Fotbal international

În 2018 a stat cinci luni în închisoare, acum a marcat în Liga Campionilor! Drumul lui Ruben Semedo de la agonie la extaz

02.10.2019 | 12:17
In 2018 a stat cinci luni in inchisoare acum a marcat in Liga Campionilor Drumul lui Ruben Semedo de la agonie la extaz
ADVERTISEMENT

Ruben Semedo este un jucător portughez, nici o legătură de rudenie cu fotbalistul Barcelonei, care din această vară joacă în campionatul Greciei, la Olympiakos Pireu. Este format de Sporting Lisabona şi în 2014 Villarreal a plătit 14 milioane de euro pentru achiziţionarea lui. Portughezul a reuşit să marcheze golul oaspeţilor în Steaua Roşie Belgrad – Olympacos 3-1, la un an şi trei luni de când a fost eliberat condiţionat.

Ruben Semedo, de la cinci luni de închisoare la goluri în Champions League

Din păcate, cariera sa nu a fost una aşa cum şi-ar fi dorit. Şi asta pentru că, pe de o parte, au existat câteva probleme medicale, unele destul de serioase, care au dus la perioade inactivitate, însă cea mai gravă situaţie în care s-a aflat a fost perioada de detenţie de cinci luni, petrecută în urmă cu un an.

ADVERTISEMENT

Semedo a fost arestat ca urmare a plângerii penale depuse de un cetăţean care l-a acuzat pe jucător şi alte două persoane ca urmare a faptului că ar fi fost bătut şi sechestrat în casa fotbalistului, unde a fost apoi lăsat în timp ce Semedo şi complicii săi ar fi mers la locuinţa victimei în scopul de a comite un jaf.

Ruben Semedo, jucător la Villarreal atunci, a fost arestat în 2018 pentru mai multe capete grave de acuzare
  • 12.02.2018 – a fost arestat şi a ajuns în închisoare
  • 14.07.2018 – a fost eliberat din închisoare
  • 19.07.2018 – a ajuns la SD Huesca, fiind împrumutat de la Villarreal
  • 1.07.2019 – se transferă de la Villarreal la Olympiacos
  • 1.10.2019 – marchează singurul gol al grecilor în Steaua Roşie Belgrad – Olympiacos 3-1
ADVERTISEMENT

O mulţime de capete de acuzare împotriva jucătorului

Semedo a fost plasat în detenţie pentru tentativă de omor, lovituri, ameninţări, sechestrare, port ilegal de armă şi jaf. O panoplie întreagă de capete de acuzare a umplut CV-ul jucătorului. Care în vara lui 2018 a fost eliberat condiţionat, după ce a plătit o cauţiune de 30.000 de euro.

A primit o mână de ajutor din partea celor de la Huesca, unde a jucat câteva meciuri, după care a ajuns în ţara natală, la Rio Ave, până în vara acestui an. În această vară Villarreal a încheiat definitiv conturile cu el, obţinând pentru transferul definitiv 4,5 milioane euro de la Olympiakos Pireu.

ADVERTISEMENT
Ruben Semedo a fost cumpărat de Villarreal de la Sporting Lisabona cu 14 milioane euro

Trei goluri marcate în Europa pentru Olympiakos

Iar la greci se pare că Semedo se simte bine şi are deja trei goluri înscrise în Champions League. Două în tururile preliminare, cu Viktoria Plzen şi cu Basaksehir, iar marţi seară a dat iluzia că Olympiacos va reuşi un rezultat bun la Belgrad, deschizând scorul în prima repriză, însă taifunul sârbesc s-a dezlănţuit spre final, când alb-roşii din Belgrad au marcat de trei ori în poarta alb-roşiilor din Pireu.