Sport

România, îngenuncheată în Muntenegru! Fortuneanu: “Calificarea s-a pierdut la cele două meciuri cu Kosovo!”

03.05.2021 | 15:32
Romania ingenuncheata in Muntenegru Fortuneanu Calificarea sa pierdut la cele doua meciuri cu Kosovo
ADVERTISEMENT

România a pierdut cu 23-19 în Muntenegru și a ratat calificarea la Campionatul European. “Tricolorii” au avut un joc ofensiv foarte modest și nu au reușit să obțină punctul care i-ar fi dus la Euro.


UPDATE, 3 mai, ora 15:25. Selecționerul României, Rareș Fortuneanu a vorbit după eșecul naționalei din Muntenegru spunând că în dubla cu Kosovo a fost pierdută calificarea, nu neapărat în meciul de la Podgorica:

ADVERTISEMENT

”Am avut două scenarii favorabile: victoria sau meciul egal – ambele ne-ar fi putut aduce calificarea. Noi ne-am dus în Muntenegru să câștigăm, știind că ei au avut două meciuri în patru zile. Am încercat să pregătim faza defensivă și să profităm de cele două schimbări pe care ei le-au propus ca să marcăm goluri pe contraatac și faza a doua, lucru care nu a funcționat așa cum trebuie.

Apărarea a mers bine, dar nu am reușit să înscriem pe contaatac. Acest lucru ne-a defavorizat pentru că pe faza ofensivă nu am reușit să găsim soluții ușoare. Ei au avut o apărare agresivă, ceea ce i-a favorizat și au avut impact pe linia noastră de 9 metri.

ADVERTISEMENT

Echilibrul s-a rupt la începutul reprizei a doua, pe greșelile noastre individuale, care au fost în număr de 18. Toată repriza a doua a trebuit să fim în urmărire, presiunea a fost pe noi, ar fi trebuit să nu facem greșeli în atacul pozițional.

Calificarea s-a pierdut la cele două meciuri cu Kosovo. Din păcate, este încă o campanie pentru Campionatul European ratată”, a spus selecționerul conform FRH.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 2 mai, ora 20:42. România a pierdut o șansă istorică de a evolua la Campionatul European de handbal masculin. Elevii lui Rareș Fortuneanu au fost învinși cu 23-19 de naționala din Muntenegru și au încheiat pe ultimul loc în grupă cu 3 puncte.


România, şansă uriaşă de a juca la Euro 2022! Meciul care poate şterge toate înfrângerile

Naţionala masculină a avut câteva luni de coşmar, cu doar un punct obţinut în faţa modestei reprezentative din Kosovo, în două meciuri,şi o înfrângere la scor cu Suedia, vicecampioana mondială, care a câştigat tot până acum.

ADVERTISEMENT

Însă, toate insuccesele din aceste preliminarii se pot şterge duminică la Podgorica. România are nevoie de un rezultat pozitiv pentru calificarea la Campionatul European. Cu o victorie, elevii lui Rareş Fortuneanu obţin locul secund, care duce automat la Euro. Sunt şanse infime ca Suedia să se încurce acasă cu selecţionata din Kosovo, chiar dacă nordicii sunt deja calificaţi.

Elevii lui Rareş Fortuneanu mai au nevoie de un punct pentru a ajunge la turneul final!

Pentru naţionala României ajunge şi un egal în Muntenegru, rezultat care ar putea califica ambele formaţii: Muntenegru de pe locul 2, România de pe locul 3. În acest moment, “tricolorii” au un punct mai puţin decât adversara.

La Euro se califică şi cele mai bune 4 locuri 3 din faza grupelor. România are un imens avantaj în acest moment pentru că rezultatele cu ultimul loc se anulează. Iar “tricolorii” pierd doar un punct după meciurile de coşmar împotriva selecţionatei din Kosovo, în timp ce alte naţionale pierd între 2 şi 4 puncte.

Clasamentul locurilor trei: 

România a câştigat de două ori împotriva naţionalei din Muntenegru!

În clasamentul locurilor 3 din acest moment, România are 2 puncte şi golaveraj -2, fiind pe primul loc. Cu un punct obţinut în Muntenegru, România s-ar menţine pe locurile direct calificante de pe locul 3. Evident, în cazul unei victorii, România nu mai depinde de nimic.

Astfel, după 36-27 în tur, “tricolorii” au nevoie de cel puţin un rezultat de egalitate, scor care ar ajuta şi Muntenegru să ajungă la turneul final. Adversarii noştri nu vor mai avea nicio şansă să ajungă la Euro dacă vor pierde în faţa României.

Clasament: 

Va fi al 6-lea duel direct între România şi Muntenegru. “Tricolorii” au câştigat două dueluri, în timp ce naţionala de la Podgorica s-a impus de trei ori. Dacă vor scoate un punct, “tricolorii” vor ajunge după 25 de ani.

  • 9 goluri este diferenţa la care România a câştigat cu Muntenegru în tur
  • 1996 este anul în care România a jucat ultima dată la Euro
ADVERTISEMENT
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română