Fotbal international

Ronaldo, angajat la „negru” la Real Madrid. Reacția campioanei Spaniei

06.03.2021 | 11:36
Ronaldo angajat la negru la Real Madrid Reactia campioanei Spaniei
ADVERTISEMENT

Real Madrid este implicată într-un scandal important după dezvăluirile din celebrele „Football Leaks”, iar publicația Info Libre relatează că formația lui Florentino Perez a făcut mai multe plăți la „negru”.

Este vorba despre angajarea lui Ronaldo în 2016 ca ambasador al clubului, cu un salariu de 1.000.000 de euro, dar care nu a fost niciodată stipulat într-un contract de muncă.

ADVERTISEMENT

Acum, Real Madrid neagă toate acuzațiile aduse, pe care le numesc „nefondate”, iar șefii clubului susțin că Ronaldo a fost angajat cu un contract de muncă perfect valabil și legal.

Angajări la „negru” la Real Madrid

În 2016, Ronaldo și Roberto Carlos erau angajați de Real Madrid drept ambasadori ai clubului, urmând ca în 2017, Raul Gonzalez să fie angajat pe postul de director adjunct.

ADVERTISEMENT

Toți trei au fost plătiți cu câte 1.000.000 de euro, însă în cazul lui Ronaldo, madrilenii nu i-ar fi făcut un contract de muncă, pentru a evita plățile la stat.

Mai mult decât atât, lui Roberto Carlos i s-a suspendat o parte din onorariu, ca urmare a faptului că nu a plătit pensie alimentare pentru doi dintre cei nouă copii ai săi, hotărâre luată de un tribunal din Sao Paulo.

ADVERTISEMENT

Real Madrid neagă acuzațiile

Real Madrid numește acuzațiile primite drept „nefondate”, iar șefii clubului susțin că nu a existat niciodată o încrecare de a ascunde anumite plăți, iar Ronaldo a avut contract de muncă în perioada în care a fost ambasador al clubului.

Ronaldo a jucat pentru Real Madrid în perioada 2002-2007, câștigând un titlu de campion și două Cupe ale Spaniei, iar acum este patronul lui Real Valladolid.

ADVERTISEMENT

Ronaldo deține cel mai mare număr de acțiuni la Real Valladolid, aproape 82%, dar, îndeplinește în același timp și funcția de președinte a echipei și s-a făcut remarcat mai ales la debutul pandemiei de coronavirus, când nu se știa ce se va întâmpla cu fotbalul.

Atunci, Ronaldo a trimis scrisori către toți angajații clubului, și anume unui număr de 22.000 de persoane, în care le transmitea că vor rămâne uniți și că împreună vor depăși situația grea prin care trec echipele de fotbal din Spania, gestul său fiind apreciat în toată lumea, nu doar în Spania.

  • 44 de ani este vârsta lui Ronaldo Nazario
ADVERTISEMENT