News

România pregătește o ambuscadă Schengen pentru Karl Nehammer, așteptat la București la Congresul PPE. „Nu ascund că lucrăm la asta”

Autoritățile de la București vor să obțină aderarea completă la spațiul Schengen și caută un răspuns pozitiv din partea cancelarului Austriei
02.03.2024 | 12:39
Romania pregateste o ambuscada Schengen pentru Karl Nehammer asteptat la Bucuresti la Congresul PPE Nu ascund ca lucram la asta
Karl Nehammer, așteptat la București. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Autoritățile de la București par să-i pregătească o ambuscadă pe tema Schengen premierului austriac, Karl Nehammer, care este așteptat la București la Congresul Partidului Popular European, ce va avea loc săptămâna aceasta.

Ambuscadă pe tema Schengen pentru premierul Austriei

După ce țara noastră a obținut, cu mari eforturi, aderarea la spațiul Schengen cu aeroporturile și porturile, ce va intra în vigoare la finalul lunii martie, autoritățile de la București recunosc că vor face eforturi pentru a obține renunțarea la veto-ul din partea Austriei.

ADVERTISEMENT

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a recunoscut sâmbătă că autoritățile române își doresc aderarea completă la spațiul Schengen și că își doresc să poarte negocieri cu premierul austriac ce urmează să fie prezent la București la finalul săptămânii viitoare, la Congresul PPE.

„Sigur că mi-ar place foarte mult ca, în momentul când veţi face emisiuni, probabil, cu toţi cei 13 şefi de stat şi de guvern care vin la Bucureşti între 6 şi 8 (…) să putem să avem şi un anunţ excepţional. Nu ştiu dacă se va reuşi acest lucru.

ADVERTISEMENT

Nu ascund că lucrăm la asta, încercăm să obţinem o negociere, că, dacă tot vine Karl Nehammer şi îl vedem la faţă, măcar să vină şi cu un anunţ, să nu vină doar cu ideea de a-l înjura”, a declarat sâmbătă, la Antena 3 CNN, Rareș Bogdan când a fost întrebat cu privire la reluarea discuțiilor pentru aderarea și cu granițele terestre la Schengen.

Prim-vicepreședintele PNL a declarată că crede în continuare că România poate obține în 2024 aderarea deplină la spațiul Schengen. „Da, da, poate fi 2024 cu un anunţ prietenos făcut de liderii partidului de guvernământ din Austria, chiar la congresul de la Bucureşti. Nu vreau să creez aşteptare”, a mai spus Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Congresul PPE la București

PNL găzduiește, între 6 și 7 martie, Congresul Partidului Popular European, fiind așteptați să sosească la București peste 2.000 de delegați din 40 de țări. Este cel mai important eveniment politic al anului pentru popularii europeni, care sunt așteptați să-și stabilească candidatul pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene.

„Vom face strategia pentru alegerile europarlamentare şi vom adopta programul de guvernare al Europei pe următorii 5 ani, manifestul nostru electoral. Şi de vreme ce Partidul Popular European este cea mai mare familie de partide politice şi va câştiga alegerile europarlamentare din luna iunie, ceea ce vom decide la Bucureşti la fi piatra de temelie pentru conducerea guvernarea Uniunii Europene în următorii 5 ani.

ADVERTISEMENT

De aceea este cel mai important eveniment politic care are loc anul acesta în Uniunea Europeană”, a declarat sâmbătă, la Prima TV, Siegfried Mureșan, care a catalogat evenimentul drept cel mai important eveniment politic la nivelul Uniunii Europene din acest an.

ADVERTISEMENT
Tags: