Sport

Ronald Koeman, atac direct la președintele Barcelonei, Joan Laporta: ”L-a ales pe Xavi pentru că avea nevoie de un scut”

După plecarea directorului general, Ferran Leverter, președintele lui FC Barcelona, Joan Laporta, are parte de un nou atac virulent, din partea fostului antrenor al catalanilor, Ronald Koeman.
03.03.2022 | 12:50
Ronald Koeman atac direct la presedintele Barcelonei Joan Laporta La ales pe Xavi pentru ca avea nevoie de un scut
ADVERTISEMENT

FC Barcelona pare că este pe drumul bun din punct de vedere sportiv, dar nu are parte de liniște, Joan Laporta, fiind ținta unui atac dur din partea fostului antrenor al echipei, Ronald Koeman.

”Laporta mi-a spus de o mie de ori că Xavi nu va fi antrenorul lui, pentru că-i lipsește experiența”, spune Koeman

Ronald Koeman a fost dat afară de Laporta pe 28 octombrie. Justificat din perspectiva rezultatelor. Dar într-o manieră urâtă, cu un anunț făcut în avion, după cum ați putut citi în FANATIK.

ADVERTISEMENT

A fost și motivul pentru care, ulterior, Koeman a cerut să i se plătească toate compensațiile prevăzute în contract. Chiar dacă este cu sufletul alături de echipa catalană și știa situația financiară dezastruoasă în care este echipa.

Acum, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Algemenn Dagblad, face și mai multă lumină. Și îl atacă dur pe președintele Joan Laporta.

ADVERTISEMENT

”Laporta mi-a spus de o mie de ori că Xavi nu va fi antrenorul lui, pentru că îi lipsește experiența. Dar avea nevoie de un scut, de cineva în spatele căruia să se ascundă”, spune Koeman despre demiterea sa.

O declarație care susține informațiile din presa spaniolă, care a vorbit de-a lungul timpului, despre reticiența pe care președintele Barcelonei o are în ceea ce-l privește pe actualul tehnician al echipei. În primăvara trecută, când s-a pus prima dată problema înlocuirii lui Koeman, dar și-n inter-sezon.

ADVERTISEMENT

În plus, Koeman a precizat că nu s-a bucurat niciodată de încrederea lui Joan Laporta. Pentru că fusese adus de fostul președinte, Bartomeu.

”Nu am fost antrenorul lui Laporta. Am avut acel sentiment din prima clipă. După alegeri nu a mai fost nicio legătură. Și lipsea  susținerea conducerii.

ADVERTISEMENT

Îmi doream foarte mult să reușesc ca antrenor la Barcelona, am făcut tot ceea ce ținea de mine. Dar mi-am dat seama că Laporta a vrut să scape de mine pentru că nu mă alesese el, nu eram antrenorul lui”, spune tehnicianul.

Acuză că lui nu i s-a dat timp

Analizând situația actuală a echipei, la care spune că s-ar întoarce, dar nu atâta vreme cât este condusă de Joan Laporta, Ronald Koeman mai găsește un cap de acuzare.

”Mie nu mi s-a dat timpul pe care l-a avut nou antrenor, Xavi. Iar acest lucru încă mă doare. Am avut parte de o mulțime de accidentați. Acum Pedri a revenit și este în formă, Ousmane Dembélé la fel…

Se vede totul. Fiecare antrenor are nevoie de timp și răbdare din partea conducerii. Și eu mi-aș fi dorit să avem transferuri precum Ferran, Adama, Aubameyang…

Dar sunt fericit pentru club, pentru că lucrurile sunt mai bune acum, și pentru jucători. E plăcut să-l văd pe Frenkie de Jong jucând la vechiul său nivel, pentru că are calitate”, spune Koeman.

Nu este singurul care crede că revirimentul echipei nu este legat neapărat de Xavi. Ci mai degrabă de transferuri și faptul că mulți dintre jucătorii accidentați sau ieșiți din formă și-au revenit.

Spre exemplu, Neymar îl critică în The Sun pe fostul său coleg Xavi că nu-l folosește pe Depay, golgeterul echipei până la accidentare. ”Acesta este un mesaj pentru Xavi… Xavi, joacă-l pe Memphis, pentru că el înscrie!”, a spus starul lui PSG.

Pune plecarea lui Messi tot pe seama președintelui, nu a banilor

O altă temă abordată de Ronald Koeman a fost plecarea lui Leo Messi la PSG. Despre care fostul tehnician al catalanilor sugerează că a fost tot o mutare gândită de Joan Laporta. Și nu a avut legătură cu situația financiară a clubului.

”La insistențele conducerii clubului, am fost de acord cu plecarea unor jucători pentru a echilibra balanța financiară. Dar atunci când vezi că semnează pe cineva pentru 55 de milioane de euro (Ferran) la scurt timp după ce l-ai lăsat pe Lionel Messi să plece…

Nu poți să nu te întrebi dacă nu s-a întâmplat altceva. De ce a trebuit să plece Messi?”, afirmă, tranșant, Koeman.

 

ADVERTISEMENT