Sport

România – Ucraina 0-1, în etapa 2 din grupa B la EURO U21. O nouă înfrângere pentru “tricolori” după autogolul lui Dican

România pierde și al doilea meci la EURO U21 2023, 0-1 în fața Croației. Scorul final a fost decis de autogolul lui Dican din finalul de meci.
24.06.2023 | 18:59
Romania  Ucraina 01 in etapa 2 din grupa B la EURO U21 O noua infrangere pentru tricolori dupa autogolul lui Dican
România - Ucraina, pe stadionul Steaua
ADVERTISEMENT
24-06-2023
15:02

România - Ucraina 0-1 (Dican 89 aut.)

Min. 90+5: Final de meci.

Min. 90+2: Vanat este eliminat după ce l-a lovit pe Racovițan.

Min. 89: GOL Ucraina. 0-1. Dican trimite în propria poartă o minge care ajunsese într-o zonă periculoasă.

Min. 85: Târnovanu intervine încă o dată salvator, cu piciorul.

Min. 63: Dragoș Albu primește o pasă excelentă de la Markovic. Preia bine, dar șutează pe lângă poartă.

Min. 55: Ucraina are prima mare ocazie a reprizei secunde. Balonul a lovit bara.

Min. 45+3: Finalul primei reprize.

Min. 39: Kaschchuk, a treia ocazie în această repriză. Șutează puțin pe lângă, din poziție excelentă.

Min. 24: Târnovanu, o nouă intervenție salvatoare.

Min. 19: Markovic îi ia fața lui Trubin și trimite pe lângă. “Tricolorii” cer penalty, dar nu se acordă. Nu există VAR.

Min. 11: Ocazie și pentru Ucraina, dar Târnovanu intervine salvator.

Min. 5; Louis Munteanu are o nouă mare ocazie. Primește de la Lixandru, în centrul careului, dar șutează pe centru porții, fără forță. Trubin reține ușor.

Min. 4: Louis Munteanu primește o pasă excelentă și scapă liber spre poartă. Șutul său din voleu este ratat și trece mult pe lângă.

Min. 1: A început partida.

România: 1. Târnovanu – 2. Pantea, 4. Racovițan, 14. Dican, 3. Țicu – 13. Screciu-cpt., 5. Lixandru – 11. Ișfan, 19. Munteanu, 7. Petrila – 9. Markovic. Rezerve: 12. Popa, 23. Gorcea – 6. Albu, 8. Miculescu, 10. Cîmpanu, 15. Borza, 16. Mazilu, 18. Popescu, 20. Dumitrescu, 21. Bîrligea, 22. Pop. Selecționer: Emil Săndoi

Ucraina: 12. Trubin – 6. Sych, 16. Batahov, 4. Talovierov, 2. Vivcharenko – 21. Bondarenko-cpt., 17. Brazhko – 20. Kaschchuk, 22. Sudakov, 18. Kryskiv – 9. Sikan. Rezerve: 1. Neshcheret, 23. Fesiun – 3. Syrota, 5. Zhelizko, 7. Viunnyk, 8. Saliuk, 10. Mudryk, 11. Vanat, 13. Liakh, 14. Nazarenko, 15. Braharu, 19. Ocheretko. Selecționer: Ruslan Rotan

 

Meciul România – Ucraina are loc sâmbătă, 24 iunie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul etapei a 2-a din grupa B a turneului final al EURO U21, competiție organizată în comun, în perioada 21 iunie – 8 iulie, de România și Georgia. Tricolorii mici sunt obligați să câștige, pentru a păstra șanse la calificarea în sferturi. În prima rundă România a fost doar spparing-partner pentru Spania, scor 3-0 pentru iberici iar Ucraina a depășit Croația cu 2-0.

Unde se joacă meciul România – Ucraina

Întâlnirea România – Ucraina se dispută sâmbătă, 24 iunie, de la ora 19:00. pe stadionul Steaua, în a doua rundă a grupei B la turneul final al EURO U21. Este o partidă crucială pentru ambele reprezentative, pentru că România trebuie să câștige pentru a avea șanse la locul 2, iar Ucraina trebuie să bată sau să facă măcar egal, în ideea că ultimul joc din grupă va fi cu Spania, cea mai puternică echipă.

ADVERTISEMENT

După ce la meciul cu Spania stadionul Steaua a fost destul de plin, dar nu toate locurile au fost ocupate, cum s-a lăudat FRF, se speră ca măcar jumătate din publicul de miercuri să fie prezent alături de tricolorii mici și acum, mai ales că acesta este un meci extrem de important, în care un al doilea eșec ar compromite definitiv șansele de a merge mai departe.

Cine transmite la TV partida România – Ucraina din grupa B la turneul final al EURO U21

Partida România – Ucraina se joacă sâmbătă, 24 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul Steaua, în etapa 2 din grupa B a turneului final al EURO 2021 și va fi transmisă pe micile ecrane în direct și în exclusivitate numai pe postul principal al TVR, adică TVR 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București este o perioadă cu temperaturi foarte ridicate și așa se va menține și sâmbătă, 24 iunie, cu mențiunea că meteorologii informează asupra faptului că după ora 18 ar fi posibilă o ploaie torențială, însoțită de descărcări electrice, ceea ce ar pune în pericol startul meciului. Danezul Morten Krogh, 35 ani, va fi arbitrul partidei, legăturile sale cu fotbalul românesc reducându-se doar la partida din august 2022 de la Cluj, din turul 3 preliminar al Conference League, dintre CFR și Șahtior Soligorsk, scor 1-0.

Ce jucători au probleme de lot în confruntarea România – Ucraina în etapa a 2-a din grupa B la EURO 2021

Emil Săndoi nu are nici o problemă de lot pentru decisivul meci împotriva Ucrainei. Va fi titular mijlocaşul Vladimir Screciu, care nu a putut fi folosit în primul meci, cu Spania, pentru că nu trecuseră 48 de ore de la partida naţionalelor mari de la Lucerna, Elveţia – România 2-2 şi UEFA nu permite acest lucru. Va fi sigur o echipă foarte ofensivă, cu Miculescu, Markovic şi Munteanu de la început.

ADVERTISEMENT

Ruslav Rotan, selecţionerul Ucrainei, susţine că doi dintre cei mai importanţi oameni, vedeta de aproape 100 de milioane euro, Mikhailo Mudryk şi Vladyslav Vanat sunt în recuperare după probleme medicale, nu au evoluat cu Ucraina şi şansele de a juca acum sunt mici. Ucraina a folosit în primul meci doi jucători care evoluaseră luni la naţionala de seniori, portarul Anatoli Trubin şi atacantul Giorgi Sudakov, dar UEFA nu a anunţat în nici un fel poziţia sa.

Cote la pariuri la jocul România – Ucraina, etapa 2 din grupa B la EURO U 21

Succesul Ucrainei din prima rundă a grupei B, 2-0 cu Croația coroborat cu eșecul fără drept de apel al tricolorilor în fața Spaniei i-a făcut pe cei de la casele de pariuri să acorde prima șansă la victorie adversarilor noștri, asicț ucrainenilor, cotă 1,90. Tricolorii mici au cotă de 3,70 pentru a lua cele trei puncte. Șansă dublă X2 ajunge la cota de 1,28 iar șansă dublă 1X la cota de 1,80. Gol marcat de Ucraina este egal cu 1,25, gol România are cotă de 1,50.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe s-au confruntat și în preliminariile pentru EURO U21. În Ucraina gazdele, cu selecționer Ruslan Rotan, ca și acum, a fost 1-0 pentru gazde, dar cu largul concurs al arbitrului azer care a dictat pentru gazde în minutul 80 un penalty inexistent. Apoi, acasă la noi, selecționer fiind Adrian Mutu, am făcut clar legea, victorie la scor de forfait,. 3-0 Moruțan, dublă Petre) dar toate golurile au venit începând cu minutul 75.

ADVERTISEMENT