News

Românii aplică “metoda ucraineanul” în Germania, nemții sunt îngroziți. Cum înșală compatrioții noștri autoritățile de la Berlin

Românii au găsit o nouă metodă de a face bani în Occident. O parte dintre conaționali aplică "metoda ucraineanul" în Germania. Cum sunt înșelate autoritățile germane.
14.02.2024 | 14:59
Romanii aplica metoda ucraineanul in Germania nemtii sunt ingroziti Cum insala compatriotii nostri autoritatile de la Berlin
Românii și maghiarii aplică ”metoda ucraineanul”, în Germania, pentru a primi bani. Peste 1.300 de cazuri de fraudă depistate. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii și maghiarii sunt printre cetățenii europeni suspectați de autoritățile din Germania că ar aplica ”metoda ucraineanul” în acest stat. Prin acest demers, conaționalii noștri și cei din statul vecin intră în posesia unor ajutoare sociale destinate refugiaților de război.

Românii și maghiarii aplică ”metoda ucraineanul”, în Germania, pentru a primi bani. Peste 1.300 de cazuri de fraudă depistate

În ultima perioadă, autoritățile de la Berlin au constatat că tot mai mulți cetățeni așa-ziși ”refugiați din Ucraina” sosesc în regiune fără să cunoască niciun gram de limbă ucraineană.

ADVERTISEMENT

Nemții au o suspiciune serioasă conform căreia persoanele care intră în țara lor nu au doar cetățenie ucraineană, ci și cea a altui stat UE, de exemplu maghiară sau română.

Recent, în landul german Baden-Wurttemberg au fost înregistrate foarte multe cazuri în care presupuși refugiați de război ucraineni au cerut ajutorul social numit ”Venit pentru cetățeni”, deși, în realitate, ei nu sunt ucraineni.

ADVERTISEMENT

În prezent, spre deosebire de solicitanții de azil sau refugiații din alte țări, ucrainenii din Germania beneficiază de un statut special. Ei primesc, începând cu momentul sosirii lor în țară, un ajutor social.

Publicația Schwabische Zeitung notează că în Baden-Wurttemberg au fost raportate cazuri în care presupuși refugiați de război au obținut ilegal ajutoare sociale. Conform legii, ei nu ar fi avut dreptul la ele.

ADVERTISEMENT

Nemții spun că principalii suspecți în acest caz sunt ungurii și românii. În majoritatea cazurilor de fraudă, au fost depistați maghiari și români din regiunea de frontieră Transcarpatia. Aceștia doar dețin cetățenia ucraineană.

În ciuda acestui aspect, ei nu au dreptul de a primi ”Venitul pentru cetățeni”. Nu sunt considerați refugiați de război. Întrucât aceste persoane vorbesc foarte puțin ucraineană, tentativa de fraudare a ajutorului social a ieșit în cele din urmă la iveală.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că, numai în sud-vestul Germaniei, au fost raportate în total mai mult de 1.300 de cazuri de suspiciune privind persoane care au pretins a fi refugiați de război ucraineni începând cu 2023. S-a stabilit că 58 dintre solicitanți au cetățenie maghiară.

Sute de mii de ucraineni primesc ajutor social în Germania

La ora actuală, din datele Agenției Federale pentru Muncă, peste 700.000 de ucraineni primesc acest ajutor social în Germania. De la începutul lui 2023, circa 155.000 au fost trimiși la cursuri de integrare. Un astfel de curs este alcătuit din șase module de limbă și o parte de orientare. În total sunt 700 de ore de cursuri.

ADVERTISEMENT