Life

Românii, dispuși să plătească o avere pe un răsfăț culinar. De unde vine uleiul care se vinde cu 75 de lei

Magazinele unde românii lasă o avere pentru a gusta preparate unice în lume. Prețul piperat nu îi sperie deloc pe cei mai pofticioși
23.01.2024 | 22:54
Romanii dispusi sa plateasca o avere pe un rasfat culinar De unde vine uleiul care se vinde cu 75 de lei
Ce prețuri au alimentele în magazinele concept din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, gusturile românilor au început să fie din ce în ce mai selecte. Supermarketurile se adaptează cerințelor și au introdus rafturi cu produse din diverse zone ale lumii. Însă, marea lor concurență sunt magazinele concept.

Magazinele concept i-au cucerit pe români cu produse alese

În cele mai mari orașe din România au început să apară magazinele concept. Aici sunt comercializate produse rare care se găsesc destul de greu și al căror preț este pe măsură. Surprinzător sau nu, românii sunt dispuși să plătească oricât pentru un răsfăț culinar deosebit.

ADVERTISEMENT

Cei care au avut curajul să pășească în lumea afacerilor cu astfel de magazine au dat lovitura. Comercianții aprovizionează rafturile constant cu vin portughez, unt franțuzesc sau pește ales pe sprânceană. Prețul piperat nu îi sperie pe pofticioși, ci, din contră.

Astfel de magazine au început să câștige teren, iar motivul este unul simplu. Aici, se comercializează preparate unice în lume, la care mulți nici măcar nu îndrăznesc să viseze. Astfel de exemple sunt peștele giondori sau untul de Bordier.

ADVERTISEMENT

Potrivit observatornews.ro, aceste delicii culinare au un preț pe măsură, dar comercianții garantează pentru ele. Majoritatea preparatelor vin din băcănii artizanale autentice, iar gustul lor este unic în lume.

Magazinul unde o simplă conservă cu sardine costă 40 de lei

Românii care au încercat produsele de la magazinele concept se declară mulțumiți de raportul calitate – preț. Aici, un litru de ulei adus din Spania costă 75 de lei, iar celebrul unt produs în Franța costă 25 de lei.

ADVERTISEMENT

Tot din Spania ajunge pe mesele românilor și cel mai bun jamon. Jamonul de la Hoselito este recunoscut în întreaga lume datorită gustului său, dar și datorită faptului că are nevoie de 6 ani pentru a ajunge la o calitate superioară.

Cei care vor să încerce produse bio au de unde alege, căci pe rafturile magazinelor concept a ajuns carnea japoneză. Aceasta provine din regiunea Kobe și este considerată una dintre cele mai bune din lume.

ADVERTISEMENT

La mare căutare sunt peștii, dar și fructele de mare. Spre deosebire de supermarketurile clasice, aici, românii pot pune în coș specii rare de pește. Printre cele mai cerute se numără scorfano, gruper sau giondori.

Cei care vor să aibă parte de un răsfăț complet, pot opta pentru soiuri de vin alese. Vinul de Porto, unul dintre cele mai populare din lume, pornește de la prețul de 70 de lei. Însă, acesta poate crește în funcție de vechimea lui, dar și de calitate.

ADVERTISEMENT