Fotbal intern

Înfrângerea din Ucraina complică lucrurile! România U-21, meci decisiv pentru calificarea la Euro cu Danemarca! Toate calculele

09.10.2020 | 20:34
Infrangerea din Ucraina complica lucrurile Romania U21 meci decisiv pentru calificarea la Euro cu Danemarca Toate calculele
ADVERTISEMENT

Naționala U21 a României a pierdut cu 0-1 în Ucraina după o gravă greşeală de arbitraj. Într-un meci disputat la Kiev, naţionala lui Adi Mutu a încasat un gol dintr-un penalty inventat în finalul de meci. Cu toate acestea, România păstrează şanse bune de calificare. 


UPDATE, 9 octombrie, ora 20:22 / România U-21 a suferit o înfrângere dureroasă în Ucraina, scor 0-1. Singurul gol al meciului a fost marcat în minutul 80 de Buletsa, care a transformat o lovitură de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Asta complică calculele de calificare mai departe. Danemarca a învins Malta, astfel că nordicii au şanse foarte mari să termine pe locul 1, având cu 6 puncte mai mult decât România. Tricolorii nu stau liniştiţi pe locul 2, Ucraina fiind acum la 6 puncte de selecţionata lui Adrian Mutu, dar şi un meci mai puţin disputat. Totuşi, România are meciurile directe şi ar trebui să piardă 4 puncte pentru a mai fi depăşită de ucrainieni.

“Tricolorii mici” mai au un examen greu cu Danemarca, în ultima etapă. Chiar dacă urmează un meci facil cu Malta, aceste puncte se vor şterge din clasamentul locurilor secunde şi atunci totul se va juca în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

După meciurile din această rundă, România este pe poziţia secundă în clasamentul echipelor de pe locul 2. Dacă ţinem cont că punctele cu Malta nu se adaugă aici, meciul cu Danemarca din ultima etapă ar putea deveni decisiv pentru calificarea la Euro 2021. Primele cinci echipe de pe locurile 2 merg la turneul final.

Programul meciurilor rămase de disputat: 

  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
  • 13 noiembrie 2020: Malta – Ucraina
  • 17 noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

ADVERTISEMENT

UPDATE 9 septembrie, ora 12:20 / Naționala de tineret a României a câștigat cu 3-0 meciul din deplasare cu Malta și și-a consolidat locul 2 în Grupa a 8-a a preliminariilor, în ciuda victoriei obținute de Ucraina pe terenul Finlandei.

În acest moment, „tricolorii” antrenați de Adrian Mutu au un avans de 9 puncte față de Ucraina, principala contracandidată la poziția secundă, și e greu de crezut că vor cădea pe 3, chiar dacă ucrainenii mai au de disputat și restanța cu Malta. În varianta în care va obține 3 puncte în acel joc, Ucraina va veni la 6 „lungimi” în spatele nostru, situație în care meciul direct de la Kiev din etapa viitoare va deveni aproape decisiv.

ADVERTISEMENT

Programul meciurilor rămase de disputat:

  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
  • 13 noiembrie 2020: Malta – Ucraina
  • 17 noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

Pentru a termina pe primul loc în grupă, România are nevoie să câștige toate cele 3 meciuri rămase de disputat până la final, iar victoria din ultima etapă contra Danemarcei trebuie să fie ori cu 1-0 ori la două goluri diferență, deoarece am pierdut meciul tur cu 1-2.

Cel puțin un punct obținut în etapa viitoare în Ucraina ne asigură în proporție de 100% locul 2 în grupă, indiferent de rezultatul meciurilor cu Malta și Danemarca (ambele pe teren propriu), deoarece am avea asupra ucrainenilor avantajul rezultatelor directe.

Există, totuși, și un scenariu sumbru prin care am putea pierde locul 2 în grupă, dar ține mai mult de domeniul fantasticului sau de un ghinion imens pe care l-am putea avea. Acesta ar presupune să pierdem în Ucraina la o diferență de cel puțin 4 goluri (am câștigat în tur cu 3-0), mai apoi să obținem maximum 3 puncte din ultimele două meciuri de pe teren propriu cu Malta și Danemarca, iar Ucraina să câștige toate partidele până la final.

Clasament Grupa a 8-a

În cazul în care nu vom reuși să terminăm grupa pe primul loc, pentru „tricolorii” mici există și varianta calificării la Turneul Final al Campionatului European de anul viitor de pe locul 2, acolo unde vor ajunge 5 dintre cele 9 echipe clasate pe această poziție în grupe.

La momentul actual, stăm destul de bine în acest clasament, pe locul 2 cu 13 puncte, dar pentru a fi siguri de prezența la Euro avem nevoie de cel puțin 3 puncte în meciurile cu Ucraina și Danemarca, singurele care se iau în calcul. Amenințările vin de la Italia și Germania, care au un meci în minus față de noi, și de la Portugalia, cu două partide mai puțin disputate.

Clasamentul locurilor 2


Primele 5 echipe de pe locul doi dintre cele 9 se califică la turneul final găzduit de Ungaria și Slovenia la anul. Până acum, „tricolorii” au adunat 13 puncte (nu sunt luate în considerare meciurile cu ultima clasată din grupă) și sunt pe poziția secundă în acest clasament, care poate suferi modificări până la finalul serii.

Danemarca este la trei lungimi în fața noastră, dar se poate desprinde la şase dacă se impune în Malta. Cu nordicii mai avem de jucat un meci direct, pe teren propriu. Confruntarea ar fi trebuit să se desfășoare în luna martie, însă pandemia a dat peste cap și programul acestor preliminarii.

România U21, șanse uriașe să se califice la Campionatul European!

Marți, de la ora 19:00, echipa lui Adi Mutu are un meci, teoretic, accesibil în Malta. După victoria cu 3-1 în fața Finlandei, “tricolorii mici” nu ar trebui să aibă emoții în fața echipei insulare, aflată pe locul 6 cu un singur punct.

Clasament: 

În afară de scurtcircuitul din Danemarca de la începutul preliminariilor, România U21 are un parcurs aproape perfect, doar egalul din Irlanda de Nord a pătat seria de victorii a elevilor pregătiți până la finalul anului trecut de Mirel Rădoi.

Punctele cu Malta din clasamentul locului doi dacă insularii termină ultimii

România mai are de disputat două meciuri cu Malta, unul cu Ucraina și confruntarea care poate fi decisivă pentru primul loc, împotriva Danemarcei. Programul până la finalul preliminariilor:

  • 8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
  • 17 noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

În clasamentul locurilor doi, România este pe primul loc, asta în condițiile în care se califică primele 5. Din păcate, cel mai probabil meciurile cu Malta nu se vor lua în considerare în ierarhia pentru locul doi deoarece se vor șterge punctele cu ultima clasată. Așadar, foarte important va deveni meciul cu Ucraina în această ierarhie și, evident, ultimul, cu Danemarca.

Clasamentul locurilor doi: 

Campionatul European din 2021 se va disputa în Ungaria și Slovenia la anul. Vor participa 16 echipe. Cele două țări gază se vor califica direct, cu cele 9 câștigătoare de grupă și 5 cele mai bune locuri doi.


(P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,53 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la meciul Malta U21 – România U21. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT
Tags: