Sport

Florentin Pera, motivat înainte de România – Portugalia, din barajul Mondialului: “Dubla este foarte importantă pentru handbalul românesc!”. Exclusiv

Selecționerul României la handbal feminin, Florentin Pera, a vorbit pentru FANATIK înainte de barajul cu Portugalia pentru Campionatul Mondial, o "dublă' crucială.
05.04.2023 | 17:40
Florentin Pera motivat inainte de Romania  Portugalia din barajul Mondialului Dubla este foarte importanta pentru handbalul romanesc Exclusiv
Florentin Pera şi jucătoarele de la naţională, la un time-out. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România are singura națională de handbal feminin care a participat la toate edițiile de Campionat Mondial. “Tricolorele” vor juca barajul de calificare la turneul final cu Portugalia, “dubla” fiind programată pe 8 şi 12 aprilie.

Florentin Pera, motivat înainte de România – Portugalia, din barajul Mondialului: “Este o dublă importantă pentru handbalul românesc”

Selecţionerul “tricolorilor”, Florentin Pera, a vorbit pentru FANATIK despre importanţa acestui duel, mai ales că naţionala feminină nu trece prin cel mai bun moment în ultimii ani. Iar adversarul este unul care ne poate surprinde:

ADVERTISEMENT

“Dubla cu Portugalia este foarte importantă pentru naționala feminină, dar și pentru handbalul românesc în general. România este singura echipă care a reușit să se califice la toate edițiile Campionatelor Mondiale și dorim să păstrăm această tradiție.

Întâlnim o formație care a dovedit în ultimul timp că e capabilă de surprize. Recent, Portugalia a învins Spania, și acest lucru trebuie să ne dea de gândit. Jucăm primul meci acasă, la Pitești, într-o sală nouă. Toate biletele au fost vândute, vom avea peste 4000 de fani în spate. Acest lucru ne responsabilizează.

ADVERTISEMENT

“în niciun moment nu trebuie să ne subestimăm adversara”

Trebuie să jucăm la potențial maxim, să dăm totul și dacă e posibil să facem pasul decisiv spre calificare. Orice s-ar întâmpla însă, trebuie să știm că va mai fi un retur de jucat, în niciun moment nu trebuie să ne subestimăm adversara.

Sper ca toate fetele să fie sănătoase, să poată juca la potențial maxim și să sărbătorim pe 12 aprilie calificarea. E primul pas în drumul pe care ni l-am propus.

ADVERTISEMENT

România a fost o forță în handbalul mondial și acest aspect trebuie să ne motiveze pentru a reveni acolo cât mai curând posibil. Știm că e mult de muncă, trebuie seriozitate și entuziasm. Trebuie să demonstrăm că ne dorim mai mult”, a spus Pera pentru FANATIK.

Câştigătoarea duelului va juca la Campionatul Mondial!

România va juca meciul tur la Piteşti şi este programat sâmbătă, 8 aprilie, în Sala Polivalentă din Piteşti. Cele 4000 de tichete au fost epuizate rapid şi “tricolorele” vor avea parte de o susţinere masivă.

ADVERTISEMENT

Doar patru zile mai târziu va avea loc returul din Portugalia. Învingătoarea acestui duel se va califica la Campionatul Mondial din Suedia, Danemarca şi Norvegia, care va avea loc între 29 noiembrie şi 17 decembrie.

Lotul României pentru “dubla” cu Portugalia:

  • Portari: Denisa Şandru, Daciana Hosu, Yulia Dumanska
  • Extreme dreapta: Alexandra Badea, Sonia Seraficeanu
  • Interi dreapta: Daria Bucur
  • Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Miţicuş, Sorina Grozav, Bianca Bazaliu
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Tănasie
  • Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Nicoleta Balog
ADVERTISEMENT