LIVE Actualizat 06-09-2021
12:25

România U20, înfrângere fără drept de apel în fața Angliei. Britanicii au făcut show cu „tricolorii” lui Lobonț

FANATIK.RO vă prezintă amănunte despre acțiunile naționalei U20, pregătită de Bogdan Lobonț, care va întâlni în meciuri amicale Portugalia și Anglia
Romania U20 infrangere fara drept de apel in fata Angliei Britanicii au facut show cu tricolorii lui Lobont
ADVERTISEMENT
06-09-2021
12:25

Anglia U20 - România U20 6-1 (Mola 15, Gelhardt 21, 53, 80, Weir 75, Rak-Sakyi 90+5/Ghindovean 60)

Min. 90+8: Fluier final. Selecționata U20 a României suferă prima înfrângere.

Min. 90+5: Gol Anglia U20! Rak-Sakyi închide tabela.

Min. 80: Gol Anglia U20! Gelhardt reușește hat-trick-ul.

Min. 75: Gol Anglia U20: Jensen Weir duce scorul la 4-1.

Min. 60: Gol România U20! Ghindovean reduce din diferență.

Min. 53: Gol Anglia U20! Gelhardt reușește „dubla”

Min. 21. Gol Anglia U20! Proaspăt intrat pe teren, Joe Gelhardt majorează avantajul britanicilor.

Min. 15: Gol Anglia U20! Clinton Mola deschide scorul.

Min. 1: A început meciul.

  • România U20: Sava – Grosu, Duțu, Giafer, Sima – Mărginean, Grameni, Bani – Pănoiu, Baiaram, Rotar
  • Anglia U20: Trafford – Buchanan, Wood-Gordon, Mola, Drameh – Azeez, Bate, Mcatee – Mighten, Greenwood, Philogene-Bidace 
04-09-2021
13:44

Analiza compoziției corporale, prima evaluare a tricolorilor

Jucătorilor naționalei U20 li s-a făcut o analiză a compoziției corporale, realizată de medicul Eduard Grecu. Aceasta a fost realizată cu ajutorul unui aparat care furnizează informații extrem de precise cu privire la compoziția corporală.

„Analiza compoziției corporale – unul din factorii care contribuie la performanța sportivă, importantă în monitorizarea în dinamică a sportivilor de performanță pentru ameliorarea performanțelor maximale. Utilă pentru aprecierea corectă a stării de nutriție, variațiile fiziologice în raport cu vârsta și activitatea fizică, aprecierea metabolismului energetic și monitorizarea dezechilibrelor nutriționale”, a justificat medicul necesitatea acestei testări.

Analiza compoziției corporale
Analiza compoziției corporale.

Un alt test parcurs de tricolori a fost „Countermovement Jump”, care presupune o săritură verticală și este folosit pentru testarea puterii sportivilor.

Exercițiul „Countermovement Jump”
Exercițiul „Countermovement Jump”.

 

 

02-09-2021
15:57

România U20 - Portugalia U20 2-1 (Baiaram 45+1, Mustacă 68 pen. / Agostinho 4)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 68: GOOOL ROMÂNIA! Rotar este faultat în careu de portarul portughez și Mustacă tranformă lovitura de la 11 metri acordată.

Min. 45+1: GOOOL ROMÂNIA! Corner pentru „tricolori”, portughezii resping în primă fază, mingea este aruncată din nou în careu și Bairam reia cu capul din 6 metri plasă.

Min. 4: GOOOL PORTUGALIA! Agostinho reia cu latul în plasă din 6 metri.

Min. 1: A început meciul.

02-09-2021
15:00

Echipele de start la amicalul România U20 - Portugalia U20

Au apărut echipele de start la România U20 – Portugalia U20, meci amical care se joacă la Voluntari, pe stadionul „Anghel Iordănescu”

  • România U20: Borbei – Grosu, Bîrzu, Giafer, Buta – Ghindovean, Grameni, Pănoiu – Mustacă, Andronache, Baiaram. Rezerve: Sava, Hindrich, Sima, Ilie, Corbu, Bani, Szondi, Rotar, Cristea, Mărginean, Duțu. Selecționer: Bogdan Lobonț
  • Portugalia U20: Tavares – Esteves, Amaro, Fernandes, Rodrigues – Daniel – Sousa, Guedes, Carvalho, Couto – Agostinho. Rezerve: Oliveira, Cruz, Mathys Jean-Marie, Quizera, Rego, Sa, Ribeiro, Rodrigues. Selecționer: Emilio Peixe

02-09-2021
14:11

Jucătorii naționalei U20 și-au ales numerele de pe tricouri

Cei 24 de jucători incluși de Bogdan în lotul echipei naționale U20 a României pentru primele partide de pregătire din această toamnă și-au ales numerele  cu care vor juca.

De pildă, Otto Hindrich – portarul campioanei en-titre, CFR Cluj – va purta tricoul cu numărul 12, în vreme ce rapidistul Ștefan Pănoiu a optat pentru numărul 10. Convocat la rândul său sub „tricolor”, mijlocașul Universității Craiova, Ștefan Baiaram, va evolua cu numărul 7.

02-09-2021
08:15

„Tricolorii” U20 sunt gata de debut. Joi e meciul cu Portugalia

Miercuri seara, pe stadionul „Dinamo” din București, selecționata U20 a României a efectuat ultimul antrenament înaintea meciului amical cu Portugalia, programat joi, 2 septembrie, de la ora 19:00, pe stadionul din Voluntari.

A fost ultima ședință de pregătire condusă de selecționerul Bogdan Lobonț înaintea debutului acestei reprezentative „tricolore” nou înființată.

Bogdan Lobonț este deschizătorul de drum pe banca naționalei U20 a României, o echipă reprezentativă nou născută în peisajul fotbalului românesc, ce se dorește a fi o punte de legătură între naționalele U19 și U21 și o sursă de orientare pentru selecționerul reprezentativei de seniori într-o perspectivă mai largă.

Programul naționalei U20 din 2021

  • 2 septembrie: ROMÂNIA U20 – Portugalia U20
  • 6 septembrie: Anglia U20 – ROMÂNIA U20
  • 7 octombrie: ROMÂNIA U20 – Cehia U20
  • 11 octombrie: Germania U20 – ROMÂNIA U20
  • 11 noiembrie: ROMÂNIA U20 – Polonia U20
  • 15 noiembrie: Italia U20 – ROMÂNIA U20
ADVERTISEMENT

România U20 a luat naștere după modelul brevetat de federațiile puternice din Europa

Naționala U20 a devenit o necesitate după ce șefii fotbalului românesc au văzut că federațiile din țările cele mai puternice în sportul rege pe continentul nostru au pus bazele unei reprezentative la această vârstă cu destul succes, pentru că mulți dintre jucători au făcut apoi repede pasul către U21 și naționala mare.

S-a luat decizia să urmăm și noi acest exemplu, deși, la acest nivel de vârstă nu există o competiție oficială interțări, așa cum sunt CE U17, U19 sau U21. Bogdan Lobonț, fostul portar al echipei naționale, a Corvinului, Rapidului și al lui Ajax și al Romei, a fost cel considerat omul potrivit și negocierile s-au terminat repede cu răspunsul favorabil al fostului jucător.

ADVERTISEMENT

Început de foc pentru naționala României U20

Bogdan Lobonț și elevii lui au parte de un start de foc, participând la un soi de competiție amicală, în care România U20 va juca în compania unor reprezentative similare foarte puternice. Startul e unul chiar de foc, mai greu de atât nici nu se putea. Vom juca prima dată cu Portugalia, acasă, joi, 2 septembrie, de la ora 19:00, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, și luni, 6 septembrie, ora 16:00, contra Angliei, la Saint James Park, centrul de pregătire al naționalelor Albionului.

Fotbalul lusitan cât și cel englez sunt recunoscute ca forță la nivelul echipelor de juniori și tineret, reprezentând o importantă sursă de selecție pentru prima reprezentativă. Astfel de adversari sunt extrem de puternici pentru o națională abia construită și reprezintă teste ale adevărului asupra potențialului pe care îl au jucătorii convocați la aceste prime două acțiuni ale unei reprezentative abia create.

ADVERTISEMENT

Digi Sport transmite partidele amicale ale României U20

Există interes și din partea posturilor noastre de televiziune pentru aceste meciuri, care nu vor trece neobservate, pentru că Digi Sport va transmite partida România U20 – Portugalia U20 de joi, 2 septembrie, de la ora 19:00, dar și site-ul FANATIK.RO vă va oferi posibilitatea de a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

Selecția făcută de Bogdan Lobonț este una foarte interesantă, pentru că au fost convocați tineri care evoluează la cluburi din străinătate, precum și în Liga 2 sau chiar Liga 3, intenția lui Bogdan Lobonț fiind să dea astfel un imbold cluburilor de a promova cât mai mult jucătorii tineri și talentați.

ADVERTISEMENT

Jucători convocați din străinătate și din ligile inferioare

Din prima categorie, a jucătorilor aduși de la cluburi din afara granițelor, îi amintim pe portarii Răzvan Sava de la Torino și Alexandru Borbei de la Lecce, fundașii Eduard Duțu de la Fiorentina și Matei Ilie de la Padova, mijlocașii Darius Ghindovan de la Duisburg, Andrei Mărginean de la Sassuolo și Marius Corbu de la Akatemia Puskas.

Jucători din ligile inferioare promovați la această reprezentativă de Bogdan Lobonț sunt fundașul Alexandru Sima de la CSM Reșița, singurul din Liga 3, mijlocașii Francisc Cristea de la Politehnica Iași, Alexandru Oroian de la Hermannstadt și Robert Mustacă de la Unirea Slobozia și atacantul Bogdan Rotar de la Csikszereda.

Cum vede Bogdan Lobonț această națională

Bogdan Lobonț este entuziasmat de crearea acestui nucleu tampon între două generații importante pentru dezvoltarea jucătorilor, U19 și U21 și este convins că de aici vor pleca spre performanță și spre naționala mare mulți dintre acești jucători în care el vede un potențial serios.

„Pot să vă spun că sunt emoționat, bucuros pentru alegerea făcută. Este ca în prima zi la școală, sunt nerăbdător să cunosc fondul de jucători pe care U20 îl are la dispoziție. Sunt convins că o să obținem maximum din potențialul fiecăruia. Prima acțiune o să înceapă pe 29 august, primul meci, contra Portugaliei, pe 2 septembrie, și apoi contra Angliei pe 6 septembrie, în deplasare.

Practic, se dă o continuitate jucătorilor de U19. Datoria noastră este să dezvoltăm calitățile pe care le prezintă acești jucători, obiectivul nostru este să dăm cât mai mulți jucători pentru naționala U21 și pentru naționala mare.

Naționala U20 este o fereastră importantă în îndeplinirea acestui obiectiv. Ținând cont că o parte dintre jucători activează și în Liga 2, chiar și în Liga 3, le dă posibilitatea tuturor echipelor care fac parte din eșalonul secund să promoveze și mai mulți jucători”, a spus selecționerul Bogdan Lobonț.

Lot ROMÂNIA U20 pentru amicalele cu Portugalia U20 și Amglia U20

PORTARI

  • Răzvan Sava (Torino/Italia), Alexandru Borbei (Lecce/Italia), Otto Hindrich (CFR Cluj);

FUNDAȘI

  • Darius Grosu (Farul Constanța), Eduard Duțu (Fiorentina/Italia), Matei Ilie (Padova/Italia), Deniz Giafer (Dinamo), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Alexandru Sima (CSM Reșița), Gabriel Buta (Farul Constanța);

MIJLOCAȘI

  • Andrei Mărginean (Sassuolo/Italia), Alexandru Crivac (FC Argeș), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Francisc Cristea (Politehnica Iași), Constantin Grameni (Farul Constanța), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria), Andrei Bani (Dinamo), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Oroian (Hermannstadt), Robert Mustacă (Unirea Slobozia);

ATACANȚI

  • Luca Andronache (Farul Constanța), Bogdan Rotar (AFK Csikszereda).

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,55 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul România U20 – Portugalia U20. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT