News

Anchetă redeschisă în cazul fetiței despre care se crede că a fost ucisă și pusă în kebab: ”Ca mamă, aproape că m-a distrus”

Procurorii din Marea Britanie au redeschis ancheta în cazul fetiței de 14 ani care ar fi fost ucisă și pusă în kebab. Charlene Downes a dispărut în 2003.
08.07.2023 | 11:44
Ancheta redeschisa in cazul fetitei despre care se crede ca a fost ucisa si pusa in kebab Ca mama aproape ca ma distrus
Procurorii britanici, anchetă redeschisă în cazul fetiței despre care se crede că a fost ucisă și pusă în kebab. Sursa foto: thetimes.co.uk / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Apar informații noi în cazul fetiței de 14 ani care ar fi fost ucisă și pusă în kebab. Ancheta din Marea Britanie a fost redeschisă după aproape 20 de ani. Ce piste au anchetatorii.

Procurorii britanici, anchetă redeschisă în cazul fetiței despre care se crede că a fost ucisă și pusă în kebab

Charlene Downes a dispărut din orașul ei natal, Blackpool, în noiembrie 2003. În toată această perioadă, nimeni nu a fost arestat și condamnat pentru posibila ucidere a copilei. Cazul din Regatul Unit al Marii Britanii este unul extrem de complex.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, poliția a tratat dispariția lui Charlene ca pe cea a unui adolescent fugar. Ulterior, oamenii legii au ajuns la concluzia că ceva mult mai sinistru i s-a întâmplat copilei.

Astfel, în ciuda unei investigații îndelungate a poliției, cadavrul minorei nu a fost găsit niciodată. În timpul procesului cu acuzații de crimă care a avut loc în anul 2007, procurorii au prezentat un scenariu macabru. Ei au spus că trupul lui Charlene ar fi fost tocat și pus în kebab, iar oasele ei au fost zdrobite. Autori ar fi doi bărbați.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestor piste, niciodată nu s-a putut da un verdict clar în acest caz. În lipsa unor dovezi concludente, magistrații nu au putut ajunge la o concluzie. Ulterior, după ce a fost programat un nou proces, inculpații au fost eliberați în aprilie 2008.

”A fost înfiorător să ascult. Ca mamă, aproape că m-a distrus. Au existat rapoarte conform cărora Charlene ar fi fost înșelată și atrasă în industria sexului, ceea ce mi-a frânt inima”, a spus mama ei, pentru Manchester Evening News, scrie News.com.

ADVERTISEMENT

Charlene Downes, posibilă victimă a exploatării sexuale

La aproape 20 de ani de la dispariția copilei, dr. Kirsty Bennett, lector la Universitatea Leeds Trinity, specializată în cazuri vechi nerezolvate, va conduce o nouă echipă care va încerca să  elucideze cazul.

Aceasta a anunțat că va colabora alături de Ronay Crompton, de la campania Justice for Charlene Downes. Ei speră să găsească ”dovezi noi” despre dispariția adolescentei.

ADVERTISEMENT

Ceea ce a ieșit la iveală în urma dispariției fetei a fost o imagine îngrijorătoare a exploatării sexuale a copiilor în Blackpool, despre care apropiații cred că nu a dispărut. Anchete ale poliției locale au indicat faptul că cel puțin 60 de elevi au fost victime ale exploatării sexuale în zonă.

”Scopul nostru principal este să revizuim cazul lui Charlene, să identificăm deficiențele și să obținem dovezi noi. Charlene a fost abandonată de toți cei care ar fi trebuit să o protejeze. Poliția, serviciile sociale, toți au dezamăgit-o. Încercăm să construim o moștenire și să luptăm pentru o justiție reală pentru ea, astfel încât să fie amintită pentru ceva pozitiv”, a declarat dr. Kirsty Bennett.

Un purtător de cuvânt al poliției din Lancashire a declarat: ”Cazul rămâne deschis și facem apel la oricine are informații să ne contacteze”. În prezent, există o recompensă de 100.000 de lire sterline oferită de poliție pentru informații care să ducă la prinderea ucigașului fetiței.

În anul dispariției copilei, în Marea Britanie a fost lansat ”Proiectul Awaken”, menit să combată exploatarea sexuală a copiilor. Din 2003 până în prezent, sute de tineri vulnerabili au fost identificați și protejați, iar infractorii au fost aduși în fața justiției.

ADVERTISEMENT