News

Roxana Pațurcă a trecut la PNL. Deputata a fost exclusă din PSD, după ce a lipsit la votul pentru moțiunea de cenzură

02.09.2020 | 13:37
Roxana Paturca a trecut la PNL Deputata a fost exclusa din PSD dupa ce a lipsit la votul pentru motiunea de cenzura
ADVERTISEMENT

Deputata Roxana Paţurcă s-a înscris în PNL la doar o zi după ce a fost exclusă din PSD. Ea a fost dată afară din partid pentru că a absentat la votul pentru moţiunea de cenzură.

Precum alți colegi, Pațurcă a devenit persoană indezirabilă în PSD, după ce ieri nu a fost prezentă pentru votul care urma să decidă dacă pică guvernul condus de PNL și Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Este important de precizat că soțul deputatei este primar PNL în Călăraşi. Roxana-Natalia Pațurcă este un senator ales în 2016 și este profesor de finanțe-contabilitate la Colegiul Economic din Călărași

Deputata PSD, Roxana Pațurcă, trece la PNL

Roxana Pațurcă, dar și alți trei parlamentari PSD, care n-au fost la moţiune, au fost trecuți pe lista neagră și au fost excluşi din partid. Dacă pentru cei patru situația este clară, în cazul lui Carmen Dan se va face o evaluare minuțioasă a situaţiei. Aceasta se pare că ar avea o scuză validată prin documente medicale.

ADVERTISEMENT

“Prima decizie este de excludere a patru din cei cinci parlamentari care au lipsit ieri la moţiunea de cenzură. Este vorba de domnul deputat Dan Ciocan, domnul Cătălin Rădulescu, domnul Adrian Todoş şi doamna Roxana Paţurcă. Aceştia patru au fost excluşi, au fost confirmate deciziile de excludere din partid făcute de organizaţiile judeţene.

În privinţa doamnei Carmen Dan s-a luat decizia să se facă până la urmă o evaluare mai amplă a situaţiei dânsei pentru că pare că există o situaţie medicală complicată şi probabil că săptămâna viitoare se va lua şi decizia în privinţa doamnei Carme Dan. Dacă acele documente se confirmă, e posibil să nu se întâmple excluderea, dacă acele documente nu vor confirma versiunea doamnei Carmen Dan va fi şi dânsa exclusă din partid”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaţilor din Partidul Social Democrat.

ADVERTISEMENT

Senatorii PSD Carmen Dan şi Roxana Paţurcă, precum şi deputaţii PSD Adrian Potor, Cătălin Rădulescu, Dan Ciocan şi deputaţii afiliaţi grupului PSD Marian Cucşa şi Sorin Bota (Partidul Republican) au lipsit de la şedinţa de luni. Alfred Simonis a afirmat că PNL a tot încercat să racoleze parlamentari PSD prin diverse mijloace.

“Domnul Rădulescu îi place să se erijeze într-un bărbat politic, s-a speriat prea tare de o bronşită şi de aici până a trăi pericolul de deces pe care îl clamează e distanţă mare. Nu suntem copii, suntem oameni maturi din punct de vedere politic şi înţelegem atunci când se întâmplă o astfel de fentă.

ADVERTISEMENT

Domnul Rădulescu mi-a relatat mie că a fost contactat de cei de la PNL şi dânsul şi alţi parlamentari au fost contactaţi, furibund, au fost agresaţi de cei de la PNL, o parte dintre ei au reuşit să fie cumpăraţi, o altă parte dintre ei, cea mai mare, nu. Ofertele au consistente. O să-I invităm pe cei care au primit aceste oferte să relateze în perioada următoare ce şi cum le-a fost oferit”, a adăugat Simonis.

 

ADVERTISEMENT