, reprezentativa Portugaliei, scor 28-24, în manşa retur din faza play-off a Campionatului Mondial din 2023 şi s-a calificat la turneul final, pentru a 26-a oară în istorie.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Santiago 5 goluri, Rodrigues 4, pentru Portugalia, respectiv Ostase 5 goluri, Pintea 4, Laslo 4, pentru România. În tur, ”tricolorele” s-au impus la scor, cu 35-20, iar cu dubla victorie obţine calificarea la turneul final al Campionatului Mondial.

Celelalte echipe europene calificate din play-off sunt Ucraina, Cehia, Germania, Slovenia, Croaţia, Serbia, Ungaria, Polonia, Spania. Campionatul Mondial va avea loc în premieră în trei ţări, Danemarca, Suedia şi Norvegia, între 29 noiembrie – 17 decembrie, cu 32 de echipe naţionale la start.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, iar în 2023 va fi pentru a 26-a oară.

08-04-2023
14:03

România - Portugalia 35-20

FINAL DE MECI: 35-20 România. Victorie la 15 goluri, o diferenţă uriaşă. Un meci care a mers într-un singur sens, în care “tricolorele” au făcut instrucţie cu un adversar modest. Returul de peste patru zile este o formalitate. Cea mai bună marcatoare a fost Sorina Grozav, cu 7 goluri, urmată de Neagu şi Dincă, ambele cu şase goluri. 

Min. 55: 31-18 România. Se menţine o diferenţă uriaşă şi în final de meci şi calificarea este tranşată încă din tur. 

Min. 50: 29-15 România. Florentin Pera rulează tot lotul. Naţionala noastră joacă bine, dar echipa oaspete este în degringoladă. 

Min. 45: 26-15 România. Sonia Seraficeanu îşi trece şi ea numele pe tabelă. Diferenţa continuă să crească. 

Min. 36: 23-13 România. Tănasie duce diferenţa la 10 goluri. Adversarele şi-au pierdut busola în acest meci. 12 mingi apărate de portarii României, un procentaj de peste 40%. 

Min. 33: 21-13 România. Se măreşte diferenţa în favoarea noastră. În acest ritm, calificarea va fi tranşată din tur. 

Start în repriza secundă! 

PAUZĂ: 19-12 România. Avans liniştitor după 30 de minute şi o diferenţă mare de valoare între cele două echipe. 

Min. 27: 17-11 România. Cristina Neagu dă primul gol după 7 minute. “Tricolorele” s-au relaxat prematur. Diferenţa de pe tabelă rămâne confortabilă

Min. 20: 16-9 România. Perioadă excelentă pentru “tricolore”, care se desprind. Diferenţă mare de valoare între cele două echipe.

Min. 10: 5-4 România. “Tricolorele” nu se pot desprinde. Gois apără senzațional. 

Min. 5: 2-2. Start echilibrat de meci! Poarta oaspete funcționează foarte bine în primele minute. 

Start de meci! 

Echipele în România – Portugalia:

Echipele în România - Portugalia
Echipele în România – Portugalia

România întâlnește Portugalia în dublă manșă pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal feminin. Meciul tur se dispută la Pitești, sâmbătă, de la ora 17:00, toate cele 4000 de bilete fiind epuizate cu săptămâni înainte de această dispută.

Unde se joacă România – Portugalia în barajul CM de handbal feminin!

Returul va avea loc pe 12 aprilie în deplasare. “Tricolorele” nu au lipsit până acum de la nicio ediție a Campionatelor Mondiale, fiind singura națională din lume care a reușit această performanță. Așadar, presiunea este mare pe Neagu și compania.

ADVERTISEMENT

Confruntarea se va disputa pe noua Pitești Arena, o sală modernă, cu o capacitate de 4000 de locuri, inaugurată în luna decembrie a anului trecut. Este primul meci important al naționalei de handbal care se dispută acolo.

Cine transmite la TV meciul România – Portugalia

Meciul tur de baraj dintre România și Portugalia va fi transmis de Pro Arena, sâmbătă, de la ora 17:00. Selecționerul Florentin Pera a prefațat pentru FANATIK confruntarea împotriva ibericelor, spunând că meciul trebuie tratat cu maximă seriozitate:

ADVERTISEMENT

“Dubla cu Portugalia este foarte importantă pentru naționala feminină, dar și pentru handbalul românesc în general. România este singura echipă care a reușit să se califice la toate edițiile Campionatelor Mondiale și dorim să păstrăm această tradiție.

Întâlnim o formație care a dovedit în ultimul timp că e capabilă de surprize. Recent, Portugalia a învins Spania, și acest lucru trebuie să ne dea de gândit. Jucăm primul meci acasă, la Pitești, într-o sală nouă.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera: “Sper ca toate fetele să fie sănătoase, să poată juca la potențial maxim și să sărbătorim pe 12 aprilie calificarea”

Trebuie să jucăm la potențial maxim, să dăm totul și dacă e posibil să facem pasul decisiv spre calificare. Orice s-ar întâmpla însă, trebuie să știm că va mai fi un retur de jucat, în niciun moment nu trebuie să ne subestimăm adversara.

Sper ca toate fetele să fie sănătoase, să poată juca la potențial maxim și să sărbătorim pe 12 aprilie calificarea. E primul pas în drumul pe care ni l-am propus”, a spus Pera pentru publicația noastră.

ADVERTISEMENT

La casele de pariuri, România este mare favorită. Pentru un succes în meciul tur, “tricolorele” au cota 1,10, în timp ce un egal are cota 17,00, iar un eventual succes al oaspetelor are cota 11,00.

Lotul României pentru “dubla” cu Portugalia:

  • Portari: Denisa Şandru, Daciana Hosu, Yulia Dumanska
  • Extreme dreapta: Alexandra Badea, Sonia Seraficeanu
  • Interi dreapta: Daria Bucur
  • Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Miţicuş, Sorina Grozav, Bianca Bazaliu
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Tănasie
  • Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Nicoleta Balog
ADVERTISEMENT