Sport

România revine pe Arena Naţională după un an şi jumătate! Doar 10.000 de fani au fost la ultimul meci

România se întoarce pe Arena Naţională pentru meciul cu Belarus. Ultima confruntare a "tricolorilor" pe cel mai mare stadion al ţării a fost în 2021, cu Liechtenstein.
28.03.2023 | 13:20
Romania revine pe Arena Nationala dupa un an si jumatate Doar 10000 de fani au fost la ultimul meci
Ultimul meci al României pe Arena Naţională, împotriva naţionalei din Liechtenstein. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Naţionala României vrea obligatoriu cele trei puncte din meciul cu Belarus pentru un start perfect de campanie la Euro 2024. Meciul este programat marţi, de la ora 21:45, pe Arena Naţională.

România revine pe Arena Naţională după un an şi jumătate! Meciul cu Liechtenstein, ultimul pe cel mai mare stadion

“Tricolorii” revin pe cel mai mare stadion al ţării după un an şi jumătate. Ultima dată, România a evoluat pe Arenă în 5 septembrie 2021, când a primit vizita naţionalei din Liechtenstein, în preliminariile CM 2022.

ADVERTISEMENT

Atunci, România s-a impus cu 2-0 graţie golurilor marcate de Alin Toşca şi Cristi Manea, în primele 20 de minute ale meciului. A fost o asistenţă redusă, doar 10.000 de fani au fost în tribune la acel meci.

Pe Ghencea am ratat barajul pentru Mondiale! Incidente pe noul stadion Steaua

Încă erau restricţii din perioada pandemiei, iar la următoarele acţiuni, “tricolorii” au schimbat stadionul şi s-au mutat pe noua arenă din Ghencea. Cândva, talismanul României, stadionul Steaua a fost în 2021 locul în care naţionala a pierdut dramatic calificarea la baraj, după 0-0 cu Islanda.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a avut golul izbăvitor în vârful bocancului, dar şutul său din finalul meciului a lovit bara. De acest pas greşit a profitat Macedonia de Nord, care ne-a luat faţa şi s-a dus la baraj. Nord-macedonenii au învins apoi Italia, înainte de a pierde meciul care putea să îi ducă în Qatar, cu Portugalia.

Mandatul lui Edi Iordănescu a început tot în Ghencea, cu un amical împotriva Greciei. Deşi a fost un meci fără miză, s-au înregistrat incidente, Tavi Popescu fiind huiduit de fanii din Peluza Sud, la debutul în echipa naţională. Conflictul CSA – FCSB avea implicaţii şi la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

România, două victorii pe Giuleşti în Liga Naţiunilor!

Ulterior, România a jucat în Giuleşti cele trei meciuri de pe teren propriu din Liga Naţiunilor. Deşi a câştigat cu 1-0 şi 4-1 meciurile cu Finlanda şi Bosnia, “tricolorii” nu au putut evita ultimul loc şi retrogradarea în Liga C.

Ultimul meci de pe teren propriu s-a disputat pe Cluj Arena. România a pierdut cu 1-2 meciul din noiembrie cu Slovenia, iar pentru startul preliminariilor pentru Euro 2024, “tricolorii” revin pe Arena Naţională.

ADVERTISEMENT

Până la această oră au fost vândute aproximativ 25.000 de bilete la România – Belarus, iar la startul meciului ar putea fi 30.000 de oameni în tribunele Arenei Naţionale. Este ultimul meci pe teren propriu pentru “tricolori” până în luna septembrie. La acţiunea din vară, naţionala lui Edi Iordănescu va juca în deplasare cu Kosovo şi Elveţia.

  • 2011 este anul în care a fost inaugurată Arena Naţională
  • 50.000 de locuri este capacitatea stadionului

  • 1,60 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „România marchează peste 1,5 goluri” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT