Sport

Rostov, prea puternică la București! Per Johansson a citit jocul CSM-ului și rămâne neînvins în Polivalentă

19.11.2020 | 19:58
Rostov prea puternica la Bucuresti Per Johansson a citit jocul CSMului si ramane neinvins in Polivalenta
ADVERTISEMENT

CSM București a pierdut derby-ul grupei împotriva lui Rostov Don, scor 22-27, la capătul unui meci dominat de la un capăt la altul de rusoaice. Per Johansson și-a anihilat perfect fosta echipă și rusoaicele au prima șansă de a încheia pe primul loc în grupă. 

Pentru CSM București ceea ce a început prost s-a încheiat și mai prost. Au fost multe lucruri care nu au funcționat în echipa CSM-ului și nici măcar Cristina Neagu nu le-a mai putut readuce în joc pe “tigroaice”.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Adi Vasile încheie anul pe locul secund în grupă cu 11 puncte obținute cele 8 meciuri disputate și rămâne în cărți pentru unul dintre primele două locuri, în ciuda înfrângerii clare cu Rostov Don, contracandidata la șefie.

Rostov, prea puternică la București! Derby-ul grupei, tranșat de rusoaice

Ultimul meci al anului în EHF Champions League din România a fost și cel mai important pentru CSM București. Contracandidata la locul 1, Rostov Don venea la Sala Polivalentă pentru derby-ul din faza grupelor în fața “tigroaicelor”.

ADVERTISEMENT

Colaboratori la CSM București și naționala din Muntenegru, Adi Vasile și Per Johansson au fost pentru prima dată în postura de adversari. Cei doi s-au salutat păstrând regulile de distanțare socială la începutul meciului, în Polivalentă tensiunea fiind la cote mai mari decât în celelalte meciuri.

Per Anders Johansson reactioneaza in meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Rostov Don Handball, contand pentru Liga Campionilor, desfasurat fara spectatori in Sala Ion Kunst Ghermanescu-Polivalenta din Bucuresti, joi 19 noiembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Viakhireva vs. Neagu, duel între cele mai bune handbaliste din lume

De această dată, “tigroaicele” aveau un adversar de Final Four, pe care dacă reușeau să îl învingă, încheiau grupa pe locul 1. Vestea bună pentru suporterii români a fost revenirea Cristinei Neagu în primul “7” după ce a lipsit în weekend împotriva lui Krim Ljubljana.

ADVERTISEMENT

CSM – Rostov a fost și duelul a două dintre cele mai bune jucătoare ale lumii, Anna Viakhireva și Cristina Neagu. Iar debutul de meci ne-a arătat de ce Neagu și Viakhireva sunt printre cele mai bune două jucătoare din lume.

Rusoaicele au început tare meciul și au fost la cârma partidei în primele minute. Trei intervenții la rând pentru Galina Gabisova au asigurat un avantaj din start pentru trupa lui Per Johansson. Așa cum îl știm, tehnicianul suedez a fost ca un leu în cușcă pe marginea terenului.

ADVERTISEMENT

Perianu, trei eliminări în 24 de minute

Extremele au funcționat foarte bine pentru rusoaice încă din start, Kozhodar și Managarova reușind să prindă pe picior greșit defensiva română de câteva ori. Gabriela Perianu avea o misiune dificilă în apărare și asta s-a văzut în primele 20 de minute în care a fost suferit două eliminări de 2 minute.

Dacă poarta rusoaicelor a funcționat bine, nu același lucru se poate spune despre CSM. Gruba și Dedu nu au putut stopa tăvălugul rusesc în debut, iar Rostov a reușit să fie în controlul primei reprize având constant un avantaj de 2-3 goluri, în ciuda formei bune arătate de Neagu.

Lucrurile au scăpat de sub control pentru CSM în finalul reprizei când Rostov s-a dus la 6 goluri și Gabriela Perianu a văzut cartonașul roșu. Handbalista a suferit trei eliminări temporare în 24 de minute și și-a luat treningul pe ea înainte de pauză.

Cristina Georgiana Neagu in meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Rostov Don Handball, contand pentru Liga Campionilor, desfasurat fara spectatori in Sala Ion Kunst Ghermanescu-Polivalenta din Bucuresti, joi 19 noiembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dezastru până la pauză: 10-16!

Adi Vasile a luat al doilea time-out cu 6 minute înainte de finalul reprizei, la scorul de 8-14. Gabisova a închis poarta pentru Rostov, care a jucat perfect în prima parte. Din păcate, căderea CSM-ului a continuat pe fondul jocului foarte solid al rusoaicelor, 8-16 după 27 de minute de joc.

Prima paradă a Denisei Dedu a venit în minutul 28 și a descris perfect modul în care au mers lucrurile în prima parte pentru echipa lui Adi Vasile. La pauză s-a intrat cu scorul de 10-16, “tigroaicele” reușind să mai reducă din handicap în ultimele două minute.

Licăr de speranță pentru CSM, “stins” de Viakhireva

Partea secundă a început tare pentru CSM București, care a redus la doar patru goluri diferența. Neagu și Smeets au reaprins speranța, dar Rostov a avut reacție și a calmat meciul printr-o reușită marcă înregistrată a Annei Viakhireva.

Rusoaicele nu au redus ritmul și rapid scorul s-a dus la 12-20, diferență greu recuperabilă pentru “tigroaice”. Speranța a fost aprinsă de CR8, care a ieșit la rampă cu trei goluri marcate și diferența s-a redus din nou la patru goluri, 17-21. Au marcat și Smeets și Martin de pe extreme.

După o aruncare în bară a Cristinei Neagu care putea reduce diferența la doar trei goluri, Per Johansson a cerut time-out încercând să mai taie din elanul “tigroaicelor”. Ceea ce s-a și întâmplat. CSM a ratat de două ori șansa de a reduce diferența la trei goluri și rusoiacele s-au desprins din nou la o diferență confortabilă de cinci goluri cu 10 minute înainte de final.

Neagu a forțat revenirea pe final, rusoaicele s-au ținut tare

Chiar dacă nu au mers multe lucruri în meciul cu Rostov, “tigroaicele” și-au păstrat spiritul combativ și nu s-au lasat. Cu 8 minute înainte de final diferența s-a redus la trei goluri pentru prima dată din startul meciului, de când scorul a fost 1-4.

Însă, Anna Viakhireva a fost acolo pentru Rostov în momentele decisive așa cum este și Neagu pentru CSM. Denisa Dedu a făcut o repriză secundă foarte bună și datorită paradelor goalkeeper-ului naționalei, suspansul s-a păstrat până în minutul 57 când rusoaicele au refăcut diferența de patru goluri.

Anna Vyakhireva se bucura in meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Rostov Don Handball, contand pentru Liga Campionilor, desfasurat fara spectatori in Sala Ion Kunst Ghermanescu-Polivalenta din Bucuresti, joi 19 noiembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Per Johansson își păstrează procentajul maxim în Polivalentă

A fost un meci în care Rostov a arătat de ce este una dintre cele mai bune echipe ale Europei. Per Johansson a arătat că știe la perfecție CSM București și “tigroaicele” au fost anihilate în multe momente de elevele sale. Suedezul a reușit să își păstreze recordul de invincibilitate din Polivalentă, așa cum a dezvăluit în interviul FANATIK dinaintea meciului că are ca obiectiv.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 22-27 pentru Rostov Don care preia șefia grupei de la CSM București. Echipa din Rusia face 13 puncte, două mai multe decât CSM, echipa lui Per Johansson având și un meci mai puțin disputat.

CSM București încheie anul cu două evoluții palide, egal împotriva lui Krim și înfrângere în derby-ul cu Rostov. Însă, echipa lui Adi Vasile rămâne cu șanse bune pentru un loc între primele două din grupă care asigură calificarea directă în sferturile de finală.

“Nu am pierdut niciodată în Sala Polivalentă și sper că eu și echipa mea vom câștiga joi pentru a-mi păstra recordul de victorii pe linie. Dar împotriva lui CSM București va fi cel mai mare examen pentru noi”, Per Johansson înaintea meciului

  • 11 goluri a marcat Cristina Neagu
  • 5 victorii în 8 meciuri are CSM București în acest sezon din Liga Campionilor
ADVERTISEMENT