News

Medici români trimişi în spitalele COVID-19 din Republica Moldova pentru a lupta pentru combaterea coronavirusului!

27.04.2020 | 17:59
Medici romani trimisi in spitalele COVID19 din Republica Moldova pentru a lupta pentru combaterea coronavirusului
ADVERTISEMENT

O echipă de medici şi asistenţi medicali din România va pleca în spitalele COVID-19 din Republica Moldova pentru a lupta pentru combaterea coronavirusului. Guvernul de la Bucureşti va dona echipamente de protecţie şi materiale ţării vecine.

România trimite o echipă de medici în spitalele COVID-19 din Republica Moldova! Anunţul lui Iohannis

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă de preşedintele României Klaus Iohannis, care consideră că România este principalul partener al Republicii Moldova:

ADVERTISEMENT

„În Republica Moldova situația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova – va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante.

Prima: o echipă de medici și personal medical se va deplasa în Republica Moldova, pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față mai bine acestei epidemii.

ADVERTISEMENT

O a doua acțiune va consta în trimiterea de măști, materiale sanitare, materiale de protecție, ba chiar medicamente din rezerva noastră, în Republica Moldova, pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor peste această epidemie”, a spus Klaus Iohannis.

Guvernul a anunţat donaţii de echipamente de protecţie şi alte materiale medicale către Moldova!

Guvernul a emis un comunicat de presă prin care a precizat cum va ajuta România ţara vecină în pandemia de coronavirus:

ADVERTISEMENT

“România va acorda Republicii Moldova un pachet de sprijin în contextul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19, ca expresie a angajamentului de a acţiona consecvent în beneficiul direct al cetăţenilor din Republica Moldova.

Astfel, o echipă de medici şi asistenţi medicali din România este pregătită să se alăture, pe bază de voluntariat, în această săptămână, colegilor din Republica Moldova, urmând să lucreze alături de aceştia, pentru o perioadă de timp, în spitalele din Republica Moldova implicate în combaterea pandemiei”, arată Guvernul într-un comunicat de presă transmis luni.

ADVERTISEMENT

Guvernul a anunţat că în perioada imediat următore se vor face donaţii de echipamente de protecţie şi alte materiale medicale necesare în contextul pandemiei de coronavirus. În şedinţa de Guvern de joi, vor fi alocate în contul Ministerului Sănătăţii sumele necesare.

ADVERTISEMENT