Fotbal international

Roy Keane, aproape de a deveni selecționerul Azerbaidjanului! Nu a mai antrenat din 2011

30.06.2020 | 13:09
Roy Keane aproape de a deveni selectionerul Azerbaidjanului Nu a mai antrenat din 2011
ADVERTISEMENT

Roy Keane, fostul jucător al lui Manchester United din perioada de glorie a echipei de pe Old Trafford, sub comanda lui Sir Alex Ferguson, a fost mereu un personaj controversat datorită temperamentului său.

Internaționalul irlandez, care a fost ani de zile pilonul din fața defensivei lui United și care a avut o contribuție enormă în a-l convinge pe Ferguson să îl cumpere pe Cristiano Ronaldo în 2003, este recunoscut pentru comportamentul său violent, la modul fizic, cât timp s-a aflat pe teren.

ADVERTISEMENT

Însă la fel de violent este și a rămas Roy Keane la capitolul limbaj, de multe ori cuvintele sale vărsând mult vitriol la adresa prestației unor jucători căzuți în dizgrația irlandezului, iar tocmai acest mod de adresare a făcut ca el să nu aibă o carieră bogată și ca antrenor.

Roy Keane e alegerea oficialilor din Azerbaidjan pentru postul de selecționer

Ultima oară când s-a aflat pe bancă în calitate de principal a fost în 2011, la Ipswich Town. De atunci, a preferat să meargă în studiourile unor televiziuni în calitate de specialist sau să scrie în paginile unor tabloide, virulența fiind ceea ce continuă să îl caracterizeze.

ADVERTISEMENT

De aceea informația conform căreia Roy Keane ar putea reveni în următoarele zile pe banca tehnică a produs destul rumoare, mai ales că este vorba de o postură inedită, aceea de selecționer al Azerbaidjanului.

Și salariul oferit este unul foarte tentant

Evident, oferta este însoțită și de o remunerație extrem de tentantă, azerii dorind ca irlandezul să fie deja în rol la apropiatele meciuri din grupele Ligii Națiunilor, unde, în urma reorganizării competiției, ei au fost prmovați în divizia C.

ADVERTISEMENT

Roy Keane nu a oferit încă un răspuns, dar este așteptat să facă acest lucru în maxim 48 de ore, după care oficialii federației azere ar urma să se orienteze asupra unui alt selecționer străin.

Fostul coleg Tony Cascarino îl face praf pe Keane

Însă Tony Cascarino, fostul său coleg de la naționala Irlandei, mulți ani elevul lui Loți Boloni la Nancy, nu crede în Roy Keane din postura de antrenor al vreunei echipe, cu atât mai mult al unei naționale.

ADVERTISEMENT

“Când spui în gura mare că pentru felul în care ai jucat i-ai da un pumn în față, așa cum a făcut recent cu Harry Maguire, e clar că pentru Roy e imposibil să poată antrena pe cineva. Nu poți vorbi așa, nu este permis să ai astfel de deraieri și să pretinzi că ai putea fi antrenor, să înveți ceva pe niște jucători pe care știi doar să îi ameninți cu bătaia”.

ADVERTISEMENT