News

Romi Mocan, unul dintre cei mai cunoscuți pastori din România, a murit. S-a stins în timpul slujbei

Este doliu în Biserica Penticostală, după ce Romi Mocan, unul dintre cei mai cunoscuți pastori din România, a murit. Tragedia s-a petrecut în timpul unei slujbe.
30.01.2024 | 21:57
Romi Mocan unul dintre cei mai cunoscuti pastori din Romania a murit Sa stins in timpul slujbei
Doliu în Biserica Penticostală: a murit pastorul Romi Mocan. S-a stins în timpul slujbei. Sursa foto: Institutul Teologic Penticostal
ADVERTISEMENT

Romi Mocan, unul dintre cei mai cunocuți pastori penticostali din România, a murit la ultima adunare generală susținută în cadrul bisericii din Dej. S-a stins chiar în timpul unei slujbe.

Doliu în Biserica Penticostală: a murit pastorul Romi Mocan

Comunitatea penticostală din țara noastră este în doliu. Pastorul Romi Mocan, cel care a predicat timp de patru decenii în Biserica Penticostala din Dej, a încetat din viață la vârsta de 69 de ani. Decesul a survenit duminică, 28 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

Pastorul Mocan a avut o viață dedicata bisericii. S-a implicat activ în promovarea valorilor creștine. Activitatea sa i-a adus recunoaștere și la nivel național, fiind vicepreședinte și secretar general al Cultului Creștin Penticostal, dar și secretar al Comunității Regionale Penticostale Cluj. Va fi condus pe ultimul drum miercuri, 31 ianuarie, la Biserica Penticostală Dej.

Publicația Bistrițeanul.ro scrie că Romi Mocan s-a stins din viață în timpul unei slujbe. Se pare că, înainte să se prăbușească, pastorul vorbea despre un scandal sexual în sânul bisericii.

ADVERTISEMENT

Recent, un scandal sexual a zguduit Biserica Penticostală din Transilvania. Acesta ar avea ramificații din Beclean, până în Dej, și chiar la Seminarul Penticostal București. În centrul conflictului ar fi un fost prezbiter și președinte al misiunii Holy Fire din Beclean. În urma scandalului, acesta și-a dat demisia, scrie sursa citată.

Institutul Teologic Penticostal, după moartea pastorului Mocan: ”Un model autentic și mobilizator de trăire și slujire creștină”

În urma decesului fulgerător al pastorului, Institutul Teologic Penticostal a emis un mesaj în care deplânge această tragedie. Romi Mocan este considerat ”un model autentic și mobilizator de trăire și slujire creștină”.

ADVERTISEMENT

Cu adâncă întristare sufletească ne exprimăm regretul față de plecarea prea devreme dintre noi a fratelui pastor Romu Mocan. Ne arătăm recunoștința față de Dumnezeu pentru toate binecuvântările duhovnicești dăruite nouă prin pastorul Romu Mocan.

Iubirea sa pentru Dumnezeu și pentru oameni, slujirea plină de dedicare, spiritul de sacrificiu, verticalitatea și fermitatea în apărarea principiilor creștine în societatea contemporană, înțelepciunea și integritatea sa personală lasă în urma mai marelui nostru în Domnul, pastorul Romu Mocan, o moștenire spirituală bogată și un model autentic și mobilizator de trăire și slujire creștină”, se arată în postarea de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Institutul mai notează rolul determinant pe care l-a avut pastorul la dezvoltarea învățământului teologic penticostal românesc și contribuția adusă la conturarea valorilor de credință creștină penticostală.

În aceste momente grele, Institutul Teologic Penticostal din București își exprimă solidaritatea și compasiunea în rugăciune față de familia Mocan și față de întreaga Biserică”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT