News

Românul responsabil de tragedia în care 39 de vietnamezi au murit în Anglia, condamnat la 12 ani de închisoare

Marius Drăghici a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru moartea a 39 de migranți vietnamezi. Tragedia a avut loc în 2019.
11.07.2023 | 23:54
Romanul responsabil de tragedia in care 39 de vietnamezi au murit in Anglia condamnat la 12 ani de inchisoare
Marius Drăghici, condamnat la 12 ani de închisoare. Foto: Colaj Fanatik, capturi video.
ADVERTISEMENT

Marius Drăghici, românul responsabil pentru tragedia din 2019 în care 39 de migranți vietnamezi au murit sufocați în interiorul camionului său, a primit o condamnare de 12 ani de închisoare.

12 ani de închisoare pentru moartea celor 39 de vietnamezi

Cei 39 de migranți căutau o viață mai bună, dar au găsit doar moartea în containerul în care temperatura a ajuns la peste 38 de grade.

ADVERTISEMENT

Sentința de 12 ani și șapte luni de închisoare a fost dată lui Marius Drăghici pentru moartea celor 39 de migranți, iar el a mai fost condamnat la patru ani și două luni de închisoare pentru infracțiunea de imigrare ilegală, pedepsele urmând să fie executate concomitent, conform informațiilor furnizate de BBC.

Drăghici a fost implicat în transportul migranților către Marea Britanie, acționând în calitate de șofer și fiind considerat “mâna dreaptă” a unuia dintre liderii grupului, Gheorghe Nica. Acesta este deja condamnat pentru omor din culpă, iar în total, 11 persoane au fost închise în legătură cu această tragedie.

ADVERTISEMENT

Vietnamezii plătiseră între 10-13 mii de lire sterline

Migranții plătiseră sume considerabile, între 10.000 și 13.000 de lire sterline, pentru o rută promisă ca fiind “VIP” către Europa și speranța unei vieți mai bine plătite.

Temperaturile crescute din container au dus la scăderea nivelului de oxigen, transformând aerul într-o substanță toxică pentru supraviețuire.

ADVERTISEMENT

Marius Drăghici a recunoscut vinovăția pentru omor, fiind acuzat că a fost liderul grupului de traficanți responsabil de organizarea transportului migranților din Belgia.

Tragedia camionului cu migranți a șocat lumea și a scos în evidență pericolele la care aceștia sunt supuși în încercarea de a ajunge într-un viitor mai bun.

ADVERTISEMENT

Sentința primită de Marius Drăghici reprezintă o măsură de justiție în acest caz tragic, dar lasă în urmă o amintire dureroasă a suferinței celor 39 de vieți pierdute în căutarea unui vis.

ADVERTISEMENT